Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Meer comfort met FAKRO ARZ Komfort
2024-06-03

FAKRO introduceert ARZ Komfort, vanaf 1 juli dé nieuwe standaard in ons assortiment elektrische rolluiken. Deze nieuwe serie vervangt ons huidige ARZ rolluik. Naast de bestaande kenmerken als geheel verduisterend, sterk geluidswerend en hittebestendig beschikt de nieuwe ARZ Komfort over...

meer

FAKRO Polen nr 1 in patentaanvragen
2024-03-19

FAKRO innoveert continu en ons hoofdkantoor in Polen is nummer 1 in hun land wat betreft het aantal patentaanvragen. Dankzij een eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum zijn er de afgelopen 30 jaar al meer dan 245 patenten aangevraagd. Met onze producten en het delen van technische expertise levert FAKRO een behoorlijke bijdrage aan de Poolse economie.

meer

FAKRO op Beurs Eigen Huis
2024-03-18

Van 22 t/m 24 maart vind je FAKRO op Beurs Eigen Huis. Kom naar de jaarbeurs in Utrecht en maak kennis met een selectie van onze dakramen en de FAKRO Montagedienst. Dus heb je (ver)bouwplannen en zoek je naar veel daglicht in huis? Laat je inspireren in onze stand B6.06, je bent van harte welkom! Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.beurseigenhuis.nl/tickets

meer

Producten opgenomen in NMD
2024-02-22

Wist je dat FAKRO de eerste dakraamproducent was met producten in de Nationale Milieudatabase? Deze database verzamelt alle benodigde informatie die de bouwwereld inzicht biedt in de milieuprestaties van producten.

meer

Plannen nieuwe FAKRO showroom
2024-01-02

FAKRO begint 2024 goed met mooie plannen voor vernieuwing en uitbreiding van onze kantoren en huidige showroom! Al onze dakramen, dakkapellen en platdakramen verdienen natuurlijk een plek waar ze nog beter bewonderd kunnen worden. In veel meer ruimte, waar je onze producten echt kunt beleven. En omdat we steeds meer nieuwe medewerkers mogen verwelkomen bij FAKRO, creëren we hiermee voor iedereen ook meer en mooiere werkplekken. 

meer

FAKRO takelt vanaf nu zelf en CO2 neutraal
2023-10-26

Naast busjes en vrachtwagens hebben we ons wagenpark uitgebreid met onze eigen kraanwagen. Met een stoere en herkenbare bestikkering door BV All-up.nl beschikt onze montagedienst hiermee over alle nodige middelen om veilig en snel dakramen te plaatsen. Deze kraan is bovendien uitgerust met een hybride systeem waardoor hij werkt op bouwstroom. Zo takelen wij onze ramen nu efficiënt, makkelijk en CO2 neutraal alle daken op.

meer

FAKRO introduceert platdakramen met transportbanden
2023-10-19

Het transport van onze producten is een cruciaal onderdeel voor ons en onze klanten. Zo gaan onze producten van de fabriek naar magazijnen, winkels en uiteindelijk het dak op. Om het transport van onze platdakramen nog efficiënter te laten verlopen introduceert FAKRO transportbanden. Hiermee vergroten we niet alleen de veiligheid en gemak tijdens het transport en montage van de platdakramen.

meer

FAKRO op z’n groenst in de Brabanthallen
2023-05-01

Van 23 t/m 25 mei vind je FAKRO voor de tweede keer op de Renovatie & Transformatie beurs in ’s-Hertogenbosch. Hier staat onze FAKRO Life Cycle Service (LCS) centraal. Deze bijzondere service biedt een totaaloplossing voor duurzame, projectmatige vervanging van minimaal 50 dakramen voor zowel bestaande als nieuwe woningen. Bezoek ons in stand B069, tot en met maandag 22 mei zijn tickets (online) gratis verkrijgbaar.

 

meer

Nieuwe brochures 2023
2023-04-01

Bekijk de nieuwe FAKRO brochures (plat)dakramen, zonwering en zolder digitaal op onze website. Hierin vind je onze nieuwe of aangepaste producten en prijzen.

