Een correcte montage van daglichtoplossing volgens FAKRO en Dakvenstermeesters Montage Keurmerk

Het belang van een correcte montage van daglichtproducten

...volgens FAKRO en Dakvenstermeesters Montage Keurmerk. 

Het belang van een correcte montage van daglichtproducten lijkt een vanzelfsprekendheid. Natuurlijk wil iedereen een product gemonteerd hebben waar je geen omkijken meer naar hebt, met de zekerheid dat alle eigenschappen maximaal tot hun recht komen. Om dit proces te borgen is er echter meer nodig dan alleen een goed product en het juiste gereedschap.​
 

Werkgroep

Dat is de reden dat FAKRO en Dakvenstermeesters Montage Keurmerk beiden zitting hebben in de werkgroep die invulling geeft aan de SKH beoordelingsgrondslag BGS-009 voor de montage van daglichtproducten. Deze zorgt voor de borging van kwaliteit op het gebied van verwerking van daglichtproducten in het hellende of platte dak. Beide partijen gebruiken deze beoordelingsgrondslag dan ook als uitgangspunt voor hun trainingsprogramma’s.
 

Opleidingsprogramma

Montage van FAKRO dakramen en andere daglichtproductenWaar FAKRO een compleet trainingsaanbod voor verschillende productgroepen heeft en de monteur geschoold kan worden tot gecertificeerd FAKRO Specialist, werkt Dakvenstermeesters Montage Keurmerk met een opleidingsprogramma op basis van persoonscertificatie. De monteur volgt de opleiding en wordt geëxamineerd door SKH, een bekend certificeringsinstituut in de bouw. Na de training met succes doorlopen te hebben, ontvangt men een persoonsgebonden certificaat. Deze erkenningsregeling zorgt ervoor dat opdrachtgevers, zoals woningcorporaties, maar ook particulieren, maximale zekerheid hebben van de kwaliteit van montage en de uitvoering van hun daglichtproduct. Zaken als isolerend monteren, luchtdicht bouwen, Bouwbesluit en wet- en regelgeving komen uitvoerig aan bod. Maar ook het herkennen en voorkomen van fouten en problemen wordt besproken.
 

Kwaliteit van verwerking

Op deze manier leveren zowel FAKRO als Dakvenstermeesters Montage Keurmerk een belangrijke bijdrage aan het kwaliteitsniveau van de verwerking van daglichtproducten.
 

FAKRO

FAKRO trainingsprogramma
Meer weten over het FAKRO trainingsprogramma? Ga naar www.fakro.nl/trainingscentrum.

 

Dakvenstermeesters Montage Keurmerk

Persoonscertificatie Dakvenstermeesters Montage Keurmerk
Wil je meer informatie of aanmelden voor Dakvenstermeesters Montage Keurmerk persoonscertificatie, kijk dan op www.dakvenstermeesters.nl.