Privacy policy

Privacyverklaring

29-05-2018

Maakt u gebruik van deze website of de diensten van FAKRO Nederland, dan kan het zijn dat er bepaalde persoonsgegevens verzameld worden. In deze privacyverklaring vertellen wij u graag meer over de manier waarop dit gebeurd.
 

FAKRO privacyverklaring  Wie verzamelt uw gegevens?

FAKRO privacyverklaring  Welke persoonsgegevens worden verzameld?

FAKRO privacyverklaring  Met welk doel verzamelen wij u persoonsgegevens?

FAKRO privacyverklaring  Delen van persoonsgegevens met derden

FAKRO privacyverklaring  Is het verstrekken van persoonsgegevens verplicht?

FAKRO privacyverklaring  Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

FAKRO privacyverklaring  Hoelang bewaren we persoonsgegevens?

FAKRO privacyverklaring  Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

FAKRO privacyverklaring  Wijzigingen in de privacyverklaring

 

Wie verzamelt uw gegevens

Deze website is eigendom van FAKRO Sp. z.o.o. en wordt voor de Nederlandse markt onderhouden en beheerd door FAKRO Nederland bv (respectievelijk “FAKRO”, "wij", "we", "ons", of "onze"). Doet u zaken met FAKRO in Nederland, dan is FAKRO Nederland b.v. verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. 

FAKRO Nederland bv is gevestigd op de Ren 34, 6562 JK Groesbeek en staat geregistreerd onder K.V.K. nummer 09121462 te Arnhem. Heeft u vragen over deze privacyverklaring, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen (08.30u – 17.00u) via 024 397 8095 of per e-mail via info@fakronederland.nl. Graag verwijzen wij u ook naar onze contactpagina.

 

Welke persoonsgegevens worden verzameld?

Wij verwerken persoonsgegevens, zodat u gebruik kunt maken van de producten en diensten van FAKRO. Deze gegevens hebben wij verkregen uit bijvoorbeeld een ondertekend (klant)contract, persoonlijk contact met ons bedrijf, een inschrijving voor de digitale nieuwsbrief of uw deelname aan een van FAKRO's marketingacties. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:  

  • Naw-gegevens
  • Geslacht
  • Telefoonnummer en/of e-mailadres
  • Bankrekeningnummer
  • Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door het invullen van een profiel op de website, in correspondentie en telefonisch
  • Gegevens over uw activiteiten op onze website
  • Internetbrowser en apparaattype


Persoonsgegevens jongeren
FAKRO heeft geen intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u ervan overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@fakronederland.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Met welk doel verzamelen wij persoonsgegevens?

Bij FAKRO Nederland verzamelen we het liefst zo min mogelijk persoonsgegevens, maar in sommige gevallen kun je er als bedrijf niet omheen. Denk aan adresgegevens om een product uit te kunnen leveren. Maar ook bepaalde marketinggerichte gegevens zijn voor ons belangrijk. Met deze informatie kunnen we producten en dienstverlening beter afstemmen op de behoeftes van onze klanten. Bij FAKRO Nederland verwerken wij (persoons-)gegevens met de volgende doelen:
 

  1. Voor het afronden en uitvoeren van een contract  - (Art. 6 sectie 1b) GDPR:
    • als onderdeel van de aankoop/verkoop, inclusief transacties in de webshop
    • afhandelen van klachten,
    • verlenen van garanties,
    • informeren over de prijsstelling van producten,
    • verzekeren van de juiste kwaliteit van onze diensten,
    • afhandelen van verzonden aanvragen en/of verzoeken (bijv. via een contactformulier),
    • afhandelen van uw verzoeken en vragen die aan ons gericht zijn in het kader van de implementatie van het contract.
       
  2. Het uitvoeren van ons gerechtvaardigd belang – (Art. 6 sectie 1f) GDPR:
    • ​​beschikbaar stellen van betaaldiensten,
    • afhandelen van verzoeken en vragen die aan ons zijn gericht die betrekking hebben op het uitvoeren van het contract,
    • incasso: het uitvoeren van gerechtelijke, arbitrage- en bemiddelingsprocedures,
    • data-opslag voor archiefdoeleinden (het nakomen van onze verplichtingen volgens de Nederlandse wetgeving),
    • informeren van verkoopnetwerk over belangrijke wijzigingen in dienst en/of product, 
    • de mogelijkheid bieden om een account aan te maken,
    • uitleveren van goederen of diensten.
    • detecteren en voorkomen van misbruik,
    • het verifiëren van de echtheid van de betaling,
       
  3. Informatie verstrekken of verzamelen op basis van uw marketing toestemming - (Art. 6 sectie 1a) GDPR:
    • ontvangen van de digitale nieuwsbrief,
    • informatie over producten en diensten en over lopende promoties en acties, mogelijk op basis van profiling
    • informatie over evenementen of beurzen vanuit FAKRO, via de post, e-mails, nieuwsbrieven, telefonisch contact of berichten.
    • analyse van gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.
       
