Duurzaam en milieuvriendelijk - FAKRO

Duurzaam & milieuvriendelijk

Eén van de belangrijkste doelen die FAKRO zichzelf stelt is om bij de ontwikkeling van alle producten de invloed ervan op de natuur in afweging te nemen. Daarom zijn FAKRO producten niet alleen energiebesparend en milieuvriendelijk, maar dragen ze tevens bij aan de bescherming van niet-duurzame natuurlijke rijkdommen. Dit is terug te vinden in kleine dingen, zoals het gebruik van schapenwol in de isolatie, maar ook in de introductie van het FTT U8 passief dakraam.

 

FSC®-keurmerk

FSC keurmerkNagenoeg het hele houten dakramenassortiment van FAKRO en een deel van de FAKRO zoldertrappen is voorzien van het FSC® keurmerk. Het keurmerk garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. FAKRO heeft bewust gekozen voor het FSC® keurmerk, omdat dit systeem zich kenmerkt door een hoge mate van transparantie. Zo is altijd de herkomst van het hout te traceren.
 

 

Recyclebaar materiaal

Recyclebaar materiaalDaarnaast werkt FAKRO veel met gerecycled materiaal. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in de kunststof profielen. Voor binnenprofielen wordt standaard gerecycled PVC gebruikt. Daarnaast zijn de FAKRO producten zo ontworpen dat ze ook, na gebruik, makkelijk mee kunnen in het recyclingproces.


 

Greenworks selectie​

HGreenworks duurzame selectieet FTP-V U3 en het FTT U6 dakraam zijn in de Raab Karcher Greenworks selectie opgenomen. Raab Karcher heeft uit zijn brede productassortiment enkele producten geselecteerd die de hoogste standaard bieden in energiebesparend bouwen.

"Bij de samenstelling van het assortiment Greenworks producten is zorgvuldig gekeken naar de duurzame kenmerken van een product, de koers die de overheid vaart op het gebied van duurzaamheid en naar de milieuprestaties van het product. Van het onttrekken van grondstoffen aan de natuur tot en met de verwerking van afval na de sloop van een gebouw."

Bron: www.raabkarchergreenworks.nl