Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Winnaars bekend van de architecten ontwerpwedstrijd Fusion
2018-03-20

Vanaf 16 oktober 2017 kregen architecten over de hele wereld de kans om deel te nemen aan de achtste editie van de internationale FAKRO ontwerpwedstrijd: ‘FUSION before & after’. Op 20 februari 2018 was de wedstrijd afgelopen en was het de zware taak aan een jury om de drie winnaars van deze editie te kiezen. Inmiddels zijn deze winnaars bekend.

 

meer

Wielerevenement: Omloop der Zevenheuvelen en FAKRO slaan de handen ineen
2018-02-19

FAKRO gaat de samenwerking aan met Omloop der Zevenheuvelen, een wielerevenement dat Berg en Dal op de wielerkaart van Nederland gaat zetten. De stichting achter Omloop der Zevenheuvelen organiseerde in 2017 de eerste editie van het wielerevenement. Het bleek een succes, daarom gaat er een tweede editie plaatsvinden op zondag 8 juli 2018. FAKRO verbindt zich als hoofdsponsor aan de toertocht van dit evenement.

meer

Multifunctioneel interieur met FAKRO daglichtoplossingen in Moskou
2018-02-14

Moskou is een stad waar de architectuur zich onderscheidt van andere steden door zijn pracht en verscheidenheid. Op één van de zolders in het centrum van Moskou bevindt zich dan ook een ruimte die anders is dan alle andere. Deze ruimte is veranderd van een saaie woonruimte in een multifunctionele ruimte waar iedereen kan genieten.

meer

DXW walkable platdakraam wint nog een architecten award
2018-02-10

FAKRO heeft tijdens de Heinze Architects’ Darling Awards 2017, gehouden in Celle, Nedersaksen, een award gewonnen voor het DXW DW6 walkable platdakraam. Het gaat om de bronzen Architects’ Darling Award in de categorie ‘Beste productinnovatie in de categorie Building-shell’.

meer

Ervaar het Smart Home principe in de FAKRO showroom
2017-12-19

FAKRO heeft haar showroom ingericht volgens het Smart Home principe. Hiervoor is de dakramenleverancier de samenwerking aangegaan met Fibaro, een leverancier van Z-Wave producten voor Smart Homes. Bezoekers van de FAKRO showroom kunnen zo eigenhandig ervaren hoe diverse elektrische producten, zoals dakramen of zonwering, via een draadloos systeem met elkaar kunnen communiceren.

 

meer

LIV: een uniek woonbelevingscentrum
2017-12-15

LIV is het eerste woonbelevingscentrum in Nederland dat een nieuwbouwhuis tot leven laat komen. Een kant-en-klaar huis dat op de zolderverdieping onder andere voorzien is van enkele FAKRO producten. Dit vernieuwende concept is een initiatief van Eigenhuis Groep, KlokGroep, Trebbe Wonen en Van der Sluis Technische bedrijven. 

 

meer

FAKRO walkable platdakraam: van dakterras naar functionele lichtbron
2017-11-27

Steeds vaker fungeren platte daken als een functioneel dakterras in Nederland en ze zijn een toevoeging aan de huidige woonoppervlakte. Hoe mooi is het om een dakterras te creëren waar men vrij op kan lopen en waar ook nog eens daglicht door naar binnen komt. FAKRO springt hier slim op in met een platdakraam speciaal voor dakterrassen. 

 

meer

Smart Homes verbeteren de gezondheid
2017-09-21

Smart Home wordt steeds meer een volwassen begrip in Nederland. Huiseigenaren weten vaker hun weg naar Smart Homes te vinden, ze kennen de term en weten wat het inhoudt. Zij kiezen bewust voor de bijkomende voordelen, zoals mogelijke kostenbesparingen, verhoogd wooncomfort, hogere energiebesparing en een gezonder binnenklimaat.

 

meer

Internationale ontwerpwedstrijd voor architecten
2017-09-19

Vanaf 16 oktober 2017 krijgen architecten over de hele wereld de kans om deel te nemen aan de achtste editie van de internationale FAKRO ontwerpwedstrijd: ‘FUSION before & after’. De opdracht van deze wedstrijd luidt als volgt: kies een bestaande, donkere en vergeten ruimte onder het dak en transformeer deze naar een functioneel, licht en open interieur door toepassing van FAKRO daglichtproducten.