  4. Om te voldoen aan de verplichting om persoonsgegevens af te staan aan wettelijke instanties – (Art. 6 sectie 1c) GDPR:
    • overdragen van data op verzoek van de rechtbank of de politie.
       

Profiling en geautomatiseerde besluitvorming

Met uw toestemming kunnen we data gebruiken voor zogenoemde profiling. Profiling van persoonlijke gegevens bestaat uit het verwerken van uw gegevens (ook in een geautomatiseerde vorm) om bepaalde informatie over u te evalueren, in het bijzonder om uw persoonlijke voorkeuren en interesses te analyseren of voorspellen. Bij FAKRO gebruiken we profiling als we geloven dat we daarmee onze service verbeteren en u een betere dienst kunnen bieden. Een voorbeeld hiervan is het toesturen van informatie op basis van uw aankoop over onderhoud van uw product. Dit doen we uiteraard niet zonder uw toestemming.

Verder is het belangrijk te vermelden dat de genoemde profiling geen juridisch effect of een vergelijkbaar effect op uw situatie heeft en dat wij geen gebruik maken van geautomatiseerde besluitvorming in dit proces. 
 

Delen van persoonsgegevens met derden

Uw persoonsgegevens beschermen we alsof die van onszelf zijn. We gaan hier zorgvuldig mee om. Uw gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van FAKRO of die van een derde partij. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Uw persoonsgegevens kunnen met de volgende partijen gedeeld worden:

  1. FAKRO medewerkers die toegang moeten hebben tot gegevens om aan onze verplichtingen te voldoen;
  2. Partijen die namens ons gegevens verwerken en deelnemen aan de uitvoering van onze activiteiten:
    1. exploitanten van onze ICT-systemen of ons van ICT-hulpmiddelen voorzien,
    2. partijen die ons advies, auditing, juridische, fiscale en boekhoudkundige diensten verlenen.
    3. reclamebureaus en andere partijen die helpen bij de verkoop van onze diensten of organisatie van marketingcampagnes,
  3. Partijen die uw gegevens nodig hebben om een dienst van ons voor u uit te voeren:
    1. partijen die post- of koeriersdiensten verlenen;
    2. partijen die vorderingen uitvoeren - in het geval u de door ons uitgegeven facturen niet binnen de gestelde termijn betaalt,
    3. betalingsdienstaanbieders (banken, betalingsinstellingen) - om betalingen te doen of om een automatische incasso te verlenen,
    4. partijen die met ons samenwerken bij het afhandelen van boekhoudkundige, fiscale en juridische kwesties - in de mate waarin zij gegevensbeheerders worden.
  4. Staatsautoriteiten, b.v. rechtbanken, parket, belastingdienst

Daarnaast maakt FAKRO in haar marketing en communicatie gebruik van onderstaande tools van bedrijven gevestigd in Amerika. De servers van deze partijen staan (op dit moment) buiten Europa. Beide partijen zijn gecertificeerd in en opereren onder de EU-U.S. Privacy Shield Framework. Maakt u van onderstaande tools gebruik, dan worden uw persoonsgegevens dus ook via deze servers verwerkt. Wilt u bepaalde gegevens liever niet via de digitale weg versturen, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen om te kijken of we uw verzoek op een alternatieve manier kunnen verwerken.

  • Mailingen, nieuwsbrieven, e-mailmarketing via Mailchimp
    Schrijft u zich in voor een FAKRO nieuwsbrief of ontvangt u mailingen vanuit FAKRO omdat u klant bent? Dan gebeurt dit via het veelgebruikte mailprogramma Mailchimp, onderdeel van The Rocket Science Group LLC. Voor het toesturen van deze mailingen gebruiken wij uw e-mailadres en indien verstrekt uw voor- en achternaam. Hier geeft u zelf toestemming voor. Bent u klant van FAKRO, dan zijn wij verplicht u over bepaalde zaken te informeren (denk aan prijswijzigingen of belangrijke productwijzigingen). Om zeker te zijn dat u deze informatie ontvangt, informeren wij u hier altijd per post en per e-mail over. Ook deze e-mails worden via Mailchimp verstuurd. Wilt u meer weten over de manier waarop zij gegevens verwerken, klik dan hier
     
  • Bepaalde online formulieren via Wufoo
    Voor een deel van de formulieren op deze website maken wij gebruik van de dienst Wufoo, onderdeel van SurveyMonkey Europe UC, dit geldt bijvoorbeeld voor het retourformulier en de deelnameformulieren bij een actie. Met de tool maken wij het deelnameproces een stuk makkelijker en kunnen wij aanvragen sneller verwerken. Wilt u meer weten over de manier waarop zij gegevens verwerken, klik dan hier.

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat deze websites op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Lees altijd voor gebruik van de desbetreffende website de bijbehorende privacyverklaring om te achterhalen hoe zij met uw gegevens omgaan.
 

