Buiten- en binnenzonwering voor extra bescherming

Buiten- en binnenzonwering voor extra bescherming

De warmste zomer in ruim 300 jaar, zo zal de zomer van 2018 de boeken in gaan. Naast de hoge buitentemperaturen zorgt de zon ook voor veel extra warmte binnenshuis. Een combinatie van FAKRO buiten- en binnenzonwering zorgt voor de beste bescherming en garandeert het hoogste niveau van comfort in de kamer. 

Warme zomers

Gemiddelde zomertemperatuur warme zomer De gemiddelde Nederlandse zomertemperatuur is in de afgelopen 50 jaar duidelijk omhoog gegaan, met 2018 als absolute uitschieter. Samen met de temperatuur stijgt ook het aantal zonuren. Een combinatie hiervan zorgt voor veel extra warmte binnenshuis. Veel van deze warmte komt naar binnen door de (dak)ramen in een ruimte. FAKRO biedt met haar buiten- en binnenzonweringen verschillende oplossingen om de hoge temperaturen binnenshuis zoveel mogelijk te beperken. 

 

Bron: Weeronline

Een 8x effectievere bescherming

Om aan te tonen hoe groot het effect van buitenzonwering is bij de bescherming tegen zonnewarmte, hebben we bij FAKRO verschillende tests uitgevoerd. In acht identieke ruimtes zijn proefopstellingen gemaakt met telkens het zelfde type dakraam. Hierop zijn verschillende zonweringen gemonteerd. Deze zonweringen zijn allemaal blootgesteld aan de invloed van zonnestralen. Op deze manier is elke zonwering grondig getest op de beste bescherming en kwaliteit. Uit het onderzoek* blijkt dat buitenzonweringen tot wel 8x effectiever zijn in het tegenhouden van warmte dan binnenzonweringen. Ze weerkaatsen namelijk de zonnestralen voordat deze het glas kunnen bereiken. Binnenzonweringen bieden ook bescherming tegen de warmte, maar zijn minder effectief. De beasisfunctie van sit soort zonwering is het reguleren van lichtinval en het verfraaien van de woonruimte. De combinatie van buiten- en binnenzonwering garandeert het hoogste niveau van comfort in een kamer. 
 

Warmte straling zonlicht zon zonwering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: FAKRO zonwering brochure

*Onderzoek met testen uitgevoerd door FAKRO volgens de DIN 5034-1 norm

 

Lees meer...

FAKRO zonwering voor het dakraam - verduisterend rolgordijn

Zonwering binnen

Er zijn verschillende soorten binnenzonwering: jaloezie, rolgordijn, rolgordijn met zijgeleiding, verduisterend rolgordijn (incl. DreamWorks), geplisseerd rolgordijn en de honeycomb plissé.

Meer zonwering

FAKRO insectenhor

Insectenhor

De insectenhor AMS houdt muggen en andere insecten tegen die de woonruimte binnen willen dringen. Laat jouw raam dus gewoon open staan wanneer je dat wenst.
 

Bekijk insectenhor

FAKRO screen AMZ NewLine - zonwering dakraam

Zonwering buiten

Er zijn verschillende soorten buitenzonwering: een zonwerende screen (handmatig, elektrisch of op zonne-energie) of een rolluik (handmatig, elektrisch of op zonne-energie). 

Meer informatie