FAKRO maakt al ruim 30 jaar dakramen!

FAKRO bestaat 30 jaar!

FAKRO is jarig en viert dit jaar het 30-jarige bestaan. De fabrikant van dakramen startte het bedrijf 30 jaar geleden op 22 januari 1991 in Nowy Sącz, Polen. Wat begon als een klein bedrijf, groeide al snel uit tot een bedrijf waar ruim 4.000 mensen met veel enthousiasme en passie werkzaam zijn. Een mooi moment om stil te staan bij hoe het allemaal startte.
 

"Momenten als deze zijn altijd de moeite waard om even bij stil te staan. Voor ons is dit vooral een kans om het team te bedanken voor hun werk en inzet. Het FAKRO team bestaat op dit moment uit meer dan 4.000 mensen. Enthousiastelingen, met hun innovatieve ideeën, kwalificaties en toewijding, zijn ons grootste kapitaal", vertelt Ryszard Florek, de bedenker en mede-eigenaar van FAKRO.

FAKRO bestaat 30 jaar | Ryszard Florek oprichter en mede-eigenaar


Het ontstaan van FAKRO
FAKRO is inmiddels een merk dat over de hele wereld wordt erkend. "T
ijdens de eerste jaren van de onderneming hebben we ons product en onze activiteit vooral op de binnenlandse markt ontwikkeld, maar in de jaren negentig waren dakramen in Polen nog nauwelijks bekend. In het begin hebben we ons vooral gericht op onderwijs en het promoten van het idee van comfortabel wonen op zolder door het gebruik van dakramen. We hebben ons ook meteen gericht op hoge productkwaliteit, innovatie en zo dicht mogelijk bij de klant staan ​​met ons product", legt Janusz Komurkiewicz uit, een van de oprichters van het bedrijf en lid van de Raad van Bestuur van FAKRO Marketing.
 

Bijna vanaf het allereerste begin presenteerde het bedrijf zijn producten op beurzen, bouwtentoonstellingen, in bouwmaterialenwinkels en won het direct het vertrouwen van zijn klanten. In 1994, een speciaal jaar voor de geschiedenis van FAKRO Nederland, gingen de eerste vrachtwagens met FAKRO dakramen naar Nederland en ook Slowakije. Daarmee was de eerste internationale stap gezet. Tegenwoordig zijn FAKRO producten te vinden in meer dan 50 landen over de hele wereld. De FAKRO Groep bestaat uit 11 productiebedrijven en 17 distributiebedrijven. Zo is de exportverkoop goed voor 70% van de totale omzet.

FAKRO bestaat 30 jaar - geschiedenis


"We zijn begonnen met één type raam, geproduceerd in twee maten. Tegenwoordig bieden we een volledig assortiment aan dakramen met verschillende afmetingen en verschillende manieren van openen", voegt Ryszard Florek eraan toe. FAKRO is ook de vice-leider op de wereldmarkt van zolder- en vlizotrappen en een fabrikant van exclusieve houten en aluminium verticale ramen onder het merk FAKRO Innoview.

Het jubileumjaar
FAKRO medewerkers herinneren zich de viering van de 25e verjaardag van het bestaan ​​van het bedrijf. Sportwedstrijden, een jubileumprijsloterij en een concert van Patrycja Markowska zijn slechts enkele activiteiten die FAKRO had voorbereid voor de medewerkers. "
Een soortgelijk scenario, hoe graag we het ook willen, zal in 2021 niet meer plaatsvinden. De huidige pandemie brengt ons in een nieuwe realiteit en onze belangrijkste taak is nu om onze werknemers te beschermen. Daarom zullen we de traditionele Majówka en grootschalige bijeenkomsten helaas niet plaatsvinden", legt Bożena Damasiewicz, organisatorisch en administratief directeur van FAKRO, uit.

Ondanks de pandemie mag er zeker, op een andere manier, zeker iets gevierd worden. Het merk FAKRO bestaat namelijk al dertig jaar, dat is dertig jaar ervaring, innovatie en doorontwikkeling om betrouwbare en kwaltitieve producten op de markt te brengen en bij mensen in huis. "Dankzij het FAKRO team is ons bedrijf inmiddels de vice-leider op de wereldmarkt voor dakramen en het blijft zich voortdurend verder ontwikkelen. Dat doen we niet alleen, maar samen met alle medewerkers. Speciaal in dit jubileumjaar willen we hen daarvoor bedanken. Niet alleen onze medewerkers, maar zeker ook onze partners en relaties. Al hun interesse en enthousiasme voor het merk hebben bijgedragen aan het succes en de huidige positie van FAKRO op de binnenlandse en wereldwijde markt", voegt Janusz Komurkiewicz eraan toe.