 

meer

Wegdromen bij de favoriete DreamWorks superhelden
2017-06-20

Speciaal voor de kinderkamer heeft FAKRO samen met DreamWorks een nieuwe, unieke collectie van DreamWorks prints ontwikkeld voor het verduisterend rolgordijn. Hiermee breidt FAKRO het ruime assortiment aan kleuren en prints voor het verduisterend rolgordijn uit.

 

meer

Kingspan Unidek ontwikkelt stelkozijn voor FAKRO dakramen
2017-06-08

Kingspan Unidek stelkozijn voor FAKRO dakramenKingspan Unidek heeft voor FAKRO dakramen een speciaal stelkozijn ontwikkeld. Met het kozijn kan het dakraam gemakkelijk gemonteerd worden in daken zonder raveling. 

 

meer

De nieuwe FAKRO brochures zijn er!
2017-06-08

De nieuwe brochures zijn er! Vers van de digitale pers en online te bekijken op onze website. Vind de noviteiten van 2016 aan het begin van de dakramen brochure. Ontdek ook de nieuwe brochures Zoldertrappen en Zonwering. 

 

meer

FAKRO is stapel op wit
2017-05-04

Deze zomer zijn we bij FAKRO stapel op wit. Gebruik wit in het interieur en creëer een fijne en frisse sfeer. Wit is kalm, het is dynamisch, tijdloos en perfect te combineren met allerlei materialen en texturen. Laat natuurlijk licht binnen in het witte interieur en ervaar een groter ogende woonruimte.

meer

FAKRO trainingscentrum viert 5-jarig bestaan
2017-03-23

Het FAKRO trainingscentrum opende vijf jaar geleden haar deuren. Inmiddels is het programma flink gegroeid. Blik samen met ons terug!

meer

FAKRO is partner van Renda
2017-03-10

FAKRO is sinds kort partner van Renda, een netwerk dat helpt om duurzamer, innovatiever en beter te investeren in bestaande bouw. Als nieuwe partner beantwoorde Bart Peters, sales manager bij FAKRO, enkele vragen binnen de rubriek 'vijf-vragen-aan'.

meer

Samenwerken voor comfortabele studentenwoningen
2017-03-08

Waarom moeilijk doen als het ook samen kan? Dat vroegen FAKRO en BUVA zich ook af. Ze gingen de samenwerking aan en ontwikkelden samen een dakraam met geïntegreerde suskast voor extra ventilatie in een (woon)ruimte. Voor het studentencomplex op de Pieter Vlamingstraat bleek het de ideale oplossing. De betrokken partijen laten met dit project zien dat samenwerken loont! Bekijk de video.

meer

Bouwbeurs: samenwerken en verbinden met FAKRO en partners
2016-11-29

FAKRO gaat tijdens de Bouwbeurs de samenwerking aan met diverse partners in duurzame oplossingen voor daglicht, gezondheid en comfort in woningen. Samen verbinden zij eigen expertises om zo overstijgende daglichtoplossingen te creëren. Hiermee gaan ze van 6 t/m 10 februari 2017 op de FAKRO stand (11.A030) bezoekers inspireren om te laten zien wat er mogelijk is door te ‘samenwerken en verbinden’.

meer

Nieuw 4-pans dakraam: klein, maar groots in zijn soort
2016-11-08

FAKRO ontwikkelde een moderne en complete oplossing voor het 4-pans dakraam, dat vanaf nu verkrijgbaar is. Dit unieke dakraam heeft een uitstekende isolatiewaarde van U=1,4W/m²K, waarmee het voldoet aan het huidige Bouwbesluit en het toe te passen is in renovatie en nieuwbouw. Wat de oplossing verder uniek maakt is dat het uit te breiden is met binnen- en buitenzonwering, het raam 180° kan kantelen en het is voorzien van een geïntegreerd gootstuk.

