Veel natuurlijk licht in biologisch woonhuis - FAKRO

Veel natuurlijk licht in biologisch woonhuis

In het noorden van Amsterdam is een bijzonder houten woonhuis gebouwd. Het huis, ontworpen door ORGA architect, bestaat vrijwel volledig uit biobased materialen. Door de hoeveelheid ramen, waaronder een aantal FAKRO dakramen, ontstaat er in dit bijzondere huis een oase aan natuurlijk licht.

Duurzaam gebouwd

Op een langgerekte kavel in Amsterdam-Noord staat een bijzonder duurzame woning. In opdracht van de bewoners heeft bureau ORGA architect uit Nijmegen een modern ecologisch ontwerp gemaakt dat voldoet aan de duurzaamheidsambities van de bewoners. Doordat de kavel een lichte knik heeft, is de woning ook gebouwd met een knik. Dit zorgt er, samen met het verticale lijnenspel dat doorloopt tot aan de nok, voor dat het huis een opvallende verschijning is binnen de groene omgeving. De invloed van deze groene omgeving is onmiddellijk voelbaar wanneer je het huis binnen treedt. De dampopen wanden bestaan uit verschillende lagen hout en houtvezel die vochtopbouw voorkomen en zorgen voor een fris interieur. Deze natuurlijke materialen hebben een zelfregulerend effect dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat, dat vrij is van schadelijke stofdeeltjes.

Veel natuurlijk licht

Door de hoeveelheid ramen, waaronder een aantal FAKRO dakramen, is er binnenshuis veel natuurlijk licht aanwezig. De transparante achtergevel zorgt voor een directe verbinding met de achtertuin. Het natuurlijk licht, ’t mooiste licht, op de bovenverdieping komt binnen door zowel onderhoudsvriendelijke tuimeldakramen als elleboogramen van FAKRO. Om te zorgen dat er op de gewenste momenten geen licht via de dakramen naar binnenkomt zijn er ook verduisterende rolgordijnen van FAKRO gemonteerd op de ramen.

 

Details project

Producten:          FAKRO tuimeldakraam onderhoudsvriendelijk FTU-V, FAKRO elleboograam BVU & FAKRO verduisterend rolgordijn ARF

Plaats:                Amsterdam

Bouwbedrijf:       Bouwbedrijf van Engen

Architect:            ORGA architect

Project:               Geknikt houten woonhuis

 

Foto's