FAKRO op BATIMAT 2015

Van 2 tot 6 november bood Parijs plek aan BATIMAT, de grootste bouwbeurs in Europa. Het tweejaarlijkse evenement trekt 400.000 bezoekers uit de hele wereld en kent meer dan 3.000 exposanten. Ook FAKRO, de tweede grootste fabrikant van dakramen en zoldertrappen in de wereld, kon dit event niet missen. 

De FAKRO stand van maar liefst 200m2 groot presenteerde verschillende daglichtoplossingen. Naast het luxueuze balkondakraam, het super energiebesparende FTT U8 Thermo dakraam met U = 0.58W / m2K én elektrische zonweringen bedient middels Bluetooth werden vele oplossingen getoond voor daglicht en energiebesparing. De onbetwiste ster deze editie was echter het platdakraam. Het product werd in verschillende uitvoeringen getoond, waaronder de DEF Solar aangedreven door zonne-energie en de DRC voor gemakkelijke daktoegang. Nieuw was het DSF rookventilatie platdakraam, dat zijn introductie beleefde tijdens dit event.

Ook de "Walkable" ontvouwde zich tot een ware trekpleister. Het platdakraam (DXW) is voorzien van een versterkte constructie en anti-slipcoating. Hierdoor kunt u probleemloos over het raam lopen, waardoor het een ideale oplossing is voor toepassing in dakterassen.

Een BMX-biker toonde probleemloos aan hoe sterk en veilig het product is. De jury van de Innovation Awards 2015, gehouden tijdens Batimat 2015, was onder de indruk en nomineerde het product om zijn hoge esthetische waarde.