FAKRO kunststof tuimeldakraam

Kunststof dakramen: onderhoudsvrij, ecovriendelijk en eenvoudig te plaatsen

Daglichtoplossingen van FAKRO zorgen voor een optimale lichtbeleving en comfort en dragen bij aan het (verder) verduurzamen van de woning. Voor wie een onderhoudsvrij dakraam wil met alle voordelen van FAKRO, is er het kunststof tuimeldakraam PTP-V. Dit PVC-dakraam is ecovriendelijk geproduceerd en is zeer geschikt voor gebruik in een vochtige ruimte. Het dakraam is eenvoudig te plaatsen, ook als het gaat om de vervanging van een oud dakraam van FAKRO of een ander merk.
 

FAKRO kunststof dakraam - PTP-VHet FAKRO kunststof tuimeldakraam is bestand tegen alle weersomstandigheden en hoeft niet geverfd te worden. Doordat het materiaal geen vocht opneemt is het dakraam zeer geschikt voor gebruik in een keuken of badkamer. De tuimelas zit in het midden van het kozijn, de handgreep aan de onderzijde.

De PTP-V is standaard leverbaar in de kleur wit en grenenlook. Of kies voor een uitvoering in een classic RAL-kleur naar keuze.

 

 

 

Ecovriendelijk geproduceerd

Onze kunststof dakramen zijn ecovriendelijk geproduceerd. De vensterprofielen bestaan voor maar liefst 63% uit gerecycleerd materiaal. De andere materialen die we gebruiken voor de fabricage (denk aan glas, PVC-profielen, aluminium en staal) kunnen voor vrijwel 100% worden hergebruikt. Hierdoor verminderen we de hoeveelheid afval tijdens ons productieproces en gebruiken we minder fossiele brandstoffen zoals ruwe olie. Zo creëren we ’t mooiste licht in huis, van vandaag én morgen.
 

Eenvoudig te plaatsen, óók bij vervanging

Het PTP-V dakraam is snel en eenvoudig te plaatsen. Ook als het gaat om de vervanging van een oud dakraam met behoud van de bestaande aftimmering. Dit komt doordat de aftimmersponning van FAKRO naadloos past op de bestaande aftimmering van de meeste andere dakraammerken. Is het te vervangen dakraam onverdiept ingebouwd? Dan biedt FAKRO hiervoor een speciale renovatieset aan (EXR voor bij gootstuk EHV-P).
 

FAKRO biedt met de PTP-V de ideale oplossing voor grootschalige renovatieprojecten.

 

Andere voordelen

Het FAKRO tuimelddakraam biedt nog een aantal andere voordelen:

  • Handgreep aan onderzijde voor bedieningsgemak.
  • Regelbaar ventilatierooster voor voldoende frisse lucht.
  • Vast te zetten in twee kierstanden.
  • Eenvoudig te reinigen: 180° kantelen en vastzetten in schoonmaakstand.
  • Goed isolerend hr++ glas.
  • Montage mogelijk in dakhelling 15°- 90°.
  • Jarenlange FAKRO kwaliteitsgarantie op beglazing, scharnieren en onderdelen.
  • Uit te breiden met binnen- en buiten zonwering en elektrische bediening.