FAKRO referentieproject Wageningen - Dakraam met politiekeurmerk Veilig Wonen

Veilig en energiezuinig wonen in Wageningen

De voormalige wijk Patrimonium in Wageningen had een dorpse sfeer en een geheel eigen karakter met veel groen. De woningen waren helaas dusdanig verouderd dat het niet haalbaar was om ze aan te passen aan de eisen van deze tijd. Bij de ontwikkeling van de nieuwe wijk is, onder andere door detaillering, raamverhouding, goten en metselwerk, vastgehouden aan de historische kenmerken van de oude wijk. Hierdoor behouden de nieuwbouwwoningen de prettige, kleinschalige sfeer van de oude wijk.

Veilig wonen door dakramen met Politiekeurmerk
De woningen zijn met oog voor detail vormgegeven. Er is veel aandacht besteed aan ruimte, kwaliteit en sfeer. Prettig wonen in een rustige buurt aan de buitenrand van het dorp. Voor nog meer wooncomfort is gekozen voor toepassing van FAKRO dakramen met Politiekeurmerk Veilig Wonen. FAKRO vindt het belangrijk dat bewoners zich veilig voelen in hun eigen woning, zodat zij zich geen zorgen hoeven te maken over ongewenste indringers. Daarom is dit dakraam voorzien van drie inbraakwerende elementen, waaronder een afsluitbare klink en een beveiligingssysteem tegen demontage van het glas.

Pv-integratie
Een groot aantal dakramen zijn op het hellende dak geïntegreerd in een pv-systeem. FAKRO heeft een speciale pv-aansluiting ontwikkeld voor een makkelijke integratie van het dakraam in dit systeem. Het zorgt voor een naadloze aansluiting en maakt het mogelijk om dakramen op elke willekeurige plek in de pv-combinatie te plaatsen. Zo genieten bewoners van een comfortable en energiezuinige totaaloplossing.
 

Foto's referentieproject