Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Voorkom zo een after-vakantiedip
2019-08-12

De zomer loopt langzaam ten einde, de schoolvakantie is bijna afgelopen en veel mensen gaan weer aan het werk. Hoe zorgen we er nu voor dat we een frisse start maken na onze vrije dagen?
meer

Succesvolle, tweede editie van FAKRO’s Mooiste toertocht
2019-07-10

Op zondag 7 juli 2019 organiseerde Omloop der Zevenheuvelen, in samenwerking met FAKRO Nederland, het wielerevenement FAKRO's Mooiste toertocht voor het goede doel. Dit is het tweede jaar dat dit evenement heeft plaatsgevonden in de prachtige omgeving van Berg en Dal en Groesbeek. Een grote groep fietsers, meer dan 500 mensen, verschenen bij de start van de tour op zondagochtend. De fietsers droegen een warm hart toe aan het goede doel ROAd4Energy met mooie donaties.

meer

FAKRO vlog: zo weert u makkelijk de zon in de zomer
2019-07-03

In deze vijfde vlog vertelt Kashia u over hoe u zonwering makkelijk kunt weren als u een FAKRO dakraam hebt. Bekijk de vlog en ontdek meer over dit unieke dakraam via de onderstaande link.

meer

Beoordelingsgrondslag 009 definitief
2019-06-18

Afgelopen week is de Beoordelingsgrondslag 009 (BGS009) definitief geworden. De BGS009 heeft betrekking op de persoons- en/of procescertificatie voor de montage van daglichtsystemen in daken. Dit werd mede door FAKRO mogelijk gemaakt.

meer

Nieuwe brochures 2019, ontdek de noviteiten en prijzen
2019-05-01

Bekijk de nieuwe FAKRO brochures (plat)dakramen, zonwering en zolder digitaal op onze website. Vind de uitgelichte producten van 2019 aan het begin van de (plat)dakramen brochure en ontdek alle nieuwe prijzen van alle daglichtoplossingen.

 

meer

FAKRO vlog: balkondakraam, creëer extra ruimte op zolder
2019-04-26

In deze vierde vlog vertelt Kashia u over het creëren van extra woonruimte met het FAKRO balkondakraam. In twee simpele handelingen heeft u een balkon op de zolderverdieping en geniet u nog meer van 't mooiste licht. Bekijk de vlog en ontdek meer over dit unieke dakraam via onderstaande link.

meer

FAKRO is klaar voor ‘slimme woning’
2019-04-25

Onlangs kondigde Dura Vermeer aan te stoppen met de slimme IRIS-woning. De reden: de domotica wereld ontwikkelt zich te snel. De FAKRO smartHome oplossing was een van de onderdelen van deze slimme woning. Lees meer over onze mogelijkheden met 'slimme' producten.

meer

Het populaire tuimeldakraam: drie unieke eigenschappen in derde vlog
2019-03-25

In deze derde vlog vertelt onze collega Kashia u meer over drie unieke eigenschappen van het FAKRO tuimeldakraam. Bekijk de vlog en ontdek meer over dit populaire dakraam via onderstaande link.

meer

De inschrijving is geopend: FAKRO’s Mooiste toertocht 2019!
2019-03-14

Wielerliefhebbers opgelet, FAKRO’s Mooiste is terug op zondag 7 juli! Net als afgelopen jaar wordt er, in samenwerking met Omloop der Zevenheuvelen, weer een toertocht georganiseerd onder de naam FAKRO’s Mooiste. De inschrijvingen voor het wielerevent zijn sinds vrijdag 1 maart geopend.

meer

FAKRO wil samen met woningcorporaties vooropgaan in circulair bouwen
2019-02-27

FAKRO introduceert, samen met partners BouwCenter en Remondis Nederland, een nieuwe oplossing voor duurzame, projectmatige vervanging en recycling van dakramen: FAKRO Life Cycle Service. Lees nu meer over deze oplossing. 

meer

FAKRO smartHome met FIBARO
2019-02-20

Tijdens de BouwBeurs 2019 heeft FAKRO een complete smarthome oplossing laten zien, waarbij elektrische dakramen, platdakramen en zonwering via een app op een tablet aangestuurd konden worden. FAKRO is hiermee de samenwerking aangegaan met FIBARO.