Is het verstrekken van persoonsgegevens verplicht?

Het verstrekken van persoonsgegevens blijft uw eigen keus en is zeker niet verplicht. Wel is het in veel gevallen noodzakelijk om een dienst aan u te leveren, om een overeenkomst met u af te sluiten of om een transactie te doen. Kiest u ervoor om, in deze gevallen, geen gegevens te verstrekken, dan heeft dit gevolgen; we kunnen het verzoek of contract dan helaas niet uitvoeren. Het verstrekken van persoonsgegevens voor (direct)marketing doeleinden staat hier los van. Hier kunt u zich voor afmelden zonder dat dit gevolgen heeft voor uw contract met ons.
 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Op FAKRO websites en online platforms gebruiken wij functionele, analytische en tracking cookies. Een 'cookie' is een klein deeltje informatie, gestuurd door een internet server om op een later tijdstip terug gelezen te kunnen worden. Het kan voor de gebruikerservaring handig zijn om bepaalde informatie van een bezoeker te onthouden. Cookies worden door bijna alle websites gebruikt, vaak voor de volgende doeleinden:

  • het analyseren van het bezoekersgedrag (bekend als 'analytics'),
  • om bezoekers, op basis van eerdere preferenties, informatie op maat te bieden,
  • om de inhoud van winkelwagens in online shops te onthouden.


Onze website gebruikt de volgende typen cookie bestanden: 

  • Noodzakelijk cookies – deze worden gebruikt om het browsen voor de gebruiker makkelijker te maken. Dit kan bijvoorbeeld het onthouden van logingegevens zijn of het onthouden van de inhoud van een winkelwagen. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van de website en wij adviseren dan ook deze niet uit te schakelen.
     
  • Cookies voor onderzoek naar websitegebruik – dit zijn de analytics cookies, deze worden gebruikt om inzicht te krijgen in de manier waarop de site geraadpleegd wordt. Met deze informatie kunnen we de bezoekerservaring verbeteren. Gebruikersdata wordt anoniem behandeld, IP-adressen zijn bij ons geanonimiseerd. We gebruiken de informatie om rapporten te genereren en de gebruiksvriendelijkheid van de website te verhogen. Er wordt informatie verzameld met betrekking tot het aantal bezoekers, vanuit welke bron zij komen en welke pagina’s zij bekeken hebben. Ook voeren wij soms een A/B test uit om de werking van de site te verbeteren.

Om deze gegevens te analyseren maken wij gebruik van twee diensten, namelijk Google Analytics en Visual Website Optimizer. We hebben o.a. een bewerkersovereenkomst met Google afgesloten; ingesteld dat uw IP-adres geanonamiseerd wordt (maskering van het laatste octet) en 'gegevens delen' met deze partij uitgezet. We delen wel informatie met Google op het gebied van advertentiedoelen. Dit is nodig voor ons om relevante advertenties te kunnen tonen.

Cookies uitschakelen
U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Klik hier voor een toelichting.

 

Hoe lang bewaren we persoonsgegevens?

FAKRO bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Persoonsgegevens voor marketingdoeleinden worden twee jaar bewaard en daarna geanonimiseerd. Mochten we vanuit FAKRO de noodzaak zien om dit langer te bewaren, dan vragen wij hiervoor opnieuw toestemming bij u. Persoonsgegevens nodig voor het voeren van het bedrijf en leveren van diensten en producten, bewaren we zolang als nodig is voor het uitvoeren van de overeenkomst. Daarnaast zijn wij wettelijk verplicht om persoonsgegevens noodzakelijk voor het uitvoeren van een betaling 7 jaar te bewaren. 
 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U behoudt uiteraard het recht om de gegevens die FAKRO van u verwerkt in te zien, te wijzigen of te laten verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of een verzoek in te dienen om de persoonsgegevens die wij van u hebben in een computerbestand naar u of een ander (door u genoemde organisatie) toe te sturen. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u zelf is gedaan, vragen wij een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk en in ieder geval binnen 4 weken op uw verzoek. Neem hiervoor contact op met info@fakronederland.nl.

We doen onze uiterste best om zorgvuldig met uw privacy om te gaan. Mocht u toch niet tevreden zijn over de manier waarop dit gebeurd, dan horen wij dit in graag van u. Ook hiervoor kunt u contact opnemen via bovenstaand e-mailadres. Natuurlijk heeft u ook het recht contact op te nemen met de Autoriteit Persoonsgegevens voor vragen of klachten over de verwerking van uw persoonsgegevens door FAKRO.

 

Wijzigingen in de privacyverklaring

FAKRO behoudt het recht om deze privacyverklaring te wijzigen. U kunt aan de datum bovenaan deze pagina zien wanneer de laatste wijziging is doorgevoerd. We adviseren u onze privacyverklaring regelmatig te raadplegen, zodat u op de hoogte bent van de meest recente wijzigingen.