FAKRO platdakramen - verbouwen kantoor Brussel

Architecten vangen het licht met FAKRO platdakramen

In het historische centrum van Brussel staat het nieuwe hoofdkantoor van de Franstalige radio- en televisieomroep van België. De renovatie van het bestaande gebouw maakte het toepassen van moderne en esthetische daglichtoplossingen mogelijk.

Effectief...

In het centrale deel van het gebouw, waar het plafond verschillende hoogtes heeft, was er een ruimte onder een plat dak zonder natuurlijke lichtinval. Om hier toch lichtinval te creëren, was er een buitengewone, effectieve oplossing nodig. Een architect bedacht om een gedeelte van het dak met FAKRO platdakramen te vullen. Dit bleek een uitstekend idee. De praktische voordelen van deze oplossing omvatten niet alleen de hoeveelheid daglicht, maar ook de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier de ruimte te ventileren. Eén van de ramen is elektrisch en kan dus eenvoudig op afstand worden bediend. Naast indrukwekkende geluiddichte prestaties bieden de platdakramen een hoge thermische isolatie met een uitstekende waarde van 0,7 W/m2K. Al met al zorgen de ramen dus voor een prettige werkomgeving.
 

...en aantrekkelijk

FAKRO platdakramen in het dak zijn niet alleen praktisch, maar ook zeer aantrekkelijk. Door het natuurlijk licht dat via de dakramen de ruimte binnenvalt, voelt het bijna alsof je zelf buiten bent. Een juiste hoeveelheid daglicht zorgt ook voor een hogere productiviteit op de werkvloer. Vanaf verschillende verdiepingen is er uitzicht op het dak dat voorzien is met D_F platdakramen. Door het eenvoudige, minimalistische ontwerp voegen deze ramen charme en stijl toe aan het project.
 

Hoge verwachtingen

FAKRO houdt bij het ontwikkelen van haar producten rekening met zowel de technische als de artistieke behoeftes uit de markt. De D_F-platdakramen voldoen aan deze hoge verwachtingen. Dit bevestigt de architect, Anne Ledroit, van dit bijzondere project: “We hebben FAKRO gekozen vanwege de esthetiek en zeer goede energie-efficiëntie. In vergelijking met andere platdakramen op de markt, hebben ze een compactere en modernere vorm die we fascinerend vonden. Zoals we al eerder opmerkten, is de uitstekende thermische isolatiewaarde een zeer belangrijk aspect dat onze aandacht heeft getrokken.”

 

Details project:

Producten:                          FAKRO elektrische platdakramen D_F

Architect:                            Ledroit Pierre Polet architectes        

Plaats:                                Brussel, België
 

Foto's