meer

FAKRO geeft persoonlijke kijk achter de schermen in de eerste vlog
2019-01-29

In deze eerste vlog vertelt onze collega Kashia u meer over wie wij zijn en wat FAKRO allemaal te bieden heeft. Ze geeft ook een kijkje achter de schermen in dit mooie bedrijf. Ontdek het allemaal via onderstaande link.

meer

FAKRO komt met serie extra grote dakramen tijdens de Bouwbeurs
2018-12-13

De nieuwe luxe uitzet-tuimeldakramen van FAKRO brengen met een glasoppervlak tot meer dan twee vierkante meter ’t mooiste licht in huis. Het raam is onderdeel van het nieuwe aanbod van FAKRO Nederland. 
 

meer

FAKRO is ‘Premium Sponsor’ van het 27ste IFD Wereldkampioenschap voor jonge dakdekkers
2018-10-24

FAKRO, de op één na grootste dakramenfabrikant ter wereld, ondersteunt en sponsort jet 27ste wereldkampioenschap voor jonge dakdekkers. De kampioenschappen vinden plaats van 13 tot 16 november ’18 in het internationale expositiecentrum Kipsala EXPO in Riga.

meer

Op vakantie? Zo kunt u veilig van huis.
2018-10-15

De dagen worden korter en de nachten langer, het teken dat de herfst is begonnen en de winter in aantocht is. De scholen hebben (bijna) herfstvakantie en de kerstvakantie laat ook niet lang meer op zich wachten. Voor veel mensen is het een van de mooiste tijden van het jaar. Zo ook voor inbrekers. De meeste inbraken vinden namelijk aan het einde en begin van het jaar plaats, met de grootste piek tijdens de feestdagen. FAKRO helpt mee om de inbrekers buiten te houden, zoals bijvoorbeeld met het tuimeldakraam met Politiekeurmerk Veilig Wonen.

meer

Buiten- en binnenzonwering voor extra bescherming
2018-08-21

De warmste zomer in ruim 300 jaar, zo zal de zomer van 2018 de boeken in gaan. Naast de hoge buitentemperaturen zorgt de zon ook voor veel extra warmte binnenshuis. Een combinatie van FAKRO buiten- en binnenzonwering zorgt voor de beste bescherming en garandeert het hoogste niveau van comfort in de kamer. 

meer

FAKRO wint internationale prijs bij ICONIC AWARDS 2018
2018-08-06

FAKRO heeft de prestigieuze award ‘ICONIC AWARDS 2018: innovative Architecture – Best of Best’ ontvangen voor het architectuurproject in Marollen, België waarin het innovatieve walkable platdakraam DXW is toegepast. De ICONIC AWARDS: innovative architecture is een prestigieuze internationale prijs voor excellente architectuurprojecten toegekend door de German Design Council.​

meer

FAKRO's Mooiste toertocht - een eerste, zonnige editie
2018-07-31

Wat een opkomst en wat een zonnige toerdag! Zondag 8 juli was het zover, de eerste editie van FAKRO's Mooiste toertocht (onderdeel van Omloop der Zevenheuvelen). Een grote groep enthousiaste wielrenners meldde zich zondagochtend aan de start op camping Nederrijkswald in Berg en Dal. Het beloofde een mooie dag te worden.

 

meer

FAKRO in Prefab Geïntegreerd Multifunctioneel Energiedak (PRIME)
2018-06-26

De nieuwe Europese wetgeving verlangt dat nieuwe gebouwen 'BENG' worden. Daarnaast dienen ook bestaande woningen op basis van overheidsbeleid gerenoveerd te worden naar een beter energielabel. FAKRO draagt hier, in samenwerking met verschillende Nederlandse bedrijven, aan bij door de ontwikkeling van een Prefab Geïntegreerd Multifunctioneel Energiedak.

 

meer

BAM lanceert nieuw concept: Homestudios
2018-06-25

Met Homestudios lanceert BAM een complete en unieke expercience voor toekomstige bewoners van BAM-woningen. De bewoners worden via een digitale klantreis en een fysiek experience center geadviseerd en begeleid vanaf het moment van oriëntatie op een nieuwe woning tot en met het wonen zelf. FAKRO maakt als partner deel uit van dit unieke concept. 

 

meer

Stapelkortingsactie: Overal in huis 't mooiste licht!
2018-05-15

Met FAKRO's daglichtoplossingen haalt u de zon in huis! En dat kan deze zomer extra voordelig. Consumenten in Nederland ontvangen in de periode van 15 mei tot en met 31 juli 2018 een mooi bedrag retour bij aankoop van een FAKRO daglichtoplossing uit de selectie voor 't mooiste licht.

