Referentie FAKRO - Woonvilla met rieten dak

Referentieprojecten

Prettig werken op zolder

Ooij

Een kamer met meer licht, ruimte en rust om prettig in te kunnen werken. Dat was de wens van de bewoner van een (nieuwbouw)huis in Ooij. De zolder en een paar FAKRO dakramen bleken de perfecte plek en oplossing. En zo kan er nu vanachter het bureau voor twee uitzettuimeldakramen heel fijn vanuit huis gewerkt worden.

meer »

FAKRO VMZ Solar screen in vrijstaande woning

Groesbeek

De eigenaren van deze prachtige vrijstaande woning hebben hun gevel een flinke update gegeven. Met de unieke screen VMZ Solar hebben ze een prettige zonwerende oplossing voor de gevel. Met het plaatsen van twee screens hebben zij hun schuifpui en gevelraam voorzien van zonwering.

meer »

Deze dakkapel brengt een oase van licht binnen

Scherpenzeel, Gelderland

De eigenaren van deze prachtige zolder hebben de ruimte een flinke opknapbeurt gegeven door een LUXboX (partner van FAKRO) met FAKRO dakramen te laten plaatsen.In Scherpenzeel hebben ze op deze zolder een werkkamer, slaapkamer én washok gemaakt.

meer »

FAKRO dakramen bij groepshotel Heuvelrijk in Groesbeek

Groesbeek, Gelderland

De eigenaren van het groepshotel Heuvelrijk in Berg en Dal hebben in 2018 op de bovenste verdieping zeven FTT/U dakramen laten plaatsen. De dakramen zijn verdeeld over vier appartementen geplaatst.

meer »

FAKRO retro tuimeldakramen in boerderij uit 1907

Andelst, Gelderland

Tijdens de renovatie van deze boerderij in Andelst is het hele dak vervangen en zijn er gelijk zeven FAKRO retro tuimeldakramen in geplaatst. Deze zorgen voor veel licht in huis en brengen samen met de andere ramen de ruimte tot leven.  

meer »

Slapen op een compleet vernieuwde zolder

Breda, Noord-Brabant

In het zuidelijke Breda, is deze zolder compleet omgetoverd tot een waardige slaapkamer. Waar het voorheen een zolder was met een klein dakraampje is het nu een volwaardige slaapkamer met een oase aan daglicht.

meer »

Het mooiste licht in de keuken

Groesbeek, Gelderland

De huiseigenaren van deze woning in Groesbeek hebben recentelijk hun keuken vernieuwd. Neem hier een kijkje in hun nieuwe kook-paradijs. In het mooie Groesbeek, waar FAKRO Nederland ook gevestigd is, hebben zij hun keuken gerenoveerd en met twee elektrische dakramen veel meer van ’t mooiste licht naar binnen gehaald.

meer »

Het mooiste licht ook in Kiev

Kiev, Oekraïne

In de Lviv Quarter, een historische wijk in Kiev, zijn zeven appartementencomplexen gebouwd. De complexen bestaan uit tien verdiepingen, waarvan de bovenste twee verdiepingen een schuin dak hebben. Het nieuwe zolderappartement, eigendom van een visagist, heeft een interessante vorm gekregen. Om voldoende daglicht de woning binnen te laten vallen zijn er meerdere FAKRO tuimeldakramen blank afgelakt geplaatst.

meer »

Een gezond binnenklimaat in de kinderkamer op zolder

Groesbeek

De bewoners van deze woning in Groesbeek maakten van de zolder een kinderkamer en zorgden daarbij voor een gezond binnenklimaat. De oudste zoon had behoefte aan meer ruimte. Op zolder was deze ruimte nog beschikbaar, wat een ideale oplossing bleek voor een kinderkamer. Bij de verbouwing waren er een aantal belangrijke zaken waar zij rekening mee wilden houden.

meer »

Stijlvolle appartementen in Chicago

Chicago, IL

Deze moderne en eco-vriendelijke appartementen in Chicago, ook wel bekend als ‘the Windy City’, bieden een optimaal gebruikscomfort en vallen op door hun verfijnde design. Het FAKRO daktoetredingsraam met vlakke lichtplaat (DRF) geeft toegang tot het platte dak, gevuld met zonnepanelen.

meer »

