FAKRO wil samen met woningcorporaties vooropgaan in circulair bouwen

FAKRO wil samen met woningcorporaties vooropgaan in circulair bouwen

FAKRO introduceert, samen met partners BouwCenter en Remondis Nederland, een nieuwe oplossing voor duurzame, projectmatige vervanging en recycling van dakramen: FAKRO Life Cycle Service. Gericht op de verduurzaming van bestaande woningen, maar ook geschikt voor de bouw van nieuwe, duurzame woningen. De toonaangevende dakraamproducent richt zich hiermee op ambitieuze woningcorporaties die, als het gaat om circulaire bouw, net als FAKRO niet afwachten maar aanpakken.

Totaalpakket

FAKRO Life Cycle Service is een totaalpakket van demontage en recycling van oude dakramen, levering en montage van nieuwe duurzame FAKRO dakramen en - als optie - ook het onderhoud op basis van een meerjarenonderhoudsplan. FAKRO is hiervoor partnerships aangegaan met Bouwcenter en Remondis Nederland Afval & Recycling, berekent één totaalprijs, voert de complete regie en is het enige aanspreekpunt.FAKRO wil samen met woningcorporaties vooropgaan in circulair bouwen

‘In de Nederlandse woningbouw heerst het besef dat we bij het bouwen, renoveren en onderhouden van woningen en wooncomplexen moeten kiezen voor een nieuwe, duurzame aanpak’, zegt Bart Peters, commercieel directeur FAKRO Nederland. ‘Het doel is dat in 2050 - maar liever nog veel eerder - de totale gebouwde omgeving circulair is. Alle materialen moeten dan herbruikbaar zijn. Een forse uitdaging, het gaat om ruim 2,1 miljoen corporatiewoningen. Op een deel van de daken van die woningen liggen dakramen die de komende jaren vervangen moeten worden. Om een idee te geven: in Nederland worden er per jaar meer dan 100.000 vervangen. FAKRO wil niet afwachten maar vooropgaan in circulaire dakraamvervanging. Samen met woningcorporaties die net als wij geloven in de maatschappelijke kracht en de financiële waarde van innovatief denken en circulair bouwen. Met hen willen we op weg naar steeds meer dakraamrecycling in Nederland.’

FAKRO Life Cycle Service

FAKRO ontwikkelde op basis van die duurzame visie FAKRO Life Cycle Service. Een totaalpakket voor woningcorporaties waarin FAKRO de verantwoordelijkheid neemt voor de demontage en recycling van oude dakramen, de levering en montage van nieuwe, duurzame en onderhoudsvriendelijke FAKRO dakramen en desgewenst ook het opstellen en uitvoeren van een meerjarenonderhoudsplan. Daarbij biedt FAKRO op basis van vertrouwde kwaliteit jarenlange garanties, waaronder 20 jaar op beglazing en raambeslag, 10 jaar op de dakramen en gootstukken en levenslange garantie op hagelschade.

Duurzaam, kostenbesparend waardebehoud

FAKRO kiest al jaren voor de beste materialen, slim sluitwerk en een minimum aan draaiende delen. Het maakt dat woningcorporaties aanzienlijk op tijd en geld voor dakraamonderhoud kunnen besparen. Met de introductie van FAKRO Life Cycle Service maakt FAKRO zijn aanbod voor projectmatige dakraamvervanging compleet en levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan waar het voor woningcorporaties werkelijk om draait: kostenbeheersing, verduurzaming en waardebehoud van woningen op basis van circulair bouwen. Waarmee circulair bouwen niet alleen een maatschappelijke opgave is, maar ook een aantrekkelijk beheermodel voor woningcorporaties. 

 Vertel mij meer

Vul ons contactformulier hier in.

Uw adviseur

FAKRO wil samen met woningcorporaties vooropgaan in circulair bouwenBart Peters
bart@fakronederland.nl
024 3978095