 

meer

FAKRO dakraam voor vervanging
2023-02-01

Het zeer vochtbestendige FAKRO kunststof tuimeldakraam (PTP-V en PTP-V/Pi) is vernieuwd. Doordat de aftimmersponning naadloos past op de bestaande aftimmeringen van de meeste andere dakraammerken, is dit dakraam zeer geschikt voor vervanging. Hierdoor kan bij het vervangen van het dakraam, de bestaande aftimmering blijven zitten. Pas daarbij het gootstuk EHU-P toe voor de meest optimale vervanging. 

 

meer

FAKRO @ Daken en Zaken beurs 2022
2022-10-26

Op 3 november staat FAKRO voor de tweede keer op de Daken en Zaken beurs in Gorinchem. Als vakgenoten onder elkaar gaan we in gesprek om een succesvolle toekomst van ons vak te realiseren. Wij presenteren daarnaast ook een selectie uit ons platdakramen assortiment. Ben je benieuwd naar ons verhaal of wil je onze platdakramen in het echt bekijken? We zien je graag bij onze stand!

meer

FAKRO wint award voor Building brand of the year 2022
2022-08-25

FAKRO heeft de 'Golden Building Brand of the Year 2022' gewonnen. De prijs kwam voort uit een onderzoek dat door ASM Market Research and Analysis Centre is uitgevoerd en waarbij FAKRO de nummer 1 positie had verworven. En niet alleen deze prijs...

meer

Kunststof dakramen: onderhoudsvrij, ecovriendelijk en eenvoudig te plaatsen
2022-06-28

Daglichtoplossingen van FAKRO zorgen voor een optimale lichtbeleving en comfort en dragen bij aan het (verder) verduurzamen van de woning. Voor wie een onderhoudsvrij dakraam wil met alle voordelen van FAKRO, is er het kunststof tuimeldakraam PTP-V.

meer

Dakramen en zonwering: perfect voor elkaar gemaakt
2022-06-14

Met FAKRO dakramen haal je ’t mooiste licht in huis. Daglicht geeft een ruimte sfeer, warmte en zorgt voor comfort. Speciaal voor de momenten dat er even geen daglicht gewenst is heeft FAKRO passende binnen- en buitenzonwering.

meer

FAKRO op de Renovatiebeurs 2022
2022-04-28

FAKRO is van 17 t/m 19 mei aanwezig geweest op de Renovatiebeurs in de Brabanthallen, Den Bosch. Deze beurs is speciaal voor professionals die op zoek zijn naar innovatie binnen de renovatiemarkt van woningen en/of utiliteitsgebouwen.  

meer

Haal 't mooiste licht dit voorjaar extra voordelig in huis!
2022-03-31

Met FAKRO's daglichtoplossingen haalt u de zon in huis! En dit voorjaar kan dat extra voordelig. Nederlandse consumenten ontvangen in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2022 een mooi bedrag retour bij aankoop van een FAKRO daglichtoplossing uit de stapelkortingselectie voor 't mooiste licht. De korting is te stapelen tot wel € 300.

meer

FAKRO en andere ondernemers uit Nowy Sącz steunen Oekraïne
2022-03-14

Onze gedachten, van iedereen uit Polen (en Nederland), gaan uit naar Oekraïne – het land waar veel van onze vrienden vandaan komen. Om hen te steunen hebben lokale Poolse ondernemers uit Nowy Sacz samen met de Think About the Future Foundation (TAFF) houdbare voeding en hygiënische producten verzameld en op transport gezet naar de grens.

meer

FAKRO sluit zich aan bij Platform 2050
2022-03-03

De planmatige verduurzaming van de Nederlandse woningvoorraad krijgt dankzij Platform 2050 steeds meer gestalte. Zo tekenden recent Theo Peters en Bart Peters, directie van Fakro Nederland BV, en Bart Wansink, oprichter van Platform 2050, de overeenkomst waarmee Fakro Nederland leverancier wordt van Platform 2050. 

 

meer

Subsidie op FAKRO dakramen bij renovatie
2021-11-17

Verduurzaam uw woning met nieuwe dakramen en krijg subsidie op het glas. Vervangt u de oude dakramen in uw woning door FAKRO dakramen met HR++ glas of triple glas met isolerende kozijnen, dan heeft u misschien recht op subsidie.

 

meer

FAKRO presenteert het enige autonome platdakraam op zonne-energie op de DAKEN & ZAKEN beurs
2021-10-12

Het FAKRO platdakraam op zonne-energie (DEF Solar) is het eerste en enige autonome platdakraam op zonne-energie. Aan de buitenzijde van dit platdakraam zit een pv-paneel. Dit is geïntegreerd in het raamprofiel en vangt voldoende zonne-energie op voor de elektrische bediening op afstand. Ontdek het op de beurs!

 

meer

FAKRO’s uitzet-tuimeldakraam gekozen tot beste product
2021-07-19

Portaal, de grootste woningcorporatie van Nederland, heeft in het Amersfoortse Soesterkwartier een pilot opgezet onder de bewoners. Het doel van de pilot was om het huurhuis meer een thuis te maken. FAKRO heeft hieraan bijgedragen met het uitzet-tuimeldakraam, welke als beste product beoordeeld werd.

 

meer

FAKRO introduceert nieuwe Solar producten voor elk type dak
2021-05-17

FAKRO breidt het assortiment uit met Solar-producten voor elk soort dak. Het raam voorziet zichzelf van stroom doormiddel van het pv-paneel en zorgt op die manier ervoor dat het raam altijd te bedienen is. De netstroomaansluiting is dan ook niet meer nodig bij het Solar-assortiment.   

 

meer

Innovatieve dakramen realiseren gezonde, comfortabele woon- en werkruimtes
2021-04-02

Prefab Inbouw Optimalisatie is de jongste innovatie die FAKRO toepast voor zijn dakramen. “Onze producten sluiten nauw aan op de huidige eisen op het gebied van een comfortabel binnenklimaat door meer licht, lucht en ruimte te creëren”, zegt Bart Peters, commercieel directeur van FAKRO.

meer

FAKRO bestaat 30 jaar!
2021-02-23

FAKRO is jarig en viert dit jaar het 30-jarige bestaan. De fabrikant van dakramen startte het bedrijf 30 jaar geleden op 22 januari 1991 in Nowy Sącz, Polen. Wat begon als een klein bedrijf, groeide al snel uit tot een bedrijf waar ruim 4.000 mensen met veel enthousiasme en passie werkzaam zijn. Een mooi moment om stil te staan bij hoe het allemaal startte.

meer

FAKRO in prefab project 'Veghels Buiten'
2020-12-17

Zo'n twee jaar geleden is FAKRO de samenwerking aangegaan met Veenstra & Stroeve bv. Zij zijn specialist in het leveren van prefab daken. Voor het project Veghels Buiten leverde FAKRO 282 prefab tuimeldakramen (FTW-V U3) met Politiekeurmerk Veilig Wonen. Collega’s Rob (Sales) en Jessie (Marketing) namen een kijkje in de fabriek.

 

meer

FAKRO topSafe-systeem bewijst zich in praktijk
2020-12-16

Deze huiseigenaren hadden gelukkig gekozen voor een FAKRO tuimeldakraam met het unieke inbraakwerende topSafe-systeem, dat door FAKRO zelf is ontwikkeld, én het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hierdoor lukte het niet om het raam open te breken. Met een FAKRO tuimeldakraam met Politiekeurmerk Veilig Wonen voelt u zich dus extra veilig onder uw eigen dak.

meer

FAKRO biedt nu ook elektrische dakramen met micro-wifi
2020-10-01

FAKRO heeft zijn assortiment elektrische dakramen uitgebreid. Vanaf nu zijn dakramen ook eenvoudig op afstand te bedienen met een smartphone. Handig als het dakraam op een moeilijk te bereiken plaats zit. Of voor in huizen met Smarthome oplossingen. Het enige wat voor de bediening nodig is, is een wifiverbinding en een app. 

