The Shepherd\'s Cottage - FAKRO

‘The Shepherd’s Cottage’ – Een mix van moderniteit en traditie

Het zuiden van Polen heeft een adembenemend landschap dat niet zou misstaan in een scene van ‘Game of Thrones’ of ‘Lord of the Rings’. Te midden van dit landschap, in een van de pittoreske plaatsjes gelegen aan het meer van Czorsztyn, staat een herdershuisje: ‘The Shepherd’s Cottage’.  Dit huisje past met zijn mix van moderniteit en traditie perfect in de omgeving.

Red Dot Award 2018

‘The Shepherd’s Cottage’, ontworpen en ingericht door de HOLA Design group, heeft de prestigieuze Red Dot Award 2018 ontvangen. Het huis is gebouwd in de stijl van een ‘highlander’s cottage’ en prachtig gelegen aan de oever van het Czorsztyn-meer met een buitengewone uitstraling en uitzicht op de middeleeuwse kastelen in Czorsztyn en Niedzica. Het gebouw past perfect in het schilderachtige landschap en is gebouwd met respect voor de lokale traditie.

Red Dot Award 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel het ontwerp als het interieur van het huisje passen in de interpretatie van de traditionele Zuid-Poolse architectuur. Het dak en de gevel van het gebouw zijn bedekt met ratelpopulier shingles, terwijl de houten voordeur is versierd met een ornament dat verwijst naar de lokale kunst. Het hele ontwerp is een verzameling van kenmerken die verwijzen naar het verleden afgewisseld met moderne, actuele trends en oplossingen die gekenmerkt worden door de open ruimtes en grote glazen oppervlakken.

 

Een overvloed aan natuurlijk licht

Een overvloed aan natuurlijk lichtDe Architecten van de HOLA Design Group hebben gezorgd voor een overvloed aan natuurlijk licht op de zolder. Naast de gevelkozijnen zijn er ook FAKRO tuimeldakramen (FTP-V) in het dak geplaatst. De tuimeldakramen met een scharnier in het midden van het frame maken het mogelijk om de kamer te ventileren en tegelijkertijd natuurlijk licht binnen te laten. De FAKRO dakramen bieden ook een uitzicht op een ongelooflijk panorama van het steeds veranderende gebied.

 

 

Details project

Producten:          4x FAKRO tuimeldakramen FTP-V

Plaats:                Stylchyn Peninsula, Poland

Architect:            Design Group HOLA

Project:               The Shepherd’s Cottage

 

Foto's