FAKRO introduceert nieuwe Solar producten voor elk type dak

FAKRO introduceert nieuwe Solar producten voor elk type dak

FAKRO tuimeldakramen en platdakramen Solar maken optimaal gebruik van de kracht van de zon. Het zonnepaneel aan de buitenzijde van het raam zorgt voor voldoende zonne-energie om het raam elektrisch te kunnen bedienen. Een netstroomaansluiting is niet nodig.

FAKRO breidt het huidige Solar assortiment uit met een tuimeldakraam, platdakraam en zonwering. Hierdoor is een elektrisch bedienbaar dakraam op zonne-energie mogelijk voor ieder hellend of plat dak. Duurzaam én eenvoudig te installeren.

 

Tuimeldakraam Solar

Tuimeldakraam Solar

Bij het tuimeldakraam is het zonnepaneel aan de buitenzijde in het profiel verwerkt. Het vangt voldoende zonne-energie op om het dakraam elektrisch te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. Netstroomkabels door het kozijn of dak behoren hiermee tot het verleden. De geïntegreerde regensensor zorgt ervoor dat het dakraam automatisch sluit als het regent.

Voor een handmatige bediening zit er een handgreep aan de binnenzijde, tussen de motor en het kozijn. Gebruik van deze handgreep koppelt de ketting los. Hierdoor kan het raam volledig open en 180 graden worden gedraaid. Dit maakt het schoonmaken van het raam eenvoudig.

Het FAKRO tuimeldakraam Solar is beschikbaar in drie uitvoeringen:

  • Witte kunststof laklaag over hout (FTU-V Solar)
  • Wit afgelakt hout (FTW-V Solar)
  • Blank afgelakt hout (FTP-V Solar)

Platdakraam Solar

Platdakraam Solar

FAKRO is de eerste en enige aanbieder van een Solar oplossing voor een plat dak. Bij het platdakraam Solar (DEF Solar) zit het zonnepaneel buiten aan de zijkant van het raam. Ook hier levert het paneel voldoende zonne-energie om het platdakraam elektrisch te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. Daarbij zorgt de geïntegreerde regensensor ervoor dat het raam automatisch sluit als het regent.

Zonwering Solar

Naast ramen op zonne-energie biedt FAKRO ook zonwering op zonne-energie aan. Zowel binnen- als buitenzonwering zijn beschikbaar in solar-variant. 

Zonwering Solar

Een verduisterend rolgordijn zorgt voor een goede nachtrust. Bij de ARF Solar is het zonnepaneel verwerkt aan de achterzijde (raamzijde) van de bedieningsbalk van het rolgordijn. Het paneel zorgt voor voldoende duurzame stroom om het rolgordijn elektrisch te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening.

Zonwering Solar

Zorg voor volledige verduistering met het ARZ rolluik. Het zonnepaneel aan de bovenkant voorziet het rolluik van stroom, waardoor er geen netstroom nodig is. Het rolluik voorkomt de opwarming van een ruimte en zorgt daarmee voor een aangename temperatuur. 

Zonwering Solar

De AMZ-screens verduisteren een ruimte met 90% of 99%, afhankelijk van de soort stof. Daarbij wordt de mogelijkheid om naar buiten te kijken behouden. De screen weert zonlicht voordat het raam bereikt wordt, hiermee wordt de opwarming van een ruimte voorkomen. De screen voorziet zichzelf van stroom doormiddel van het pv-paneel aan de bovenzijde.

’t mooiste licht van vandaag én morgen

FAKRO gelooft in de kracht van de zon als gratis en schone bron van licht en energie. Optimale lichtinval, gemak, comfort en duurzaamheid dragen bij aan een unieke lichtbeleving in huis. FAKRO creëert ’t mooiste licht van vandaag én morgen.