FAKRO's Mooiste toertocht 2019

Succesvolle, tweede editie van FAKRO’s Mooiste toertocht

Op zondag 7 juli 2019 organiseerde Omloop der Zevenheuvelen, in samenwerking met FAKRO Nederland, het wielerevenement FAKRO's Mooiste toertocht voor het goede doel. Dit is het tweede jaar dat dit evenement plaatsvindt in de prachtige omgeving van Berg en Dal en Groesbeek. Een grote groep fietsers, meer dan 500 mensen, verschenen bij de start van de tour op zondagochtend. De fietsers droegen een warm hart toe aan het goede doel ROAd4Energy met mooie donaties.​
 

De toertocht

FAKRO's Mooiste toertochtDe tour begon tussen 8.00 en 10.00 uur bij het Afrika Museum in Berg en Dal. Een fantastische locatie om de tour te beginnen op een mooie en zonnige dag. Het museum was een goed startpunt voor alle fietsers, want al snel konden ze verschillende heuvels beklimmen. Vooral aan het einde van de tocht werd het uithoudingsvermogen getest. De tocht bracht de fietsers door allerlei bijzondere en mooie delen van de regio over een afstand van 80, 110 of 140 kilometer. Na binnenkomst en het behalen van deze topprestatie konden ze dan ook genieten van een heerlijk koud drankje en een hapje bij de nieuwe finish op Village Arrivé. 

 

De liefdadigheid gaat door

FAKRO's Mooiste toertocht 2019Net als vorig jaar wilde FAKRO Nederland niet alleen een fietsevenement organiseren om de schitterende regio (Groesbeek en Berg en Dal) op de kaart te zetten voor de rest van het land, maar ook om een ​​sociaal aspect toe te voegen door een liefdadigheidsinstelling te steunen. Dit jaar was dit voor het goede doel ROAd4Energy. Deze stichting zamelt geld in voor onderzoek naar het vinden van een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Er is helaas nog steeds geen medicijn voor deze ziekte en een groot aantal kinderen sterft voor de leeftijd van 10 jaar. FAKRO hoopt Stichting ROAd4Energy met de opbrengst van FAKRO’s Mooiste toertocht een stapje dichterbij hun einddoel te hebben gebracht. De totale opbrengst, voornamelijk afkomstig van donaties van deelnemers en FAKRO, is dit jaar: €1750, -. 


FAKRO Nederland bedankt alle fietsers voor hun deelname dit jaar en voor alle donaties voor het goede doel!

 

Foto's van de toertocht