meer

DXW walkable platdakraam wint Archiproducts Design Award 2016
2016-10-26

FAKRO heeft tijdens de Archiproducts Design Awards (ADA) een award gewonnen voor het DXW walkable platdakraam, in de categorie 'Building Shell'. De prijs werd tijdens de eerste editie van deze Design Awards uitgereikt door Archiproducts, een van de meest belangrijke internationale web portalen binnen de architectonische sector. 

meer

Groevenbeek Noord woningen steeds slimmer
2016-09-10

Op vrijdag 9 september 2016 is door Van Wijnen Midden B.V. het demohuis in Groevenbeek Noord opnieuw geopend. De betrokken partijen hebben een jaar lang gewerkt aan het verbeteren van het nul-op-de-meter concept. Lees meer over de vernieuwingen in de woning.

meer

NIEUW: FAKRO dakraam met BUVA SusStream
2016-07-18

Ventilatie is een belangrijk onderdeel van een woning. FAKRO en BUVA hebben de handen ineengeslagen om een oplossing te ontwikkelen waarbij het dakraam en de SusStream ventilatiemodule in één systeem geïntegreerd zijn. Hierdoor ontstaat een daglichtoplossing met een maximale ventilatiecapaciteit. 

meer

Zelfstandigen Bouw en FAKRO - samen voor kwaliteit
2016-07-13

Kwaliteit is belangrijk in de branche. Zowel FAKRO als Zelfstandigen Bouw geloven hier in en hebben daarom de handen ineengeslagen. Lees meer over het partnerschap. 

meer

FAKRO's Gruwelijkste - een gruwelijk succes!
2016-07-12

Afgelopen zaterdag was het zover. De eerste editie van FAKRO's Gruwelijkste vond plaats. Een grote groep enthousiaste wielrenners meldde zich aan de start. Samen met de organisatie, deelnemers en vrijwilligers werd een mooi bedrag opgehaald. Lees meer over de dag. 

meer

De nieuwe brochures zijn er!
2016-07-07

De nieuwe brochures zijn er! Vers van de digitale pers en online te bekijken op onze website. Vind de noviteiten van 2016 aan het begin van de dakramen brochure. Ontdek ook de nieuwe brochures Zoldertrappen en Zonwering. 

 

meer

Kom bij FAKRO op training en win een trip naar Polen!
2016-06-08

FAKRO bestaat 25 jaar en dat vieren we! Schrijf u in voor een Basiskennis training en maak kans op een geheel verzorgde trip naar Polen voor 2 personen! Onder elke 25 deelnemers verloten we 1 trip. 

meer

Wielerevent: FAKRO's Gruwelijkste - fiets mee!
2016-04-25

Op zaterdag 9 juli 2016 organiseert FAKRO samen met ROAd4energy een gruwelijk gave wielertocht in de prachtige omgeving van Groesbeek. Lees meer over de tocht en schrijf u ook in voor dit gruwelijk leuke event! Wees er snel bij want vol = vol. 

 

meer

Cashback op geselecteerde witte dakramen
2016-04-15

Bestel in de periode van 15 april t/m 31 juli 2016 een FAKRO dakraam uit de cashback selectie en ontvang een mooi bedrag terug! Lees hier hoe u deel kunt nemen.

 

meer

FAKRO wint Red Dot Design Award 2016
2016-04-01

FAKRO heeft de prestigieuze Red Dot Design Award 2016 gewonnen voor het platdakraam DEF DU6. De Red Dot Design Award is een internationale prijs voor design die sinds 1955 jaarlijks uitgereikt wordt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen. De award wordt door veel experts ervaren als een van de meest prestigieuze prijzen op het gebied van industrieel design.

meer

Intelligent dakraam voor frisse scholen
2016-03-30

In ongeveer 80% van de Nederlandse klaslokalen (primair en voortgezet onderwijs) is het binnenklimaat niet bevorderlijk voor de leerprestaties. Daarom hebben FAKRO, Domotica Guru en BeNext samen een innovatieve oplossing bedacht om het binnenklimaat in o.a. scholen te verbeteren. Een intelligent dakraam dat natuurlijke ventilatie inzet om een teveel aan CO² af te voeren en passieve (nacht)koeling gebruikt om de temperatuur op peil te houden. 

