FAKRO - voorkom zo een after-vakantiedip

Voorkom zo een after-vakantiedip

De zomer loopt langzaam ten einde, de schoolvakantie is bijna afgelopen en veel mensen gaan weer aan het werk. Hoe zorgen we er nu voor dat we een frisse start maken na onze vrije dagen?
 

After-vakantiedip

After-vakantiedip

Maar liefst 60 procent van de mensen heeft last van een dip na de vakantie*. Dit uit zich vooral in klachten als vermoeidheid, weinig concentratie, minder eetlust, prikkelbaarheid, angst en droefheid. De reden van de after-vakantiedip is dat de geluksstofjes in de hersenen uit balans zijn*. Gelukkig is het heel normaal, maar dat maakt het niet minder vervelend. Hoe komen we daar dus zo snel mogelijk vanaf? Of sterker nog: hoe kunnen we het voorkomen?

 

Daglicht verhoogt concentratie en energie

Het is wetenschappelijk bewezen dat voldoende natuurlijk daglicht voor betere concentratie en meer energie zorgt. Dit komt door het blauwe licht en vitamine D die uit de zon komen*. Voor de mensen die op kantoor werken of op school zitten, is het dus verstandig om in de pauzes en na het werk de buitenlucht op te zoeken. Binnen aan het werk of aan het leren? Kies dan voor een werk-/leerplek zo dicht mogelijk bij het raam om extra daglicht op te vangen. Weinig ramen in de omgeving? Denk dan aan het ophangen van spiegels of het plaatsen van glazen afscheidingswanden, zodat het daglicht zich alsnog of beter door het pand kan verspreiden.

Thuis werken of studeren op zolder of in de uitbouw hoeft geen probleem te zijn met de dakramen en platdakramen van FAKRO. Ze laten namelijk een grote hoeveelheid daglicht binnenvallen om geconcentreerd bij te werken. Voor iedere werkkamer in huis.

Daglicht verhoogt concentratie en energie

 

Zorg voor een goede nachtrust

Ook na een heerlijke en rustgevende vakantie is het natuurlijk fijn om zo uitgerust mogelijk te blijven. Daarbij kan de juiste zonwering een uitkomst bieden. Verduister de slaapkamer met een rolgordijn of plisségordijn, het zorgt voor een betere nachtrust. En voldoende nachtrust geeft energie en verhoogt de prestaties op de werkvloer of op school.

Zorg voor een goede nachtrust

 

Het effect van zonlicht

Pas wel op voor een overdaad aan zonlicht. Te veel blootstelling kan namelijk schadelijk zijn voor de huid. Dit geldt vooral voor de mensen die buiten werken. Ook bij een kantoorbaan kan zonlicht last geven door de weerkaatsing op het beeldscherm van de laptop of computer. Door middel van de juiste zonwering is het mogelijk om precies de gewenste hoeveelheid zonlicht naar binnen te laten komen. Kijk op www.hetmooistelicht.nl voor inspiratie en www.fakrozonwering.nl om erachter te komen welk type zonwering geschikt is voor jouw dakraam.

 

Aan de slag

Vergeet naast bovenstaande tips vooral niet te genieten van de welverdiende vakantiedagen, rustig aan weer te beginnen en de fijne herinneringen te koesteren. Met een positieve instelling en een beetje hulp van ’t mooiste licht maakt de after-vakantiedip geen kans!

*Monsterboard
*Timemanagement.nl
*Hetgezondewerken.info