FAKRO\'s Mooiste 2019

De inschrijving is geopend: FAKRO’s Mooiste toertocht 2019!

Wielerliefhebbers opgelet, FAKRO’s Mooiste is terug op zondag 7 juli! Net als afgelopen jaar wordt er, in samenwerking met Omloop der Zevenheuvelen, weer een toertocht georganiseerd onder de naam FAKRO’s Mooiste. De inschrijvingen voor het wielerevent zijn sinds vrijdag 1 maart geopend.
 

Ambitieuze samenwerking

Na een succesvolle eerste editie wordt de samenwerking tussen FAKRO en Omloop der Zevenheuvelen voortgezet. De organisatie van FAKRO’s Mooiste toertocht mikt dit jaar op meer dan 1.000 deelnemers, dit is aanzienlijk meer dan afgelopen jaar. “Hoe meer wielerliefhebbers we kunnen laten zien hoe geweldig je in onze omgeving kunt fietsen, hoe beter”, aldus de organisatie, “samen met FAKRO Nederland, hoofdsponsor van de toertocht, hebben we onze ambitie dit jaar op een ruime 1.000 toerdeelnemers gesteld”. Naast de toertocht organiseert de Omloop der Zevenheuvelen ook KNWU wedstrijden voor amateurs en de elite/beloften in de Nederlandse Clubcompetitie en daarnaast natuurlijk weer een recreantenkoers.
 

Prachtige omgeving, uitdagend parcours

De heuvelachtige omgeving van Berg & Dal,FAKRO's Mooiste toertocht 2019 onder andere bekend van ‘De dag van Groesbeek’ tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, leent zich perfect voor wielerevenementen. Daarnaast geven de nieuwe routes ook een impressie van de schoonheid van het Rijk van Nijmegen. Dit betekent dus heuvels, een polder en rivieren. De bekende beklimmingen worden hierdoor afgewisseld met onbekender terrein.

Ook voor dit jaar zijn er drie nieuwe toerroutes uitgestippeld. Wielerliefhebbers kunnen zich inschrijven voor de volgende afstanden: 80, 110 en 140 kilometer. De route van 80 kilometer, met een beperkt aantal beklimmingen, is zeer geschikt voor de beginnende fietser. De middellange afstand (110 kilometer) is vanzelfsprekend zwaarder, niet alleen door het verschil in kilometers, maar ook door de hoogtemeters. De derde en langste afstand (140 kilometer) is perfect voor de gevorderde renner die in het voorjaar al een aardige conditie heeft opgebouwd. De finale van deze route bestaat uit vijf pittige klimmetjes: Grote Kop, Stollenberg, Muntberg, Boksheuvel en Oude Kleefsebaan. De drie laatstgenoemde vormen de finale van iedere route. Na afloop van de toertochten kunnen de deelnemers in het Village Départ genieten van een welverdiend biertje.
 

Fietsen voor het goede doel!

FAKRO's Mooiste toertocht voor wielrenners - goed doel Road4EnergyEvenals als vorig jaar wordt er ook dit jaar weer geld opgehaald voor het goede doel.  Alle deelnemers van de toertocht dragen haar steentje bij aan het goede doel van dit jaar: ROAd4energy. ROAd4energy is een stichting die zich inzet voor het inzamelen van financiële middelen ter bestrijding van energiestofwisselingziekte. Naast de deelnemers zullen ook de sponsoren en organisatoren hun steentje bijdragen aan de opbrengst voor ROAd4energy.

 

 

Inschrijven als team
De toertocht is nog leuker wanneer je samen met vrienden of collega’s rijdt, dus schrijf je in als team!