FAKRO referentieproject Gliwice, Polen - zolder met dakramen

Van donkere zolder naar lichte, stijlvolle woonruimte

Van een donkere zolder een mooi, stijlvol appartement maken? Dat is wat ze in Gliwice, een plaats in het zuiden van Polen, hebben gedaan. Een totale transformatie van een verouderde en donkere zolder zonder daglicht naar een woonruimte waar voldoende licht naar binnen valt. Door het toelaten van natuurlijk licht wordt er nog meer leefruimte aan het gebouw toegevoegd.

Voldoende daglicht
Natuurlijk licht is van groot belang voor onze gezondheid en om comfortabel te wonen. Omdat we veel van onze tijd doorbrengen in gebouwen, is het belangrijk om daar voldoende daglicht binnen te laten. In het Bouwbesluit hebben ze hiervoor een duidelijke richtlijn opgesteld. Hierin staat dat het noodzakelijk is om in een leefruimte een glasoppervlak (van een raam) van minimaal 10% van het totaal beloopbare vloeroppervlak te hebben. Is dit vloeroppervlak 10 m², dan is de minimaal benodigde glasoppervlakte 1,0 m². Dit zou overeen komen met een dakraamafmeting van bijvoorbeeld 94x160 cm (1,07 m²) of 114x140 cm (1,16 m²) bij standaard FAKRO tuimeldakramen (FT_-V).

Voor dit appartement is gezorgd dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen valt door het toepassen van lange dakramen en door er meerdere te combineren.

Details renovatie

Producten:
Plaats:

FAKRO tuimeldakramen FTP-V
Gliwice (Polen)

 

Foto's