FAKRO wint ICONIC AWARDS 2018: innovative architecture - best of best

FAKRO wint internationale prijs bij ICONIC AWARDS 2018

FAKRO heeft de prestigieuze award ‘ICONIC AWARDS 2018: innovative Architecture – Best of Best’ ontvangen voor het architectuurproject in Marollen, België waarin het innovatieve walkable platdakraam DXW is toegepast. De ICONIC AWARDS: innovative architecture is een prestigieuze internationale prijs voor excellente architectuurprojecten toegekend door de German Design Council.​

FAKRO is trots om deze award te mogen ontvangen. Slawomir Gawlik, FAKRO Group Marketing Director: "Innovatie zit in het DNA van FAKRO en het is een van de drijfveren achter de voortdurende ontwikkeling. We ontwikkelen onze producten met het gebruikscomfort voor elke gebruiker in ons achterhoofd. Daarom is deze prestigieuze award een hoogtepunt van al onze inspanningen. Daarnaast is het een enorme motivatie voor ons en onze partners om nog meer innovatieve oplossingen te bedenken en creëren". 
 

Het FAKRO walkable platdakraam

FAKRO wint internationale prijs - DXWHet FAKRO walkable platdakraam DXW zorgt ervoor dat er een nieuwe ruimte wordt gecreëerd onder een plat dak. Daarnaast kan het dak zelf gebruikt worden als terras of zelfs een kleine tuin. Dit allemaal dankzij het innovatieve design van deze platdakramen en de toepassing van drievoudig, versterkt en krasvrij glas met antislipstructuur. De glasplaat is geïntegreerd in een goed geïsoleerde opstand, waardoor er geen aparte opzetmodules nodig zijn om het product af te maken. De voordelen op een rij:

  • beloopbaar
  • extra lichtbron
  • strakke en veilige constructie
  • zeer hoge isolatie


Bekijk alle voordelen »

 

De architectuur

FAKRO - architectuur project voor ICONIC AWARDS 2018De Marollen, een zeer charmante en oude wijk in Brussel, is de laatste decennia steeds populairder geworden onder de bewoners van Brussel. Dit is grotendeels te danken aan de reputatie dat het een 'kleurrijke' volkswijk is. Een van de oudste en kleine dorpshuizen in de Marollen was toe aan een grondige renovatie en modernisatie. Omdat het gaat om een wijk met veel kleine huizen, was het voor de eigenaar en architect de uitdaging om creatief om te gaan met de beschikbare ruimte en daarbij een buitenruimte te creëren voor de bewoners. 

Groter dakterras
Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van de woningen zijn voorzien van een moderne uitstraling. Omdat er weinig tot geen extra ruimte bij de woningen beschikbaar was, is er een creatieve oplossing bedacht om deze toch te creëren. Dit door de daken van het dorpshuis ook optimaal te benutten. Door de toepassing van een FAKRO walkable platdakraam kwam er extra natuurlijk licht binnen in de woning en er ontstond een mooi en bruikbaar terras op het dak. Het project is in de zomer van 2017 afgerond, zodat de bewoners nog van de laatste zomerdagen buiten konden genieten.