FAKRO is klaar voor ‘slimme woning’

FAKRO is klaar voor ‘slimme woning’

Onlangs werd bekend dat Dura Vermeer niet verder gaat met haar slimme IRIS-woning. De reden hiervoor: de wereld van domotica ontwikkelt zich te snel. Het idee achter de IRIS-woning was dat het niet zomaar een huis zou worden met allerlei slimme gadgets, maar een huis dat zélf slim zou zijn. De FAKRO smartHome oplossing was een van de onderdelen van deze slimme woning.  

De eerste echte slimme woning van Nederland

Vooruitstrevend en innovatief, de IRIS-woning van Dura Vermeer. IRIS is geen gewoon huis waar allerlei slimme gadgets in zijn gestopt, IRIS is zélf slim. Dat was de insteek toen werd gestart met dit bijzondere project. In een van de pilotwoningen is het concept getest, getoetst en verder ontwikkeld. Terwijl in een andere pilotwoning waardevolle inzichten werden verkregen door het gebruik van de eerste bewoners. De conclusie: het is op dit moment nog niet haalbaar, de wereld van domotica ontwikkelt zich te snel. De inzichten die zijn verkregen zijn echter waardevol, waarop ze kunnen voortborduren bij nieuwe, innovatieve projecten.
 

De rol van FAKRO

De ontwikkeling op het gebied van slimme producten gaat ook bij FAKRO in een razend tempo. Naast de elektrisch bedienbare (plat)dakramen en zonweringen, zijn er ook producten die zelf weten wanneer zij moeten openen of sluiten. FAKRO is klaar voor de ‘slimme woning’. De FAKRO producten kunnen namelijk communiceren met domoticasensoren van derden en zijn daardoor in iedere smarthome toe te passen. Een paar voorbeelden van de mogelijkheden:

Veel zonlicht en warmte
De producten en sensoren meten de hoeveelheid zonlicht en de temperatuur. Teveel zonlicht? Dan gaan de FAKRO Solar screens automatisch naar beneden. Binnentemperatuur te hoog? Het FAKRO dakraam gaat open om frisse lucht binnen te laten.

Regen
Het begint te regenen. De regensensor geeft een signaal af waardoor het FAKRO dakraam automatisch sluit en het zonwerende screen automatisch omhoog gaat. 

Ongezonde binnenlucht
Sensoren meten de luchtkwaliteit in de woning. Zijn er ongezonde waardes, dan gaat het FAKRO dakraam automatisch open om verse lucht binnen te laten.
 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de slimme producten van FAKRO? Klik op de knop hieronder.