Prachtige woning in Groesbeek met zeven FAKRO dakkapellen Plus

Groesbeek

De twee eigenaren van Camping de Lubert in Groesbeek hebben op het terrein hun eigen woning laten bouwen. In deze prachtige woning valt het mooiste licht naar binnen door zeven FAKRO dakkapellen Plus (EDD-W). Om hun leefruimte in de zomer te beschermen tegen oververhitting en in de winter tegen warmteverlies, zijn de dakramen voorzien van Honeycomb Plissé (APF) zonwering.

meer »

Oude kazerne omgetoverd tot luxe loft woningen

Ede

In Ede is eind 2019 een kazerne omgetoverd tot zeven woningen en één kinderdagverblijf. Een van de speerpunten van de verbouwing was dat de buitenkant van het gebouw haar oude uitstraling zou behouden. De FAKRO dakramen zijn extra diep ingebouwd, speciaal voor het behoud van de oude uitstraling. Op deze manier vallen ze mooi samen met het ontwerp.

meer »

Woonvilla met ruim bijgebouw

Persingen, Gelderland

In Persingen, het kleinste kerkdorp van Nederland, is een vervallen boerderij omgetoverd tot een echt droompaleis. Neem een kijkje in deze woonvilla met een ruim bijgebouw. Naar een geheel eigen ontwerp kenmerkt deze riante villa zich door een perfecte combinatie van FAKRO daglichtoplossingen met de exclusieve lijn gevelramen en deuren van FAKRO INNOVIEW.

meer »

Oud pand wordt rustiek hotel met veel daglicht

Villalba de Rioja, Spanje

Stel je voor dat je door de smalle straatjes van Spanje slentert, langs honderd jaar oude stenen huizen en met uitzicht op de wijngaarden in de verte... In de provincie La Rioja staat één gebouw dat er tussenuit springt - het paleis dat ooit eigendom was van de adellijke familie van de graven van Cirac.

meer »

Licht en ruimte door dakkapel in jaren '80 woning

Zaandam

Alicia plaatste een FAKRO dakkapel in haar jaren '80 woning in Zaandam. De dakkapel zorgt voor extra licht, ruimte en een prachtig uitzicht op de polder bij Amsterdam. 

meer »

Van militaire kazerne naar kinderdagverblijf

Ede

In Ede is een voormalige militaire kazerne omgetoverd tot een gebouw met verschillende functies. Het eerste gedeelte van de kazerne is getransformeerd tot huizen en een kinderdagverblijf. Een van de speerpunten van de verbouwing was dat de buitenkant van het gebouw haar oude uitstraling zou behouden. De dakramen zijn daarom extra diep ingebouwd. Op deze manier hebben ze geen storend effect op het aanzicht.

meer »

Ambitieuze renovatie aan de Californische kust

Californië

Aan de Californische kust, ver weg van de drukte van San Francisco, ontdekte de huidige eigenaar een huis omringd met geel waarschuwingslint. Het gebouw bevond zich niet in goede staat, maar de locatie bleek al snel magisch te zijn. Op dat moment startte, met behulp van FAKRO balkonramen, een ambitieus renovatieproject. 

meer »

Architecten vangen het licht met FAKRO platdakramen

Brussel

In het historische centrum van Brussel staat het nieuwe hoofdkantoor van de Franstalige radio- en televisieomroep van België. De renovatie van het bestaande gebouw maakte het toepassen van moderne en esthetische daglichtoplossingen mogelijk.

meer »

Garden Studio

Amsterdam

Het bezitten van een tuin in Amsterdam is eerder uitzondering dan regel. Laat staan een tuin met een grote oppervlakte! Aangezien ook de woonruimte in deze dichtbevolkte stad schaars is, worden er steeds meer creatieve oplossingen bedacht om dit uit te breiden. Zo heeft CC-studio een prachtige Garden Studio gecreëerd in Watergraafsmeer.

meer »
Wikihouse

Almere

In het buitenland is Wikihouse al enige tijd een populair concept in de zelfbouw. Nu komt dit innovatieve experiment ook in Nederland van de grond. Het bouwen van je eigen huis, hoe zit dat nu eigenlijk?

meer »
Villa Blarikom

Blaricum

Villa Blarikom, een appartementencomplex bij het Gooimeer, met de architectuur uit Blaricum als inspiratiebron. Het appartementencomplex heeft door de aantrekkelijke kapvorm en rieten bedekking zowel een chique als tijdloze uitstraling. Met de FAKRO dakramen met verhoogde tuimelas en benedenlicht wordt er in de penthouses maximale lichtinval gecreëerd.   

meer »
Veel natuurlijk licht in biologisch woonhuis

Amsterdam

In het noorden van Amsterdam is een bijzonder houten woonhuis gebouwd. Het huis, ontworpen door ORGA architect, bestaat vrijwel volledig uit biobased materialen. Door de hoeveelheid ramen, waaronder een aantal FAKRO dakramen, ontstaat er in dit bijzondere huis een oase aan natuurlijk licht.

meer »
The Shepherd's Cottage

Stylchyn Peninsula, Polen

Het zuiden van Polen heeft een adembenemend landschap dat niet zou misstaan in een scene van ‘Game of Thrones’ of ‘Lord of the Rings’. Te midden van dit landschap, in een van de pittoreske plaatsjes gelegen aan het meer van Czorsztyn, staat een herdershuisje: The Shepherd’s Cottage, winnaar van de prestigieuze Red Dot Award 2018.

meer »
Van donkere zolder naar lichte woonruimte

Gliwice, Polen

In Gliwice, een stad in het zuiden van Polen, is een donkere zolder volledig getransformeerd naar een modern, stijlvol appartement. Door de toepassing van veel grote dakramen in het schuine dak maakt de donkere zolder plaats voor een woonruimte waar veel licht naar binnen komt.

meer »
Ruimte en licht door walkable platdakraam in Brussel

Brussel, Marollen

De Marollen, een zeer charmante en oude wijk in Brussel, is de laatste decennia steeds populairder geworden onder de bewoners van Brussel. Dit is grotendeels te danken aan de reputatie dat het een 'kleurrijke' volkswijk is. Een van de oudste en kleine dorpshuizen in de Marollen was toe aan een grondige renovatie en modernisatie.

meer »
Veilig en energiezuinig wonen in Wageningen

Wageningen

De voormalige wijk had een dorpse sfeer en een geheel eigen karakter met veel groen. De woningen waren helaas dusdanig verouderd dat het niet haalbaar was om ze aan te passen aan de eisen van deze tijd. Bij de ontwikkeling van de nieuwe wijk is onder andere door detaillering, raamverhouding, goten en metselwerk vastgehouden aan de historische kenmerken van de oude wijk. 

meer »
Meer licht in het centrum van Amsterdam

Amsterdam

In een grote stad is het vaak noodzakelijk om slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Licht speelt daarbij een grote rol, het kan ervoor zorgen dat bestaande ruimtes veel ruimer ogen. Zo ook voor deze woning in Amsterdam.

meer »
Comfortabele studentenwoningen op de Pieter Vlamingstraat

Amsterdam

Bij de bouw van het studentencomplex op de Pieter Vlamingstraat kwam men tot de ontdekking dat er een spanningsveld ontstond op de bovenste verdieping. FAKRO en BUVA ontwikkelden een oplossing die perfect bleek voor dit project.

meer »
Nul-op-de-meter woonwijk Groevenbeek Noord

Ermelo

Van Wijnen realiseerde eind vorig jaar 39 nul-op-de-meter woningen in Ermelo. FAKRO werd gevraagd een daglichtoplossing op maat te creëeren voor dit bijzondere concept. 

meer »
Energiezuinige villa

Soest

Deze prachtige villa, gelegen in het bosrijke Soest, is ontworpen om de bewoners een grote mate van comfort te geven. De dakramen zijn uitgerust met 3-voudig glas én elektrische bediening voor een zo hoog mogelijk comfort voor de bewoner.

meer »
De bestaande wijk van Morgen

Kerkrade 

Dat de term ‚passiefhuis’ ook prima toegepast kan worden bij bestaande bouw, wordt getoond in dit unieke project in Kerkrade. HEEMwonen en BAM Nederland realiseerden de renovatie van 153 woningen. Elk huis is, bewoond en al, in 10 dagen getransformeerd tot passiefwoning. Dit uiterst snelle renovatieproject kon werkelijkheid worden door de toepassing van...

meer »
Woonvilla met groots dakraam

Raamsdonk

Een in het oog springend ontwerp. De rieten facade maakt van deze woonvilla een uniek object. Voor dit project gold hoe groter hoe beter. FAKRO werd uitgedaagd om haar dakramen nog groter te leveren dan tot dan toe gebruikelijk. Hoe groter het glasoppervlak van het dakraam, hoe meer licht de ruimte binnentreedt. Het resultaat in deze woonvilla mag er dan ook wezen. 

meer »
Familiehuis met gastwoning

Drachten

Zonnepanelen worden in verschillende varianten geleverd. Bij deze woning in Drachten is een opdak PV-systeem toegepast. De bewoners zochten naar een daglichtoplossing die hier in goed in te integreren was. Verschillende FAKRO dakramen... 

meer »
Woonvilla met rieten dak
Arnhem

Dat traditioneel en modern prima samengaan toont deze woonvilla in Arnhem. De authentieke rieten dakbedekking bedekt zowel dak als gevel. Dit vraagt om een flexibele daglichtoplossing. FAKRO leverde 6 dakraamcombinaties, waarin de ramen in twee verschillende hellingshoeken gekoppeld zijn. Hiervoor werd gebruik gemaakt van...

meer »
Gelderse gezinswoning met groendak
Lent

Groener wonen is voor velen een wens. De eigenaar van deze gezinswoning in het Gelderse Lent nam deze wens ter harte. Hij creëerde een woning die letterlijk opgaat in de omgeving. Het indrukwekkende groendak zorgt voor een bijzonder aanzicht en brengt meer positieve effecten met zich mee. Een belangrijk voordeel voor de bewoners...

meer »
Unieke zwarte dakramen voor riant woonhuis
Weert

Het riante woonhuis in Weert wordt gekenmerkt door een reeks bijzondere FAKRO dakramen. De bewoner had een specifieke wens; alle dakramen dienden compleet in het zwart uitgevoerd te worden, zowel binnen als buiten. Om aan deze wens te voldoen leverde FAKRO tien tuimeldakramen met verhoogde tuimelas, allen voorzien van een RAL 9005 laklaag.

meer »
Woonboerderij Veenweg
Groningen

De woonboerderij doet bijna sprookjesachtig aan. Gehuld in herfstkleuren en verscholen achter een grote eik, biedt deze woning huis aan een van de grootste dakramen die FAKRO in Nederland heeft geleverd. Met een afmeting van 66 bij 290 cm, geplaatst in een geknikt dak, betekende dit...

meer »
30 atelierwoningen in Het Groene Hart

Leidsche Rijn

In een oude kersenboomgaard te Leidsche Rijn zijn 30 atelierwoningen geopend, verdeeld over 3 speciaal ontworpen ‘schuren’. De woningen dienen als woon-, werk- én expositieruimte voor verschillende kunstenaars.

meer »
Hotel & Gasterij De Roode Schuur

Nijkerk

De hotelkamers van Hotel & Gasterij De Roode Schuur zijn allen voorzien van 1 of meerdere tuimeldakramen, waardoor de kamers op een natuurlijke wijze voorzien worden van licht. De grote dakramen zorgen voor een grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval in elk van de kamers

meer »
Kerkakkers

Rucphen

Voor een nieuwbouwproject in Rucphen zijn de huizen in de kerkakkers allen voorzien van verticale combinaties van FAKRO dakramen. Deze unieke combinatie zorgt voor een prachtig esthetisch aanzicht van buitenaf en voor een grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval.

meer »
Appartementencomplex Vosseborg

Hillegom

De voor- en achterzijde van het appartementencomplex zijn geheel voorzien van vlakke dakpannen. De voorzijde is stijlvol afgewerkt door dakramen van onder tot helemaal bovenaan in gekoppelde combinaties te plaatsen, waardoor een...

meer »

Studentenwoningen

Wagingen

De 10 studentenwoningen in Wageningen zijn voorzien van combinaties van dakramen met Politiekeurmerk Veilig Wonen in een elleboogcombinatie. Dit creëert een prettig uitzicht naar buiten toe vanuit de woonkamer en zorgt voor een vergroot natuurlijk lichtinval.

meer »

Bedrijfspand Allumette

Groesbeek

Zonweringsbedrijf Allumette heeft voor haar nieuwe pand gekozen om de kantoorruimte en keuken geheel te voorzien van een optimale lichtinval en zonne-energie voorziening. Voor een groot gebruikscomfort is gekozen om tuimeldakramen met verhoogde tuimelas te plaatsen in combinatie met duet dakramen, die voor een extra lichtinval zorgen op vloerniveau.

meer »