Referentie FAKRO - kantoorpand

Bedrijfspand Allumette

Zonweringsbedrijf Allumette heeft voor haar nieuwe pand gekozen om de kantoorruimte en keuken geheel te voorzien van een optimale lichtinval en zonne-energie voorziening. De dakramen zijn in verticale en horizontale combinatie gekoppeld, waarbij een minimale koppelafstand aangehouden is om zo een zo groot mogelijke lichtinval te creëeren. Voor een groot gebruikscomfort is gekozen om tuimeldakramen met verhoogde tuimelas te plaatsen in combinatie met duet dakramen, die voor een extra lichtinval zorgen op vloerniveau.

Om in de zomer te voorkomen dat de ruimte oververhit raakt zijn de dakramen voorzien van zonwerende beglazing en zijn de dakramen in het kantoor uitgerust met de buitenzonwering van FAKRO, die voor een optimale bescherming zorgen tegen zonnewarmte.

De kantoorruimte is tevens  voorzien van lichttunnels, waardoor op natuurlijke wijze licht haar intrede kan doen in de ruimte op zonnige of lichtbewolkte dagen.

De zonnecollectoren aan de bovenzijde van het schuine dak zorgen ervoor dat het kantoor, voor een groot gedeelte zichzelf voorziet van de benodigde hoeveelheid warm (kraan)water.

Alle elementen zijn geplaatst in een dakbedekking met vlakke dakpannen.