FAKRO dakraam voorzien van BUVA SusStream Pluta

Dakraam met BUVA SusStream module

Dakraam met geïntegreerd BUVA SusStream roosterZelfregelende en geluiddempende natuurlijke ventilatie via het dakraam

Frisse lucht is een cruciaal onderdeel van een gezonde woning. Doordat huizen steeds beter geïsoleerd zijn, is het belangrijk dat we bewust nadenken over de toepassing van ventilatievoorzieningen. FAKRO’s daglichtproducten leveren naast daglicht ook frisse lucht. Dit kan door het raam open te zetten of middels het geïntegreerde ventilatierooster.

Extra ventilatiemodule
Voor sommige hedendaagse bouwprojecten is de ventilatie via het dakraam alléén niet voldoende. Een externe ventilatiemodule, zoals een suskast, biedt in deze situaties een oplossing. Vroeger betekende dit twee aparte systemen in het dak, tegenwoordig niet meer -FAKRO en BUVA hebben een totaaloplossing ontwikkeld voor maximaal daglicht en maximale ventilatie onder het hellende dak.

   
 

Foto's

 

​Voordelen

 • Een hoge daglichtopbrengst.
 • Een hoge zelfregelende ventilatiecapaciteit tot wel 33,3 l/s (bij type PLUTA 27 - 134 cm).
 • Een geluidsreducerende, natuurlijke ventilatievoorziening.
 • EPC-reductie door middel van integratie in BUVA Vital Air System.
 • Een tijd en kostenbesparende montage.
 • Montage mogelijk dakhelling 40 - 90°.
   

Kenmerken systeem

 • Combineer FAKRO’s grenenhouten dakramen met een BUVA SusStream module.
 • Het dakraam, blank of wit afgelakt, wordt uitgevoerd zonder ventilatierooster.
 • De combinatie is standaard voorzien van SusStream type Pluta in RAL 9006. Overige types zijn op aanvraag mogelijk.
 • Toepasbaar in alle typen dakbedekking in een helling van 40º-90º, waaronder BIPV-daken.
 • Toepassing binnenzonwering (handbediend of elektrisch) mogelijk en/of zonwerende screen AMZ (elektrisch of solar).
 • Geschikt voor montage op de bouwplaats of bij de prefab dakenfabrikant.
   

Ventilatiecapaciteit & waterdichtheid

FAKRO dakraam met BUVA susstream module - ventilatiecapaciteit

 

Misschien heb je ook interesse in...

FAKRO zonwering voor het dakraam - verduisterend rolgordijn

Zonwering binnen

Mogelijke zonwering bij dit dakraam: jaloezie, rolgordijn, rolgordijn met zijgeleiding, verduisterend rolgordijn, geplisseerd rolgordijn en de honeycomb plissé.

Meer zonwering

FAKRO insectenhor

Insectenhor

De insectenhor AMS houdt muggen en andere insecten tegen die de woonruimte binnen willen dringen. Met deze hor kun je het raam met een gerust gevoel open laten staan.

Bekijk insectenhor

FAKRO zonwering screen AMZ - dakraam met BUVA ventilatiemodule

Zonwering buiten

Mogelijke buitenzonwering bij dit dakraam: een zonwerende screen AMZ die handmatig of elektrisch of  te bedienen is. Ideaal om de binnenkomende zon te weren.

Meer informatie

 

Installatieadvies

FAKRO isolatiepakket XDK

Gebruik voor een snelle en nog betere isolatie rondom het dakraam isolatiepakket XDK bij de installatie van een dakraam. Hiermee worden de hoogst mogelijke isolatiewaarden behaald.

Het bestaat uit een binnen- en een buitenkraag met duurzame isolatie van schapenwol en installatietape, die het thermo-isolerend materiaal rondom het dakraam beschermt tegen vocht. Het isolatiepakket is eenvoudig te verwerken rondom het dakraam en in de dakconstructie. Het is verkrijgbaar in elke maat. 

 

Hoe werkt het?

Het werkt simpel. Het systeem combineert een FAKRO dakraam met een BUVA SusStream ventilatierooster. Het FAKRO dakraam wordt voorzien van een opzetmodule. Er ontstaat één systeem dat direct op de bouwplaats of in de kappenfabriek wordt geleverd. Het systeem wordt op de standaard wijze in het dak verwerkt. Na montage schuift u eenvoudig de SusStream in de opzetmodule (XVB) en de totaaloplossing voor daglicht en ventilatie is klaar. 

Toepassing
De FAKRO/BUVA combinatie is geschikt voor alle daktypes in een helling van 40-90. De opzetmodule is toe te passen bij FAKRO's houten dakramen in een hoogte van 78, 98, 118, 140 en 160 cm. De hoogte van de opzetmodule is 20 cm. Bij een dakraamhoogte van 118 cm is deze 22 cm. Deze maatvoering zorgt ervoor dat het hele pakket binnen de standaard maten voor dakramen blijft. U kunt daardoor gewoon de standaard maat gootstukken voor dakramen toepassen. Dit scheelt in kosten en montagetijd.

 

Downloads

met aanvullende informatie over het FAKRO dakraam met BUVA SusStream module.

 

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over het FAKRO dakraam met BUVA SusStream? Vul hieronder jouw gegevens in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.