FAKRO's Mooiste toertocht 2018

FAKRO's Mooiste toertocht 2018 - een eerste, zonnige editie

Wat een opkomst en wat een zonnige toerdag! Zondag 8 juli was het zover, de eerste editie van FAKRO's Mooiste toertocht (onderdeel van Omloop der Zevenheuvelen). Een grote groep enthousiaste wielrenners meldde zich zondagochtend aan de start op camping Nederrijkswarld in Berg en Dal. De stuurbordjes werden opgehaald, de daginschrijvers pakten hun kans om ook mee te fietsen en de kopjes koffie waren niet aan te slepen. Met een de heerlijke zon al hoog aan de hemel, beloofde het een mooie toer te worden. 
 

De toertocht

De mooie en vooral heuvelachtige omgeving van Berg en Dal was op deze zonnige zondag het centrum van FAKRO's Mooiste toertocht. Een uitstekende omgeving voor enthousiaste wielrenners. De toertocht kende vier afstanden: 40, 80, 100 en 120 kilometer. Voor elk niveau een afstand met bijpassende hoogtemeters. Na de start, tussen 8.00 en 10.00 uur, vertrokken alle renners richting Groesbeek om daarna Duitsland door te rijden en via Nijmegen weer terug te komen in Berg en Dal. De eerste deelnemers kwamen rond 11.30 uur al binnen bij de finish vlakbij Village Départ, een gezellig plein vol met horeca, entertainment en uitzicht op de Omloop der Zevenheuvelen. Daar konden ze genieten van een heerlijk koel drankje en eventueel een lekker hapje.  

FAKRO's Mooiste toertocht - de tocht

 

Een mooie opbrengst

FAKRO's Mooiste toertocht - opbrengst Energy4all

Door het inzamelen van donaties bij de inschrijving van FAKRO's Mooiste toertocht is er door de deelnemers en FAKRO Nederland een mooi bedrag opgehaald van €1.500,-. Wauw! De opbrengst gaat volledig naar het goede doel Energy4all, voor het onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Door veel acties en evenementen in het verleden heeft het goede doel al veel donaties binnen gehaald voor dit medicijnonderzoek. De opbrengst van FAKRO's Mooiste toertocht brengt dit medicijn hopelijk ook weer een stapje dichterbij. 


FAKRO Nederland dankt alle deelnemers, vrijwilligers, Omloop der Zevenheuvelen en Energy4all voor dit mooie resultaat!


 hier alle foto's van FAKRO's Mooiste toertocht 2018 (.zip-bestand).

 

Foto's van de toertocht