Duurzame ambities FAKRO

't Mooiste licht voor innovatie in duurzame oplossingen

In de Nederlandse woningbouw leeft het besef dat we bij het bouwen en renoveren van woningen en wooncomplexen moeten kiezen voor een nieuwe, duurzame aanpak. Het doel is dat in 2050 - maar liever eerder - de totale gebouwde omgeving circulair is. Zo zorgt circulair bouwen er bijvoorbeeld voor dat we onze ecosystemen niet verder aantasten. Bij de bouw en renovatie van gebouwen zijn straks alle materialen herbruikbaar. En voor de productie van materialen gebruiken we geen fossiele energiebronnen meer.

 

“Wij willen ’t mooiste licht van vandaag én morgen creëren. We combineren daarom design, lichtbeleving en comfort binnenshuis met duurzame materialen en productieprocessen.” 

Theo Peters, directeur FAKRO Nederland

 

Innovatieve en duurzame oplossingen van FAKRO

Meer en meer professionals werken of willen werken met FAKRO producten. En kiezen bewust voor het gemak van ’t mooiste licht. Zij willen voor hun klanten de beste en meest duurzame daglichtoplossingen met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor zichzelf wensen zij een product waar ze van op aan kunnen en dat eenvoudig te monteren is.

We zetten onze kennis, ervaring en innovatiekracht in om oplossingen te bedenken die duurzaam en tijd- en kostenbesparend zijn. Zodat we samen met professionals kunnen werken aan de maatschappelijke opgave die voor ons ligt. En een blijvende bijdrage kunnen leveren aan de gewenste kringloop van grondstoffen en materialen.
 

De FAKRO oplossing voor de prefab industrie

FAKRO Prefab Inbouw Optimalisatie

Onze Prefab Inbouw Optimalisatie is ideaal voor de prefab industrie. Deze oplossing zorgt voor een directe, milieubewuste en tijdbesparende verwerking van FAKRO dakramen. FAKRO levert de dakramen zo aan dat deze direct verwerkt kunnen worden door de Prefab bouwer. Dit scheelt niet alleen inbouwtijd. Maar vermindert ook de hoeveelheid verpakking, het aantal handelingen en de belasting voor medewerkers. We leveren de Prefab Inbouw Optimalisatie in een compleet pakket waarmee u direct aan de slag kunt.

Voordelen

 1. We vervoeren de ramen op speciale pallets, zonder verpakking. Dat is beter voor het milieu en levert u tijdwinst op.
 2. Door de wijze van aanlevering en verwerking hoeven uw medewerkers niet te tillen. Dit levert arbotechnische voordelen op.
 3. De ramen zijn in de fabriek al klaargemaakt voor montage. Dat scheelt tijd en verkleint de foutmarge.


Dakraamintegratie in pv-daken

FAKRO PV aansluiting dakraam

Steeds meer gebouwen in Nederland krijgen een pv-dak. Met FAKRO combineer je eenvoudig energiebesparende oplossingen op het dak met een gezond binnenklimaat onder het dak. Dankzij een speciaal gootstuk zijn FAKRO dakramen eenvoudig te integreren in elk type pv-dak. Dit gootstuk zorgt voor een naadloze en waterdichte verbinding tussen pv-systemen en FAKRO dakramen. Hierdoor is het mogelijk om op elke gewenste plek een dakraam toe te passen. De oplossing is makkelijk te integreren in nieuwbouw of in een bestaande situatie. Zowel voor als na de installatie.

Voordelen

 • Onze pv-oplossing biedt een naadloze en waterdichte aansluiting op bekende pv-systemen.
 • De aansluiting (gootstuk) leveren wij in een RAL-kleur naar keuze.
 • Het speciale thermo-gootstuk zorgt voor optimale thermische isolatie. Deze is daardoor zeer geschikt voor passiefhuizen.
 • Een FAKRO dakraam met solar-buitenzonwering biedt maximale grip op een gezond binnenklimaat.

