Referentie FAKRO - Veenweg

Woonboerderij Veenweg

De woonboerderij doet bijna sprookjesachtig aan. Gehuld in herfst kleuren en verscholen achter een grote eik, biedt deze woning huis aan een van de grootste dakramen die FAKRO in Nederland heeft geleverd. Met een afmeting van 66 bij 290 cm, geplaatst in een geknikt dak, betekende dit een uitdaging op niveau. Architect Edin Buitenhuis maakte het ontwerp voor de woning. Lees hier meer over zijn visie op het ontwerp en hoe FAKRO daglicht op maat heeft kunnen brengen bij dit bijzondere vraagstuk.
 

Technische gegevens:

  • FNP L3 dakraam maat 66 x 290 cm
  • EHV-P gootstuk maat 66 x 290 cm
  • Verschillende standaard FAKRO dakramen

 

Architect aan het woord

Hoe zou u het project omschrijven?

Belangrijke factoren bij woonplezier zijn een licht interieur en mooie doorzichten. Bij de koop van een robuuste en eenvoudige woonboerderij met een riante tuin en buitenleven werd het verlangen naar een interieur met meer daglicht al snel een belangrijke randvoorwaarde bij het herinrichten van de donkere hal en zolder.


Wat is uw visie geweest bij het ontwerpen?

Voor mij was de verbinding tussen binnen en buiten belangrijk met gebruik van een dynamisch bovenlicht.


Welke specifieke wensen stelden de bewoners aan het ontwerp?

De omgeving moest voelbaar zijn in het interieur. Ter plaatse van het trapmeubel diende daglicht gecombineerd te worden met het uitzicht, zonder af te doen aan de privacy. Hiervoor moest de knik constructie in het dak optimaal benut worden.


Tegen welke vraagstukken met betrekking tot daglichttoetreding liep u aan en hoe heeft FAKRO hierin kunnen helpen?

Om een glasplaat uit een stuk te kunnen plaatsen midden op een knik in het dak is een passtuk gefabriceerd. Hiermee werd de ruimte tussen het frame van het raam en het dak ter hoogte van de knik afgedicht.


Wat is uw ervaring met FAKRO producten?

FAKRO heeft voor dit project een eenvoudig te plaatsen maatwerk product geleverd. Dit is van grote meerwaarde voor ontwerper, uitvoerder en opdrachtgever.


Wat maakt dit project persoonlijk voor u bijzonder?

De ruimte gevormd door lijnen en vlakken in wit tinten in wisselwerking met de tekening van de boom.
 

De fotografie voor het project is verzorgd door Merit Buitenhuis. Heeft u ook een project waarbij FAKRO een belangrijke rol heeft gespeeld en wilt u hier graag over vertellen? Neem dan contact op met marketing@fakronederland.nl.