Zolderinspiratie - van oud balkon naar nieuwe badkamer

Het najaar heeft zijn intrede gedaan. Een perfecte tijd om de verbouwingen in huis op te pakken. Onder de dakpannen ligt vaak een zee aan ruimte, een goed excuus om de zolderruimte onder handen te nemen. Hagendoorn Bouwprojecten hielp de bewoners van deze gezinswoning met hun wens om meer uit de zolderruimte te halen.

 

Verbouwing zolder

 

De verbouwing

De verbouwing is slim aangepakt. De bewoners gebruikten het aanwezige balkon zelden. Er is daarom gekozen om deze ruimte bij de zolder te betrekken. Het verouderde balkon werd omgetoverd tot een volwaardige badkamer. Het sanitair werd geplaatst en de uitbouw is voorzien van 3 FAKRO dakramen met triple glas. Dit zorgt voor een maximale lichtopbrengst en een uitstekende isolatie. Aan de andere zijde van de gerenoveerde zolder is een slaapplek gerealiseerd. Er is zo een extra kamer mét badkamer aan het huis toegevoegd. Vanuit bijna alle posities is er zicht op de Gooise boomtoppen.

 

Voor de verbouwing - balkon   Na de verbouwing - badkamer
Zolder verbouwing - voor renovatie   Zolder verbouwing - na renovatie

 

Verbouwing tips

Wilt u ook een badkamer realiseren op uw zolder? Houdt er rekening mee dat u bij het plaatsen van een badkamer op zolder vaak extra voorzieningen moet aanleggen voor het sanitair. Probeer de badkamer zoveel mogelijk boven de reeds aanwezige installaties te plaatsen, zodat u gebruik kan maken van de bestaande afvoerleidingen. Ook krijgt u te maken met meer vocht in de ruimte. Ventileer regelmatig door het dakraam te openen. Ook lenen onderhoudsvriendelijke dakramen zich uitstekend voor vochtige zolderruimtes. 

Meer foto's

Foto's: Hagendoorn Bouwprojecten

Op zoek naar een aannemer? 

Kijk eens op montagedienst.fakro.nl. Hier vindt u een overzicht van gecertificeerde FAKRO specialisten. Zij kunnen u helpen bij het realiseren van uw zolderrenovatie.