FAKRO dakramen prefab inbouw optimalisatie

Prefab Inbouw Optimalisatie

Prefab Inbouw OptimalisatieVoor een directe, milieubewuste en tijdbesparende verwerking van FAKRO dakramen

De Prefab Inbouw Optimalisatie van FAKRO is ideaal voor de prefab industrie. Met deze oplossing levert FAKRO de dakramen aan op een manier waarop ze direct verwerkt kunnen worden door de prefab bouwer. De Prefab Inbouw Optimalisatie optimaliseert niet alleen de inbouw van dakramen, het vermindert ook de verpakking, het aantal handelingen en de belasting voor medewerkers.

   

Voordelen

 • Geen verpakking, beter voor het milieu
  Verwerk de dakramen direct zonder verpakking. Dit scheelt niet alleen tijd, het is ook goed voor het milieu.
   
 • Intern transport met glaszuiger
  Door één persoon wordt het dakraam in de sparing geplaatst met behulp van een hijswerktuig. Dit is arbotechnisch gezien voordelig en de montage kan door slechts één persoon worden uitgevoerd.
   
 • Voorgemonteerde montagehoeken en afdichtingsband in sponning
  Hierdoor zijn de dakramen direct te verwerken. Zo worden de montagetijd en de foutmarge verminderd. Hiermee wordt ongeveer 15 minuten per dakraam bespaart.

 

Uitgangspunten

FAKRO prefab dakramen horizontaal plaatsen

Horizontaal transport

Direct van de pallet naar de sparing in de kap. Aanlevering gebeurt horizontaal op een pallet en intern transport met een glaszuiger is direct mogelijk. Geen individuele verpakking per dakraam.

FAKRO prefab dakramen - tochtdichting

Tochtdichting al in sponning

De tochtdichting is af fabriek in sponning aangebracht. Hierdoor vermindert het aantal handelingen en hoef je het dakraam niet  ondersteboven te leggen.
 

FAKRO prefab dakramen - montagehoeken

Montagehoeken aanwezig

De montagehoeken en panlat zijn af fabriek aangebracht. Het dakraam komt zo direct op de juiste inbouwdiepte te liggen en je hoeft  alleen de panlat nog te bevestigen op de kap.

Plaatsing en montage

Met de hierboven genoemde aanpassingen kun je de dakramen direct af pallet op de kap (aftimmering) draaien. Hierbij hoeft niet eerst het dakraam uitgepakt te worden of voorbereidingen voor de montage te worden verricht. De panlatten bevestig je direct op de tengels. Optioneel breng je extra hoeken aan de zijkant van het dakraam aan. Vervolgens kun je direct isoleren en eventuele aansluitingen met folie maken. Ten slotte monteer je het gootstuk. Door de gewijzigde manier van transport en aanleveren van de dakramen is het aantal handelingen en de belasting voor de medewerkers tot een minimum beperkt. Het verpakkingsmateriaal wordt gereduceerd omdat de
ramen niet meer per stuk worden verpakt.

Let op:

 • De latten boven/onder het dakraam worden op de hoeken meegeleverd af fabriek FAKRO. Laat deze latten op de kap weg.
 • Controleer of er een spoor/tengel direct links of rechts naast een dakraam aanwezig is wat betreft de montage van de panlat.
   

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over de FAKRO® Prefab Inbouw Optimalisatie? Neem dan contact met ons op via 024 397 8095 of offerte@fakronederland.nl.