 

meer

Duurzame dakraamrenovatie van A tot Z
2020-09-01

Bij een renovatieproject in de Zoetermeerse wijk Meerzicht laat dakramenproducent FAKRO zich van zijn groenste kant zien. Met de FAKRO Life Cycle Service ligt de weg naar duurzame dakrenovatie open. Samen met koplopers onder de Nederlandse woningcorporaties gaat het bedrijf de uitdaging aan.

 

meer

FAKRO stuurt dakramen voor wederopbouw Beiroet
2020-08-27

Op 4 augustus 2020 verloren ongeveer 300.000 mensen een dak boven hun hoofd als gevolg van een enorme explosie die heeft plaatsgevonden in de Libanese hoofdstad Beiroet. Om bij te dragen aan de wederopbouw na die verwoestende explosie heeft FAKRO dakramen richting de stad gestuurd.

 

meer

VLOG #11: Verbouwen met 't mooiste licht
2020-04-30

FAKRO Vlog | Inspiratie voor het verbouwen. Veel mensen werken thuis en hebben nu meer tijd voor andere dingen, zoals bijvoorbeeld verbouwen. Dat geldt ook voor onze collega Kashia. Benieuwd wat zij thuis aan het verbouwen zijn? Bekijk dan onze nieuwste vlog.
meer

Circulair bouwen met FAKRO dakramen
2020-04-30

Nederland verduurzaamt. Het doel is dat onze economie in 2050 volledig circulair is, waaronder de bouwsector. Bij FAKRO geloven we dat we samen als keten het verschil maken. Met onze dakramen, gemaakt van eerlijke materialen, zoals gerecycled kunststof en hout uit verantwoord beheerde bossen (FSC), leveren we daarom meer dan alleen ’t mooiste licht. We leveren producten die woonruimtes gezonder, leefbaarder en duurzamer maken. En om de cyclus te sluiten zorgen we dat deze producten, ook na hun lange levensduur, makkelijk te recyclen zijn.
meer

FAKRO's Mooiste 2020 afgelast
2020-04-22

De vierde editie van de Omloop der Zevenheuvelen, met het onderdeel FAKRO's Mooiste toertocht, is afgelast als gevolg van het coronavirus. Eerder werd het WK Wielrennen voor studenten, dat in het wedstrijdprogramma van ‘De Omloop’ was opgenomen, al verplaatst naar 2021. 

meer

VLOG #10: FAKRO 25 jaar in Nederland
2020-02-27

FAKRO Vlog | FAKRO is 25 jaar in Nederland. Voor dit mooie jubileum vlogen we met het hele FAKRO team naar Polen. Bekijk snel deze vlog en wie weet ziet u wel uw toekomstige dakraam voorbij komen. Kashia geeft u een kijkje achter de schermen bij de fabriek in Polen.
meer

Nieuwe lijn dakkapellen van FAKRO op Beurs Eigen Huis
2020-02-17

Met een nieuwe lijn dakkapellen zorgt FAKRO voor nog meer daglicht en extra leefruimte op zolder. De dakkapellen zijn zo gemaakt dat ze binnen één dag te plaatsen zijn. En in veel gevallen ook nog eens zonder vergunning.

meer

Villa Vianen: eerste woning met prefab energiedak
2019-12-11

Eerder heeft u al kunnen lezen over het project Prefab Geïntegreerd Multifunctioneel Energiedak (PRIME). Samenwerkende partijen hebben een multifunctioneel energiedak ontwikkeld dat voldoet aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Recent is de eerste woning met het prefab energiedak opgeleverd. 
meer

Vlog #8: onze duurzame ambities
2019-10-24

Wat doet FAKRO aan duurzaamheid? Tijdens de maand oktober vieren we de Dag van de Duurzaamheid en dat is een mooi moment om in de achtste vlog wat meer te vertellen over wat onze duurzame ambities zijn en hoe wij actief bijdragen aan een betere wereld.Bekijk deze vlog en laat Kashia je er meer over vertellen.
meer

