De oorsprong van \'s werelds grootste dakraamproducent - FAKRO

Onze geschiedenis

We staan bekend als vooraanstaande, innovatieve producent van dakramen van topkwaliteit. We bieden een breed en compleet assortiment daglichtoplossingen voor hellende en platte daken. Ingenieus ontworpen dakramen, platdakramen, lichtkoepels en lichtstraten. Maar we zijn veel meer dan alleen een toonaangevende fabrikant. FAKRO is de professionele, meedenkende partner van architecten, woningcorporaties, aannemers en bouwbedrijven, montagebedrijven en natuurlijk onze FAKRO dealers. Samen creëren we ‘t mooiste licht. Met de nadruk op samen. We vertellen graag hoe dit allemaal is ontstaan. 

Onze geschiedenis

Hoe het begon…

Onze geschiedenis

Het begon allemaal bij Jo Peters. Hij startte een dakdekkersbedrijf, gespecialiseerd in hellende daken. Jo Peters ontdekte op zijn vakantie in Polen bij toeval een dakraam langs de weg. Als ondernemer in hart en nieren besloot hij meteen te informeren. Jo ontmoette hier Ryszard Florek, die enkele jaren daarvoor zijn dakramenbedrijf was begonnen. Ze spraken elkaars taal niet, maar communiceren bleek geen probleem. Het klikte tussen de heren. Op goed vertrouwen werd in 1994 de eerste vrachtwagen vol FAKRO dakramen naar Nederland gestuurd, met groot succes als gevolg. FAKRO Nederland opent haar deuren en wordt het eerste exportland.
 

Ons familiebedrijf

Ook al is FAKRO Nederland een grote nationale speler geworden, we zijn en blijven een echt en hecht familiebedrijf. Dit dragen we dan ook met enthousiasme uit naar onze klanten door de persoonlijke en laagdrempelige manier waarop we samenwerken en communiceren.