Duurzaam en milieuvriendelijk - FAKRO

FAKRO kiest voor duurzaam

Eén van de belangrijkste doelen die FAKRO zichzelf stelt is om bij de ontwikkeling van alle producten de invloed ervan op de natuur in afweging te nemen. Daarom zijn FAKRO producten niet alleen energiebesparend en milieuvriendelijk, maar dragen ze tevens bij aan de bescherming van niet-duurzame natuurlijke rijkdommen. Dit is terug te vinden in kleine dingen, zoals het gebruik van schapenwol als isolatiemateriaal, maar ook in de introductie van het FTT U8 passief dakraam.

 

FSC®-gecertificeerd

FSC keurmerkFAKRO dakramen worden geproduceerd met zorg voor de natuur; nagenoeg het hele houten dakramenassortiment bezit het FSC®-keurmerk. Dit garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. FAKRO heeft bewust gekozen voor het FSC®-keurmerk, omdat dit systeem zich kenmerkt door een hoge mate van transparantie. Zo is altijd de herkomst van het hout te traceren.

 

 

Isoleren met schapenwol

Om een goede thermische isolatie te garanderen, gebruikt FAKRO natuurlijke en speciaal geïmpregneerde schapenwol. Een ecologisch product dat met de juiste dichtheid en hoge elasticiteit perfect de gaten rondom het dakraam opvult om een woning of gebrouw goed te isoleren en dat bespaart energie.

 

Gerecycled kunststof

Recyclebaar materiaalFAKRO werkt met veel gerecycled materiaal. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in de profielen van de kunststof dakramen. Deze binnenprofielen worden standaard gemaakt van gerecycled PVC. Daarnaast zijn de FAKRO producten zo ontworpen dat ze ook, na gebruik, makkelijk mee kunnen in het recyclingproces.


 

 

Afvalmanagement tijdens productie

FAKRO streeft ernaar om zo min mogelijk afval te produceren. Het afval dat wel ontstaat, wordt zoveel mogelijk gerecycled. Zo wordt het houtafval, dat tijdens het productieproces ontstaat, gebruik voor milieuvriendelijke doeleinden, zoals het verwarmen van alle gebouwen op het FAKRO terrein.