Elektrische dakramen van FAKRO standaard uitgerust met nieuwe beveiligingstechniek
2019-10-18

De meeste inbraken vinden plaats in de herfst- en wintermaanden, wanneer het vroeg donker is. De elektrische dakramen van FAKRO zijn sinds kort voorzien van een nieuwe beveiligingstechniek, waarmee je inbrekers buiten de deur houdt. Benieuwd naar deze nieuwe techniek? Lees dan snel verder.

meer

FAKRO vlog: 't mooiste licht via het platte dak
2019-08-29

Kashia laat u in deze vlog zien hoe u 't mooiste licht binnenhaalt via het platte dak. Ze neemt u mee in de showroom en laat de diverse platdakproducten uit het FAKRO assortiment zien. 
meer

Succesvolle, tweede editie van FAKRO’s Mooiste toertocht
2019-07-10

Op zondag 7 juli 2019 organiseerde Omloop der Zevenheuvelen, in samenwerking met FAKRO Nederland, het wielerevenement FAKRO's Mooiste toertocht voor het goede doel. Dit is het tweede jaar dat dit evenement heeft plaatsgevonden in de prachtige omgeving van Berg en Dal en Groesbeek. Een grote groep fietsers, meer dan 500 mensen, verschenen bij de start van de tour op zondagochtend. De fietsers droegen een warm hart toe aan het goede doel ROAd4Energy met mooie donaties.

meer

Beoordelingsgrondslag 009 definitief
2019-06-18

Afgelopen week is de Beoordelingsgrondslag 009 (BGS009) definitief geworden. De BGS009 heeft betrekking op de persoons- en/of procescertificatie voor de montage van daglichtsystemen in daken. Dit werd mede door FAKRO mogelijk gemaakt.

meer

FAKRO is klaar voor ‘slimme woning’
2019-04-25

Onlangs kondigde Dura Vermeer aan te stoppen met de slimme IRIS-woning. De reden: de domotica wereld ontwikkelt zich te snel. De FAKRO smartHome oplossing was een van de onderdelen van deze slimme woning. Lees meer over onze mogelijkheden met 'slimme' producten.

meer

FAKRO wil samen met woningcorporaties vooropgaan in circulair bouwen
2019-02-27

FAKRO introduceert, samen met partners BouwCenter en Remondis Nederland, een nieuwe oplossing voor duurzame, projectmatige vervanging en recycling van dakramen: FAKRO Life Cycle Service. Lees nu meer over deze oplossing. 

meer

FAKRO smartHome met FIBARO
2019-02-20

Tijdens de BouwBeurs 2019 heeft FAKRO een complete smarthome oplossing laten zien, waarbij elektrische dakramen, platdakramen en zonwering via een app op een tablet aangestuurd konden worden. FAKRO is hiermee de samenwerking aangegaan met FIBARO.

meer

FAKRO geeft persoonlijke kijk achter de schermen in de eerste vlog
2019-01-29

In deze eerste vlog vertelt onze collega Kashia u meer over wie wij zijn en wat FAKRO allemaal te bieden heeft. Ze geeft ook een kijkje achter de schermen in dit mooie bedrijf. Ontdek het allemaal via onderstaande link.

meer

Buiten- en binnenzonwering voor extra bescherming
2018-08-21

De warmste zomer in ruim 300 jaar, zo zal de zomer van 2018 de boeken in gaan. Naast de hoge buitentemperaturen zorgt de zon ook voor veel extra warmte binnenshuis. Een combinatie van FAKRO buiten- en binnenzonwering zorgt voor de beste bescherming en garandeert het hoogste niveau van comfort in de kamer. 

meer

FAKRO Nederland lanceert campagne 't Mooiste licht
2018-04-04

Dakramen kunnen veel meer bijdragen aan woonbeleving, comfort en duurzaamheid dan nu het geval is. FAKRO Nederland brengt die boodschap deze lente voor alle woonconsumenten in de nieuwe campagne 't Mooiste licht.

 

meer