FAKRO onderdeel van uniek PRIME-project

FAKRO in Prefab Geïntegreerd Multifunctioneel Energiedak (PRIME)

De nieuwe Europese wetgeving verlangt dat nieuwe gebouwen “Bijna EnergieNeutrale Gebouwen” (BENG) worden. Daarnaast dienen ook bestaande woningen op basis van overheidsbeleid gerenoveerd te worden naar een beter energielabel. FAKRO draagt hier, in samenwerking met verschillende Nederlandse bedrijven, aan bij door de ontwikkeling van een Prefab Geïntegreerd Multifunctioneel Energiedak (PRIME).

Unieke samenwerking

Tijdens het PRIME-project wordt mooi en duurzaam energie opwekken mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking van gespecialiseerde bedrijven. Dit zijn de volgende bedrijven: Linex Prefab Daksystemen bv, Femtogrid Energy Solutions, IBC Solar bv, TULiPPS Solar bv en FAKRO Nederland bv. Het eerste test- & demonstratie project van het PRIME-project is succesvol gebouwd op het terrein van Linex Prefab Daksystemen bv. Na de zomervakantie wordt bij TULiPPS Solar b.v. nog een tweede demo-project gebouwd. Naast deze test- en demonstratie projecten wordt op dit moment het eerste commerciële project uitgevoerd. Dit project, Villa Vianen, zal nog deze zomer worden opgeleverd. De focus van dit project en de toekomstige projecten ligt op de volgende speerpunten:

  • Goede geluidsisolatie door te werken met minerale wol.
  • Eenvoudige montage door gepatenteerd clicksysteem.
  • Esthetische randloze 'long-life' glas-glas zonnepanelen.
  • Uitstekende Hoge energieopbrengst (165 kWh/m² bij zuidopstelling).
  • Een waterdicht systeem inclusief nok, goot en gevelaansluiting.
  • Naadloze integratie van dakramen in de PV panelen.

Prefab Geïntegreerd Multifunctioneel Energiedak (PRIME)

Test- en demonstratieopstelling momenteel in aanbouw.

 

De rol van FAKRO

De rol van FAKRO binnen dit project ligt vanzelfsprekend bij het ontwikkelen en leveren van de daglichtproducten. Naast de (slimme) dakramen zorgt FAKRO ook voor het Innoview kozijn in de dakkapel, de waterdichtheid van de rand en de nokafwerking. De dakramen voor het PRIME-project zijn speciaal door FAKRO ontwikkeld zodat deze perfect aansluiten op de PV-panelen, voldoen aan alle nieuwe kwaliteitseisen en BENG-eisen. Meer weten over dit bijzondere project? Bekijk de brochure over het Prefab Geïntegreerd Multifunctioneel Energiedak.