meer

Ontmoet FAKRO op de Renovatiebeurs
2016-03-29

Bezoek ons tijdens de beurs Renovatie & Transformatie, hét nationale platform voor duurzame vernieuwingen in de bouw. Ervaar van 12 t/m 14 april 2016 in de Brabanthallen (Den Bosch) onze daglichtoplossingen op het gebied van renovatie. Wij gaan graag samen met u in gesprek over hoe woningen getransformeerd kunnen worden naar duurzame, energiezuinige en comfortabele woningen. U vindt ons in hal 4 - stand D044.

meer

Opening 'Drijfveer' - Floriade 2022
2016-02-22

Maandenlang werd er hard aan gewerkt en op vrijdag 12 februari 2016 was het dan zover, de 'Drijfveer' werd geopend. Deze bijzondere ark is onderdeel van de Floriade 2022 en het gedachtegoed van Koen Kaljee. Samen met Noëlle Dorenbos realiseerde hij in een jachthaven in Almere een zelfvoorzienende drijvende ontmoetingsplek. FAKRO leverde voor dit duurzame project een daktoetredingsraam en twee lichttunnels.

meer

Bezoek FAKRO tijdens Building Holland
2016-02-18

Wij zijn aanwezig op Building Holland, waar de toekomst van de bouw- en vastgoedsector centraal staat. De beurs vindt plaats van 22 t/m 24 maart 2016 in de RAI Amsterdam. U vindt ons in Hal 10 op stand 10.067. Tijdens de beurs helpen wij u graag bij het zoeken naar de beste slimme daglichtoplossing voor uw situatie. 

meer

Inspiratiebrochure - (plat)dakraam
2016-02-17

Hij is er! Onze nieuwe inspiratiebrochure vol ideeën over diverse daglichtoplossingen. Op zoek naar inspiratie voor meer daglicht en comfort in uw woning? Bekijk dan snel de brochure en laat u inspireren.

meer

25 jaar innovatie
2016-01-22

FAKRO bestaat 25 jaar. Dit mooie jubileum vieren wij graag samen met onze partners en klanten. Daarom organiseren wij dit jaar een aantal leuke activiteiten voor deze doelgroep. Tijdens de start van dit jubileumjaar wordt er van 22 - 24 januari in Jachranka, vlakbij Warschau, een conferentie gehouden en vindt het Jubileum Gala plaats.

meer

Platdakramen in kleur - it's time for ColourLine!
2016-01-01

Kies kleur op het platte dak met de nieuwe lijn ColourLine platdakramen. Ze zijn in een klassieke RAL-kleur naar keuze uit te voeren en bieden u de vrijheid om het product naar smaak aan te passen. 

meer

Vernieuwing LWK en LWS zoldertrap
2015-12-23

De houten zoldertrappen LWS en LWK worden vernieuwd. De nieuwe constructie zorgt voor een hogere duurzaamheid, een betere sterkte en een nog makkelijkere montage. 

meer

FAKRO levert daglicht voor de Drijfveer
2015-12-07

Een duurzame drijvende ontmoetingsplek als onderdeel van de Floriade 2022; dat vraagt om een flexibele daglichtoplossing. FAKRO levert verschillende daglichtproducten voor het bijzondere project `de Drijfveer`.

meer

Zolderinspiratie - van oud balkon naar nieuwe badkamer
2015-12-02

De zolderruimte leent zicht uitstekend voor de inrichting van een nieuwe kamer. In dit project werd slim gebruik gemaakt van het oude, nauwelijks gebruikte, balkon. Dit betekende een nieuwe slaapkamer inclusief luxueuze badkamer.

meer

FAKRO op BATIMAT 2015
2015-11-09

Van 2 tot 6 november vond BATIMAT plaatst, de grootste Europese Bouwbeurs. FAKRO toonde verschillende daglichtoplossingen met extra aandacht voor de productgroep platdakproducten. Blik kort met ons terug.