 

meer

Bekijk de nieuwe FAKRO brochures!
2018-05-01

De nieuwe FAKRO brochures zijn er! Bekijk ze snel digitaal op onze website. Vind de uitgelichte producten van 2018 aan het begin van de (plat)dakramen brochure. Ontdek ook de nieuwe brochures zoldertrappen en zonwering. 

 

meer

Het belang van een correcte montage van daglichtproducten
2018-04-23

...volgens FAKRO en Dakvenstermeesters Montage Keurmerk

Het belang van een correcte montage van daglichtproducten lijkt een vanzelfsprekendheid. Natuurlijk wil iedereen een product gemonteerd hebben waar je geen omkijken meer naar hebt, met de zekerheid dat alle eigenschappen maximaal tot hun recht komen.

 

meer

De jeugd heeft de toekomst!
2018-04-20

De jeugd heeft de toekomst, zeker in de bouw! Met een dreigend tekort aan vakmannen in de bouw is FAKRO verheugd dat er nog zulke enthousiaste vakmannen in opleiding rondlopen. Mede daarom is FAKRO de samenwerking aangegaan met het ROC Nijmegen.
 

meer

FAKRO dakramen in zeer energiezuinige woningen
2018-04-16

Begin april zijn in de Apeldoornse wijk Zuidbroek 68 zeer energiezuinige woningen officieel opgeleverd. Woningcorporatie ‘Ons Huis’ en bouwer-ontwikkelaar Van Wijnen hebben de handen ineen geslagen voor dit bijzondere project dat nu al voldoet aan de BENG-eisen (bijna energieneutraal gebouwd) die gelden vanaf 2020. 
 

meer

FAKRO Nederland lanceert campagne 't Mooiste licht
2018-04-04

Dakramen kunnen veel meer bijdragen aan woonbeleving, comfort en duurzaamheid dan nu het geval is. FAKRO Nederland brengt die boodschap deze lente voor alle woonconsumenten in de nieuwe campagne 't Mooiste licht.

 

meer

Winnaars bekend van de architecten ontwerpwedstrijd Fusion
2018-03-20

Vanaf 16 oktober 2017 kregen architecten over de hele wereld de kans om deel te nemen aan de achtste editie van de internationale FAKRO ontwerpwedstrijd: ‘FUSION before & after’. Op 20 februari 2018 was de wedstrijd afgelopen en was het de zware taak aan een jury om de drie winnaars van deze editie te kiezen. Inmiddels zijn deze winnaars bekend.

 

meer

Wielerevenement: Omloop der Zevenheuvelen en FAKRO slaan de handen ineen
2018-02-19

FAKRO gaat de samenwerking aan met Omloop der Zevenheuvelen, een wielerevenement dat Berg en Dal op de wielerkaart van Nederland gaat zetten. De stichting achter Omloop der Zevenheuvelen organiseerde in 2017 de eerste editie van het wielerevenement. Het bleek een succes, daarom gaat er een tweede editie plaatsvinden op zondag 8 juli 2018. FAKRO verbindt zich als hoofdsponsor aan de toertocht van dit evenement.

meer

Multifunctioneel interieur met FAKRO daglichtoplossingen in Moskou
2018-02-14

Moskou is een stad waar de architectuur zich onderscheidt van andere steden door zijn pracht en verscheidenheid. Op één van de zolders in het centrum van Moskou bevindt zich dan ook een ruimte die anders is dan alle andere. Deze ruimte is veranderd van een saaie woonruimte in een multifunctionele ruimte waar iedereen kan genieten.

meer

DXW walkable platdakraam wint nog een architecten award
2018-02-10

FAKRO heeft tijdens de Heinze Architects’ Darling Awards 2017, gehouden in Celle, Nedersaksen, een award gewonnen voor het DXW DW6 walkable platdakraam. Het gaat om de bronzen Architects’ Darling Award in de categorie ‘Beste productinnovatie in de categorie Building-shell’.

meer

Ervaar het Smart Home principe in de FAKRO showroom
2017-12-19

FAKRO heeft haar showroom ingericht volgens het Smart Home principe. Hiervoor is de dakramenleverancier de samenwerking aangegaan met Fibaro, een leverancier van Z-Wave producten voor Smart Homes. Bezoekers van de FAKRO showroom kunnen zo eigenhandig ervaren hoe diverse elektrische producten, zoals dakramen of zonwering, via een draadloos systeem met elkaar kunnen communiceren.

