Het zeer vochtbestendige FAKRO kunststof tuimeldakraam (PTP-V en PTP-V/Pi) is vernieuwd.

FAKRO dakraam voor vervanging

Het zeer vochtbestendige FAKRO kunststof tuimeldakraam (PTP-V en PTP-V/Pi) is geschikt voor dakraamvervanging. De aftimmersponning past naadloos op bestaande aftimmeringen van de meeste andere dakraammerken. Zo kan de bestaande aftimmering blijven zitten wanneer het verouderde dakraam wordt vervangen.

Door de toepassing van bijvoorbeeld het EHU-P gootstuk in combinatie met de EXR renovatieset, is dit dakraam makkelijk te verwerken in bestaande situaties. Huiseigenaren kunnen kiezen voor een FAKRO dakraam met (nagenoeg) dezelfde maat als het te vervangen dakraam. Omdat de aftimmersponning naadloos past op de al bestaande aftimmering, verkort dit aanzienlijk de montagetijd. Dat is niet alleen een groot voordeel voor montagespecialisten, maar ook voor huiseigenaren. Zij genieten nog eerder van het mooiste licht in hun badkamer of andere leefruimte.

 

Waarom een oud of versleten dakraam vervangen?

  • Bespaar op kosten. Met de energiezuinige dakramen van FAKRO blijft het binnenklimaat op zolder aangenaam en de energiekosten blijven laag. Onze dakramen bevatten een uitstekende isolatie ten opzichte van de isolatiewaardes van andere dakraammerken. Hierdoor blijft niet alleen de zolder op de gewenste temperatuur, maar ook de gehele woning.
  • Creëer een gezond binnenklimaat en zorg voor frisse lucht. Ventilatieroosters van FAKRO zorgen voor een continue toevoer van verse lucht voor een gezond en prettig leefklimaat. Zo is het V40P ventilatierooster weggewerkt in de bovendorpel van het kozijn en zorgt het automatisch voor een goede luchtcirculatie. Het levert een optimale balans in verse lucht, ongeacht de weersomstandigheden.
  • Verhoog de veiligheid. FAKRO’s unieke topSafe®-systeem maakt van het FAKRO dakraam een uitzonderlijk veilig product. Dit systeem zorgt voor extra versterking van de scharnieren en de sluiting. Dit voorkomt dat het kozijn gemakkelijk open gebroken kan worden.
  • Kies voor vochtbestendigheid. Het zeer vochtbestendige FAKRO kunststof tuimeldakraam is door zijn verhoogde weerstand tegen vocht uitermate geschikt voor de badkamer of keuken. Kunststof dakramen bezitten daarbij het hoogste prestatieniveau Klasse A volgens EN12608 en worden daarbij standaard gefabriceerd uit gerecycled PVC. Zo belasten we de natuur minder.
  • Meer gebruiksgemak. FAKRO dakramen worden gekenmerkt door de handgreep aan de onderzijde. Hierdoor is het dakraam altijd gemakkelijk te bedienen, ook als het hoger geplaatst is.
  • Verhoog het wooncomfort. Voor een optimaal wooncomfort kunnen de dakramen uitgebreid worden met bijpassende binnen- en buitenzonwering. Welke zonwering het beste bij de woonwensen past, is afhankelijk van de ruimte.
     

Een groter renovatie project aanpakken?

Een groter renovatie project aanpakken?

FAKRO biedt met de Life Cycle Service (LCS) dé totaaloplossing voor duurzame, projectmatige vervanging van dakramen. Hiermee richten we ons zowel op de renovatie van bestaande woningen als op de bouw van nieuwe, duurzame woningen. Klik hier voor meer informatie over deze unieke service.

Subsidies energiebesparende maatregelen

Vervang oude of versleten dakramen en zorg zo voor meer wooncomfort en een lagere energierekening. Een dakraam vervangen kan soms een investering zijn. Maar de overheid komt hierin in sommige gevallen tegemoet met aantrekkelijke subsidies voor energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van HR++ glas, dat tegenwoordig standaard geïntegreerd is in een FAKRO dakraam. Nieuwsgierig naar welke subsidies of leningen er zijn voor het verbeteren of verduurzamen van de woning? Kijk dan op verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer.