Referentie FAKRO - Woonvilla met rieten dak

Referentieprojecten

Ruimte en licht door walkable platdakraam in Brussel

Brussel, Marollen

De Marollen, een zeer charmante en oude wijk in Brussel, is de laatste decennia steeds populairder geworden onder de bewoners van Brussel. Dit is grotendeels te danken aan de reputatie dat het een 'kleurrijke' volkswijk is. Een van de oudste en kleine dorpshuizen in de Marollen was toe aan een grondige renovatie en modernisatie.

meer »

Veilig en energiezuinig wonen in Wageningen

Wageningen

De voormalige wijk had een dorpse sfeer en een geheel eigen karakter met veel groen. De woningen waren helaas dusdanig verouderd dat het niet haalbaar was om ze aan te passen aan de eisen van deze tijd. Bij de ontwikkeling van de nieuwe wijk is onder andere door detaillering, raamverhouding, goten en metselwerk vastgehouden aan de historische kenmerken van de oude wijk. 

meer »

Meer licht in het centrum van Amsterdam

Amsterdam

In een grote stad is het vaak noodzakelijk om slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Licht speelt daarbij een grote rol, het kan ervoor zorgen dat bestaande ruimtes veel ruimer ogen. Zo ook voor deze woning in Amsterdam.

meer »

Comfortabele studentenwoningen op de Pieter Vlamingstraat

Amsterdam

Bij de bouw van het studentencomplex op de Pieter Vlamingstraat kwam men tot de ontdekking dat er een spanningsveld ontstond op de bovenste verdieping. FAKRO en BUVA ontwikkelden een oplossing die perfect bleek voor dit project.

meer »

Nul-op-de-meter woonwijk Groevenbeek Noord

Ermelo

Van Wijnen realiseerde eind vorig jaar 39 nul-op-de-meter woningen in Ermelo. FAKRO werd gevraagd een daglichtoplossing op maat te creëeren voor dit bijzondere concept. 

meer »

Energiezuinige villa

Soest

Deze prachtige villa, gelegen in het bosrijke Soest, is ontworpen om de bewoners een grote mate van comfort te geven. De dakramen zijn uitgerust met 3-voudig glas én elektrische bediening voor een zo hoog mogelijk comfort voor de bewoner.

meer »

De bestaande wijk van Morgen

Kerkrade 

Dat de term ‚passiefhuis’ ook prima toegepast kan worden bij bestaande bouw, wordt getoond in dit unieke project in Kerkrade. HEEMwonen en BAM Nederland realiseerden de renovatie van 153 woningen. Elk huis is, bewoond en al, in 10 dagen getransformeerd tot passiefwoning. Dit uiterst snelle renovatieproject kon werkelijkheid worden door de toepassing van...

meer »

Woonvilla met groots dakraam

Raamsdonk

Een in het oog springend ontwerp. De rieten facade maakt van deze woonvilla een uniek object. Voor dit project gold hoe groter hoe beter. FAKRO werd uitgedaagd om haar dakramen nog groter te leveren dan tot dan toe gebruikelijk. Hoe groter het glasoppervlak van het dakraam, hoe meer licht de ruimte binnentreedt. Het resultaat in deze woonvilla mag er dan ook wezen. 

meer »

Familiehuis met gastwoning

Drachten

Zonnepanelen worden in verschillende varianten geleverd. Bij deze woning in Drachten is een opdak PV-systeem toegepast. De bewoners zochten naar een daglichtoplossing die hier in goed in te integreren was. Verschillende FAKRO dakramen... 

meer »

Woonvilla met rieten dak

Arnhem

Dat traditioneel en modern prima samengaan toont deze woonvilla in Arnhem. De authentieke rieten dakbedekking bedekt zowel dak als gevel. Dit vraagt om een flexibele daglichtoplossing. FAKRO leverde 6 dakraamcombinaties, waarin de ramen in twee verschillende hellingshoeken gekoppeld zijn. Hiervoor werd gebruik gemaakt van...

meer »

Gelderse gezinswoning met groendak

Lent

Groener wonen is voor velen een wens. De eigenaar van deze gezinswoning in het Gelderse Lent nam deze wens ter harte. Hij creëerde een woning die letterlijk opgaat in de omgeving. Het indrukwekkende groendak zorgt voor een bijzonder aanzicht en brengt meer positieve effecten met zich mee. Een belangrijk voordeel voor de bewoners...

meer »

Unieke zwarte dakramen voor riant woonhuis

Weert

Het riante woonhuis in Weert wordt gekenmerkt door een reeks bijzondere FAKRO dakramen. De bewoner had een specifieke wens; alle dakramen dienden compleet in het zwart uitgevoerd te worden, zowel binnen als buiten. Om aan deze wens te voldoen leverde FAKRO tien tuimeldakramen met verhoogde tuimelas, allen voorzien van een RAL 9005 laklaag.

meer »

Woonboerderij Veenweg

Groningen

De woonboerderij doet bijna sprookjesachtig aan. Gehuld in herfstkleuren en verscholen achter een grote eik, biedt deze woning huis aan een van de grootste dakramen die FAKRO in Nederland heeft geleverd. Met een afmeting van 66 bij 290 cm, geplaatst in een geknikt dak, betekende dit...

meer »

30 atelierwoningen in Het Groene Hart

Leidsche Rijn

In een oude kersenboomgaard te Leidsche Rijn zijn 30 atelierwoningen geopend, verdeeld over 3 speciaal ontworpen ‘schuren’. De woningen dienen als woon-, werk- én expositieruimte voor verschillende kunstenaars.

meer »

Hotel & Gasterij De Roode Schuur

Nijkerk

De hotelkamers van Hotel & Gasterij De Roode Schuur zijn allen voorzien van 1 of meerdere tuimeldakramen, waardoor de kamers op een natuurlijke wijze voorzien worden van licht. De grote dakramen zorgen voor een grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval in elk van de kamers

meer »

Kerkakkers

Rucphen

Voor een nieuwbouwproject in Rucphen zijn de huizen in de kerkakkers allen voorzien van verticale combinaties van FAKRO dakramen. Deze unieke combinatie zorgt voor een prachtig esthetisch aanzicht van buitenaf en voor een grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval.

meer »

Appartementencomplex Vosseborg

Hillegom

De voor- en achterzijde van het appartementencomplex zijn geheel voorzien van vlakke dakpannen. De voorzijde is stijlvol afgewerkt door dakramen van onder tot helemaal bovenaan in gekoppelde combinaties te plaatsen, waardoor een...

meer »

Studentenwoningen

Wagingen

De 10 studentenwoningen in Wageningen zijn voorzien van combinaties van dakramen met Politiekeurmerk Veilig Wonen in een elleboogcombinatie. Dit creëert een prettig uitzicht naar buiten toe vanuit de woonkamer en zorgt voor een vergroot natuurlijk lichtinval.

meer »

Bedrijfspand Allumette

Groesbeek

Zonweringsbedrijf Allumette heeft voor haar nieuwe pand gekozen om de kantoorruimte en keuken geheel te voorzien van een optimale lichtinval en zonne-energie voorziening. Voor een groot gebruikscomfort is gekozen om tuimeldakramen met verhoogde tuimelas te plaatsen in combinatie met duet dakramen, die voor een extra lichtinval zorgen op vloerniveau.

meer »