 

meer

LIV: een uniek woonbelevingscentrum
2017-12-15

LIV is het eerste woonbelevingscentrum in Nederland dat een nieuwbouwhuis tot leven laat komen. Een kant-en-klaar huis dat op de zolderverdieping onder andere voorzien is van enkele FAKRO producten. Dit vernieuwende concept is een initiatief van Eigenhuis Groep, KlokGroep, Trebbe Wonen en Van der Sluis Technische bedrijven. 

 

meer

FAKRO walkable platdakraam: van dakterras naar functionele lichtbron
2017-11-27

Steeds vaker fungeren platte daken als een functioneel dakterras in Nederland en ze zijn een toevoeging aan de huidige woonoppervlakte. Hoe mooi is het om een dakterras te creëren waar men vrij op kan lopen en waar ook nog eens daglicht door naar binnen komt. FAKRO springt hier slim op in met een platdakraam speciaal voor dakterrassen. 

 

meer

Smart Homes verbeteren de gezondheid
2017-09-21

Smart Home wordt steeds meer een volwassen begrip in Nederland. Huiseigenaren weten vaker hun weg naar Smart Homes te vinden, ze kennen de term en weten wat het inhoudt. Zij kiezen bewust voor de bijkomende voordelen, zoals mogelijke kostenbesparingen, verhoogd wooncomfort, hogere energiebesparing en een gezonder binnenklimaat.

 

meer

Internationale ontwerpwedstrijd voor architecten
2017-09-19

Vanaf 16 oktober 2017 krijgen architecten over de hele wereld de kans om deel te nemen aan de achtste editie van de internationale FAKRO ontwerpwedstrijd: ‘FUSION before & after’. De opdracht van deze wedstrijd luidt als volgt: kies een bestaande, donkere en vergeten ruimte onder het dak en transformeer deze naar een functioneel, licht en open interieur door toepassing van FAKRO daglichtproducten.

 

meer

Wegdromen bij de favoriete DreamWorks superhelden
2017-06-20

Speciaal voor de kinderkamer heeft FAKRO samen met DreamWorks een nieuwe, unieke collectie van DreamWorks prints ontwikkeld voor het verduisterend rolgordijn. Hiermee breidt FAKRO het ruime assortiment aan kleuren en prints voor het verduisterend rolgordijn uit.

 

meer

Kingspan Unidek ontwikkelt stelkozijn voor FAKRO dakramen
2017-06-08

Kingspan Unidek stelkozijn voor FAKRO dakramenKingspan Unidek heeft voor FAKRO dakramen een speciaal stelkozijn ontwikkeld. Met het kozijn kan het dakraam gemakkelijk gemonteerd worden in daken zonder raveling. 

 

meer

De nieuwe FAKRO brochures zijn er!
2017-06-08

De nieuwe brochures zijn er! Vers van de digitale pers en online te bekijken op onze website. Vind de noviteiten van 2016 aan het begin van de dakramen brochure. Ontdek ook de nieuwe brochures Zoldertrappen en Zonwering. 

 

meer

FAKRO trainingscentrum viert 5-jarig bestaan
2017-03-23

Het FAKRO trainingscentrum opende vijf jaar geleden haar deuren. Inmiddels is het programma flink gegroeid. Blik samen met ons terug!

meer

FAKRO is partner van Renda
2017-03-10

FAKRO is sinds kort partner van Renda, een netwerk dat helpt om duurzamer, innovatiever en beter te investeren in bestaande bouw. Als nieuwe partner beantwoorde Bart Peters, sales manager bij FAKRO, enkele vragen binnen de rubriek 'vijf-vragen-aan'.

meer

Samenwerken voor comfortabele studentenwoningen
2017-03-08

Waarom moeilijk doen als het ook samen kan? Dat vroegen FAKRO en BUVA zich ook af. Ze gingen de samenwerking aan en ontwikkelden samen een dakraam met geïntegreerde suskast voor extra ventilatie in een (woon)ruimte. Voor het studentencomplex op de Pieter Vlamingstraat bleek het de ideale oplossing. De betrokken partijen laten met dit project zien dat samenwerken loont! Bekijk de video.

