FAKRO is in 1991 in Nowy Sacz ontstaan

Onze geschiedenis

Wij van FAKRO Nederland staan bekend als vooraanstaande, innovatieve producent van dakramen van topkwaliteit. We bieden een breed en compleet assortiment daglichtoplossingen voor hellende en platte daken. Ingenieus ontworpen dakramen, platdakramen, lichtkoepels en lichtstraten. Maar we zijn veel meer dan alleen een toonaangevende fabrikant. FAKRO is de professionele, meedenkende partner van architecten, woningcorporaties, aannemers en bouwbedrijven, montagebedrijven en natuurlijk onze FAKRO dealers. Samen creëren we ‘t mooiste licht. Met de nadruk op samen.

Oorsprong

Ook al is FAKRO Nederland een grote nationale speler geworden, we zijn en blijven een echt en hecht familiebedrijf. Dit dragen we dan ook met enthousiasme uit naar onze klanten door de persoonlijke en laagdrempelige manier waarop we samenwerken en communiceren.

Hoe het begon
Het begon allemaal bij Jo Peters. Hij startte een dakdekkersbedrijf, gespecialiseerd in hellende daken. Jo Peters ontdekte op zijn vakantie in Polen bij toeval een dakraam langs de weg. Als ondernemer in hart en nieren besloot hij meteen te informeren. Hij ontmoette hier Ryszard Florek, die enkele jaren daarvoor zijn dakramenbedrijf was begonnen. Ze spraken elkaars taal niet, maar communiceren bleek geen probleem. Het klikte tussen de heren. Op goed vertrouwen werd in 1994 de eerste vrachtwagen vol FAKRO dakramen naar Nederland gestuurd, met groot succes als gevolg. FAKRO Nederland opent haar deuren en wordt het eerste exportland.

 

150 jaar dakramen

Op dit moment heeft elk tweede dakraam verkocht in Polen en elk zesde dakraam verkocht in de wereld het FAKRO logo. FAKRO is daarmee tegenwoordig een van de grootste producenten ter wereld op het gebied van dakramen. Het bedrijf heeft een dynamische groei doorgemaakt, kent een ruim productassortiment, meer dan 3.000 werknemers, 12 productiebedrijven en 9 buitenlandse dochterondernemingen. Daar zijn wij trots op.

Onderstaande infographic neemt u mee naar het ontstaan van het dakraam en het grote aandeel van FAKRO in de dakramengeschiedenis. Van de 19e eeuwse armenwoningen tot het eerste FAKRO dakraam en het groeiende succes.

 

150 jaar dakramen