 

Duurzame dakraamrenovatie met Life Cycle Service

FAKRO Life Cycle Service

FAKRO Life Cycle Service (LCS) is dé totaaloplossing voor duurzame, projectmatige vervanging van minimaal 50 dakramen. Gericht op de verduurzaming van bestaande woningen, maar ook geschikt voor de bouw van nieuwe, duurzame woningen. Wij ontzorgen professionals volledig. We nemen de totale regie en verantwoordelijkheid tijdens het proces en zijn het enige aanspreekpunt. Met een efficiënte, klantvriendelijke en schone werkwijze beperken we bovendien de overlast voor bewoners tot een minimum. Wij zorgen onder andere voor: 

1. Planning & levering
2. Demontage oude dakramen
3. Montage nieuwe FAKRO dakramen
4. Recycling oude dakramen
5. Onderhoud nieuwe FAKRO dakramen
6. Unieke garanties

Bij circulair bouwen is ketensamenwerking cruciaal. Daarom werken we samen met een zorgvuldig geselecteerd netwerk van gespecialiseerde bedrijven. Zij verzorgen vakkundig de montage en demontage van onze dakramen. Op het gebied van voorraadbeheer, logistiek, levering, inname van gedemonteerde materialen én de recycling ervan hebben we vaste partnerships met Bouwcenter en Remondis Nederland Afval & Recycling

 

Duurzaam zit in ons DNA

In hoeverre producten en materialen herbruikbaar zijn, hangt sterk af van de duurzame ambities van producenten. FAKRO wil als innovatieve producent van daglichtoplossingen hierin koploper zijn. We geloven in de kracht van de zon als gratis en schone bron van licht en energie. En willen met onze dakramen ’t mooiste licht in huis creëren. Vandaag én in de toekomst. Onze dakramen zijn daarom gemaakt van de beste, meest duurzame materialen en zijn bovendien optimaal recyclebaar. Slim sluitwerk, een minimum aan draaiende delen en maatwerkoplossingen beperken bovendien het gebruik van grondstoffen. We bundelen alle grondstoffen en materialen overzichtelijk in een materialenpaspoort. 

We streven er daarnaast naar om onze productieprocessen zo duurzaam mogelijk te maken. We beperken ons productieafval tot een minimum. En richten ons op een steeds duurzamere energiehuishouding, hergebruik van materialen en duurzame verpakkingen. Met uitgekiende logistiek en transport willen we het milieu zo min mogelijk belasten.
 

Duurzame materialen

Om bij te dragen aan de kringloop van materialen, grondstoffen en CO2-reductie maakt FAKRO gebruik van duurzame mateialen en oplossingen. De komende jaren zetten we ons in om ons assortiment nog verder te verduurzamen. Het toepassen van duurzaam materiaal doen we op de volgende manier:

 • FSC-gecertificeerd hout: ons houten dakramenassortiment is voorzien van het FSC-keurmerk. Dit garandeert dat het grenenhout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gerecycled materiaal: de profielen van onze kunststof dakramen bestaan voor 63% uit gerecycled materiaal.
 • Losmaakbaarheid: al onze dakramen zijn losmaakbaar aan te brengen. Dat geldt ook voor alle onderdelen. Dit is een van de voorwaarden van de circulair bouwen.
 • Minder verpakkingsmateriaal: onze dakramen in prefab oplossing uitvoering worden nu al geleverd zonder verpakkingsmateriaal. 
 • Solar: steeds meer van onze daglichtoplossingen zijn volledig elektrisch te bedienen met behulp van zonne-energie.

FAKRO duurzaam, FSC, circulair, natuurlijk

 

 Vertel mij meer

Vul ons contactformulier hier in.

Uw FAKRO adviseur

Duurzaam en energiezuinig | FAKRO \'t mooiste lichtBart Peters
bart@fakronederland.nl
024 3978095