meer

Dakramen verdiept inbouwen? Zo mooi kan het zijn!
2015-10-07

In Engeland realiseerde Dualchas Architects een bijzondere woning die vroeg om de verdiepte montage van 8 FAKRO tuimeldakramen. 
meer

Esthetisch energiedak op de Energie vakbeurs
2015-10-07

Samen met Tulipps Solar, Eurotron en Linex Prefab Daksystemen werken we aan een nieuw, esthetisch en snel te monteren prefab BIPV dakoplossing. De oplossing is deze week te bekijken op de Energie Vakbeurs te Den Bosch. 
meer

FAKRO sponsort Zelfstandigen Bouw ledendag
2015-06-09

Afgelopen zaterdag vond de Zelfstandigen Bouw ledendag plaats in attractiepark Duinrell. FAKRO was aanwezig als sponsor en nam een sportief potje dakraam schieten mee.
meer

Nieuwe partner Duurzaam Gebouwd
2015-06-01

Duurzaam Gebouwd is een kennis- en netwerkplatform voor bedrijven in de bouw en vastgoed. FAKRO is als partner toegetreden tot de top 250. Lees meer over onze deelname en FAKRO's visie op duurzaamheid in dit interview met Maciej Cichocki.
meer

Nóg meer ruimte met het balkondakraam
2015-05-25

Het FAKRO balkondakraam biedt nu nog meer ruimte. Het assortiment is uitgebreid met een nieuwe breedtemaat van 114 cm.
meer

Platdakraam en lichtkoepel met daktoegang
2015-04-20

Gemakkelijk het platte dak bereiken? FAKRO maakt het mogelijk met haar platdaksystemen met daktoegang. Deze daktoegangsramen openen handmatig met behulp van gasdrukveren tot een hoek van 80°. De hoge openingshoek zorgt voor een gemakkelijke doorgang en maakt de producten uitermate geschikt voor het frequent betreden van het platte dak.
meer

NIEUW: Lichttunnel met vlakke glasplaat
2015-04-16

Lichttunnels brengen natuurlijk daglicht in ruimtes waar dakramen of verticale ramen niet geplaatst kunnen worden. FAKRO heeft het ontwerp van haar lichttunnels vernieuwd en breidt het assortiment uit met lichttunnels voorzien van vlakke glasplaat.
meer

ACTIE: € 50 tot € 70 cashback korting op lichtkoepel of platdakraam
2015-04-15

Maak kennis met de FAKRO producten voor het platte dak! Profiteer van de cashback actie en ontvang € 50 of € 70 retour op de FAKRO lichtkoepel of het platdakraam in de periode van 15 april t/m 31 juli
meer

FAKRO best beoordeeld in klantentevredenheidsonderzoek
2015-02-18

FAKRO ontvangt dit jaar de beste algemene tevredenheidsscore in het klanttevredenheidsonderzoek van Bouwkennis op het gebied van daglichtproducten. Met een gemiddeld cijfer van 7,2 op het gebied van algemene tevredenheid laat FAKRO zijn concurrenten met 2 tiende punt achter zich.
meer

Succesvolle deelname Week van de Bouw
2015-02-17

Begin februari vond de Week van de Bouw plaats in de jaarbeurs Utrecht. FAKRO was aanwezig met twee stands en blikt samen met u terug op een succesvolle beursdeelname.
meer

Mooie 5de editie van de IFD FAKRO Winter Olympics!
2015-02-11

Voor de 5e keer was het pittoreske Muszyna toneel voor de dakdekkers wintersport competitie van het jaar! Deelnemers uit 11 landen kwamen naar de Poolse pistes om te strijden voor een eerste plaats in de disciplines skien, snowboarden en rodelen. FAKRO is hoofdorganisator van het evenement in samenwerking met de Internationale Dakdekkers Federatie (IFD).
meer

Winnaar 20 jaar actie bekend!
2015-02-10

FAKRO is meer dan 20 jaar in Nederland en dat hebben we afgelopen jaar gevierd met een speciale actie. We zijn op zoek gegaan naar de leukste verhalen over ons bedrijf, het merk, de mensen en de producten.
meer