FAKRO International Design Competition - FUSION 2017

Deelname architecten ontwerpwedstrijd 2017

FAKRO start op 16 oktober 2017 met de achtste editie van de International Design Competition: FAKRO inspires - FUSION before & after. De ontwerpwedstrijd voor architecten loopt tot 20 februari 2018. Als architect krijgt u de opdracht om een donkere, vergeten ruimte onder het dak te transformeren naar een functioneel, licht en open interieur waarin FAKRO daglichtproducten toegepast zijn.

Donkere ruimtes onder het dak worden nog wel eens vergeten en niet gebruikt. Dat is natuurlijk zonde. Licht gaat weer een rol spelen en daar kunt u met uw ontwerp voor zorgen. Inspireer FAKRO met een uniek en innoverend ontwerp. Speel met de elementen licht en schaduw en breng uw gekozen ruimte opnieuw tot leven.
 


Let op: deelnameformulier is in het Engels. Upload uw project na het invullen van het formulier.

De opdracht

FAKRO internationale ontwerpwedstrijd architecten 2017Transformeer een bestaande, donkere en vergeten ruimte onder het dak naar een functioneel, open en licht interieur. Maak hierbij gebruik van FAKRO daglichtproducten en inspireer ons met nieuwe ideeën en toepassingen. Presenteer het geheel met een visueel ontwerp (foto's, renders, schetsen en/of andere visualisaties). Hieronder nog enkele details:

 • Gebruik alleen donkere en vergeten plekken in een bestaand gebouw en ontwerp hierin een functioneel interieur vol met natuurlijk daglicht, maak creatief gebruik van licht en schaduw in het interieurdesign.
 • Pas binnen het design/het project willekeurige daglichtproducten uit het FAKRO assortiment toe (dakramen, platdakramen, lichtkoepels, etc.) en creëer een ‘voor en na’ situatie van het ontworpen interieur. Laat duidelijk zien waar de FAKRO producten toegepast zijn.
 • Zorg ervoor dat (minimaal) 20% van de vloeroppervlakte binnen het gekozen interieur gebruikt wordt aan dakraamoppervlakte. Voorbeeld: vloeroppervlakte is 10 m², dan is 20% daarvan 2 m². Zorg er in dit geval dan voor dat de oppervlakte aan dakramen samen totaal minimaal 2 m² beslaat.
 • Presenteer het totale ontwerp van de renovatie/transformatie (voor en na) met foto’s, renders, visualisaties, schetsen, etc.

 

Zo doet u mee!

 1. Zorg ervoor dat uw ontwerp compleet is volgens de voorwaarden.
 2. Bedenk een eigen individuele code (tussen de 6 en 9 letters/cijfers, bijvoorbeeld: 1A2B3C4D)
 3. Zorg ervoor dat op elke pagina van uw ontwerp het volgende staat: de naam van de wedstrijd, het FAKRO logo en uw individuele code.
 4. Sla uw complete ontwerp op in één .zip map. De naam van de map is uw individuele code.
 5. Vul het deelnameformulier in (in ieder geval alle verplichte velden) en upload een document waarin een bevestiging is te vinden dat u werkzaam bent als architect. 
 6. Druk op 'save' om uw project aan te melden. Hierna wordt u doorgestuurd naar een module waar u uw project (de .zip map) kunt uploaden.Let op: deelnameformulier is in het Engels.

Voorwaarden aan ontwerp

 • Presenteer de gekozen ruimte met een voor en na beeld in de vorm van foto’s, renders, visualisaties, schetsen, etc. Het formaat van het ontwerp is A3 (300 dpi resolutie, maximaal 200 mb).
 • Graag bestanden aanleveren in een van de volgende bestandsformaten: pdf, jpg of tif.
 • Aantal visuele beelden van het ontwerp (sheets): minimaal 1, maximaal 4 (bestaat het ontwerp uit meerdere beelden, dan graag de aparte sheets nummeren – bijvoorbeeld 1/2 en 2/2).
   

Prijzen

Zodra de deadline voor deelname (20 februari 2018) is verstreken, gaat een vakjury alle inzendingen bekijken en beoordelen. Op 15 maart 2018 wordt hiervan de uitslag bekend gemaakt. De drie winnaars kunnen de volgende prijzen winnen:

 • 1ste plaats - € 5.000
 • 2de plaats - € 3.000
 • 3de plaats - € 2.000
   

Organisatie en media

Mede-organisator
FAKRO international design competition - bimobject mede-organisator

Mediapartner

Organisatie en media

 

Inspiratie winnaars 2016