FAKRO referentieproject Villa Blarikom

Villa Blarikom

Villa Blarikom, een appartementencomplex bij het Gooimeer, met de architectuur uit Blaricum als inspiratiebron. Het appartementencomplex heeft door de aantrekkelijke kapvorm en rieten bedekking zowel een chique als tijdloze uitstraling. Met de FAKRO dakramen met verhoogde tuimelas en benedenlicht wordt er in de penthouses maximale lichtinval gecreëerd. 
  

Luxe appartementencomplex

Het complex Villa Blarikom bestaat uit 12 sfeervolle appartementen en twee ruime penthouses, verdeeld over 4 verdiepingen. Voor ieder appartement is er een eigen parkeerplaats en bergruimte. Daarnaast dragen de grote buitenruimte, raampartijen en hoogwaardige afwerking bij aan de het woongenot en kwaliteitsbeleving van het appartementencomplex. Villa Blarikom ligt in een mooie omgeving, namelijk de Blaricummermeent, een gebied dat grenst aan het oude Blaricum en tussen twee bochten van de meenstroom ligt.
 

Oplossing op maat

De FAKRO dakramen met verhoogde tuimelas en benedenlicht zijn geplaatst in de twee penthouses van Villa Blarikom. Dit zijn ook de enige twee appartementen met een hellend dak. Omdat de wens voor de ramen afweek van de standaard mogelijkheden op het gebied van kleur, is er door FAKRO een oplossing op maat aangeboden. De standaard kleuren van de binnenzijde van deze ramen zijn namelijk blank of wit terwijl er vraag was naar verkeersgrijs (RAL 7043). Deze kleur is ook doorgevoerd aan de buitenkant van het dakraam, hierdoor lopen de dak- en de gevelramen strak op elkaar door.

Naast de speciale eisen voor de kleur van de dakramen, waren er bij dit project ook hoge eisen met betrekking tot de ventilatie. Dit is opgelost door de dakramen te voorzien van een extra opzetmodule met BUVA rooster.

 

Details project:

Producten:          FAKRO dakramen met verhoogde tuimelas en benedenlicht FDY-V (RAL 7043) 

Bouwbedrijf:       de Langen & van den Berg

Architect:            MIX architectuur

Plaats:                Blaricummermeent, Blaricum

Naam Project:    Villa Blarikom

Foto's