meer

Bouwbeurs: samenwerken en verbinden met FAKRO en partners
2016-11-29

FAKRO gaat tijdens de Bouwbeurs de samenwerking aan met diverse partners in duurzame oplossingen voor daglicht, gezondheid en comfort in woningen. Samen verbinden zij eigen expertises om zo overstijgende daglichtoplossingen te creëren. Hiermee gaan ze van 6 t/m 10 februari 2017 op de FAKRO stand (11.A030) bezoekers inspireren om te laten zien wat er mogelijk is door te ‘samenwerken en verbinden’.

meer

Nieuw 4-pans dakraam: klein, maar groots in zijn soort
2016-11-08

FAKRO ontwikkelde een moderne en complete oplossing voor het 4-pans dakraam, dat vanaf nu verkrijgbaar is. Dit unieke dakraam heeft een uitstekende isolatiewaarde van U=1,4W/m²K, waarmee het voldoet aan het huidige Bouwbesluit en het toe te passen is in renovatie en nieuwbouw. Wat de oplossing verder uniek maakt is dat het uit te breiden is met binnen- en buitenzonwering, het raam 180° kan kantelen en het is voorzien van een geïntegreerd gootstuk.

meer

DXW walkable platdakraam wint Archiproducts Design Award 2016
2016-10-26

FAKRO heeft tijdens de Archiproducts Design Awards (ADA) een award gewonnen voor het DXW walkable platdakraam, in de categorie 'Building Shell'. De prijs werd tijdens de eerste editie van deze Design Awards uitgereikt door Archiproducts, een van de meest belangrijke internationale web portalen binnen de architectonische sector. 

meer

Groevenbeek Noord woningen steeds slimmer
2016-09-10

Op vrijdag 9 september 2016 is door Van Wijnen Midden B.V. het demohuis in Groevenbeek Noord opnieuw geopend. De betrokken partijen hebben een jaar lang gewerkt aan het verbeteren van het nul-op-de-meter concept. Lees meer over de vernieuwingen in de woning.

meer

NIEUW: FAKRO dakraam met BUVA SusStream
2016-07-18

Ventilatie is een belangrijk onderdeel van een woning. FAKRO en BUVA hebben de handen ineengeslagen om een oplossing te ontwikkelen waarbij het dakraam en de SusStream ventilatiemodule in één systeem geïntegreerd zijn. Hierdoor ontstaat een daglichtoplossing met een maximale ventilatiecapaciteit. 

meer

Zelfstandigen Bouw en FAKRO - samen voor kwaliteit
2016-07-13

Kwaliteit is belangrijk in de branche. Zowel FAKRO als Zelfstandigen Bouw geloven hier in en hebben daarom de handen ineengeslagen. Lees meer over het partnerschap. 

meer

FAKRO's Gruwelijkste - een gruwelijk succes!
2016-07-12

Afgelopen zaterdag was het zover. De eerste editie van FAKRO's Gruwelijkste vond plaats. Een grote groep enthousiaste wielrenners meldde zich aan de start. Samen met de organisatie, deelnemers en vrijwilligers werd een mooi bedrag opgehaald. Lees meer over de dag. 

meer

FAKRO wint Red Dot Design Award 2016
2016-04-01

FAKRO heeft de prestigieuze Red Dot Design Award 2016 gewonnen voor het platdakraam DEF DU6. De Red Dot Design Award is een internationale prijs voor design die sinds 1955 jaarlijks uitgereikt wordt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen. De award wordt door veel experts ervaren als een van de meest prestigieuze prijzen op het gebied van industrieel design.

meer

25 jaar innovatie
2016-01-22

FAKRO bestaat 25 jaar. Dit mooie jubileum vieren wij graag samen met onze partners en klanten. Daarom organiseren wij dit jaar een aantal leuke activiteiten voor deze doelgroep. Tijdens de start van dit jubileumjaar wordt er van 22 - 24 januari in Jachranka, vlakbij Warschau, een conferentie gehouden en vindt het Jubileum Gala plaats.

meer

Platdakramen in kleur - it's time for ColourLine!
2016-01-01

Kies kleur op het platte dak met de nieuwe lijn ColourLine platdakramen. Ze zijn in een classic RAL-kleur naar keuze uit te voeren en bieden u de vrijheid om het product naar smaak aan te passen. 

meer

Vernieuwing LWK en LWS zoldertrap
2015-12-23

De houten zoldertrappen LWS en LWK worden vernieuwd. De nieuwe constructie zorgt voor een hogere duurzaamheid, een betere sterkte en een nog makkelijkere montage. 

meer