FAKRO\'s Mooiste 2020

Fiets mee met FAKRO's Mooiste 2020

Wielerliefhebbers opgelet! Op zondag 14 juni 2020 vindt de derde editie van FAKRO's Mooiste Toertocht plaats, in samenwerking met Omloop der Zevenheuvelen. De inschrijving voor de editie van 2020 gaat open op zondag 1 maart.

Na twee succesvolle edities wordt de samenwerking tussen FAKRO en Omloop der Zevenheuvelen voortgezet. De organisatie van FAKRO’s Mooiste toertocht ziet de deelnemers elk jaar groeien en verwacht ook dit jaar een stijging. Naast de toertocht organiseert Omloop der Zevenheuvelen dit jaar gelijktijdig het WK Wielrennen voor Studenten. Daarnaast zal er natuurlijk ook weer een recreantenkoers plaatsvinden.

Prachtige omgeving en uitdagende parcours

De heuvelachtige omgeving van gemeente Berg en Dal leent zich perfect voor wielerevenementen. Daarnaast geven alle routes een impressie van de schoonheid van het Rijk van Nijmegen. Dat betekent een zeer gevarieerde route met heuvels, polder, schitterende natuur en bruggen. Bekende beklimmingen worden afgewisseld met onbekendere segmenten. Uitgangspunt is zoveel mogelijk groene omgeving in autoluw gebied, zonder oponthoud. 

Ook voor dit jaar zijn er drie nieuwe toerroutes uitgestippelPrachtige omgeving en uitdagende parcoursd. Wielerliefhebbers kunnen zich inschrijven voor de volgende afstanden: 80, 110 en 140 kilometer. De route van 80 kilometer, met een beperkt aantal beklimmingen, is zeer geschikt voor de beginnende fietser. De middellange afstand (110 kilometer) is vanzelfsprekend zwaarder, niet alleen door het verschil in kilometers, maar ook door de hoogtemeters. De derde en langste afstand (140 kilometer) is perfect voor de gevorderde renner die in het voorjaar al een aardige conditie heeft opgebouwd. De finale van deze route bestaat uit vijf pittige klimmetjes: Grote Kop, Stollenberg, Muntberg, Boksheuvel en Oude Kleefsebaan. De drie laatstgenoemde vormen de finale van iedere route. Na afloop van de toertochten kunnen de deelnemers in het Village Arrivée genieten van een welverdiend biertje.

Fietsen voor het goede doel: ROAd4energy

FAKRO's Mooiste toertocht voor wielrenners - goed doel Road4EnergyEvenals voorgaande jaren wordt er ook dit jaar weer geld opgehaald voor het goede doel.  Alle deelnemers van de toertocht dragen een steentje bij aan het goede doel van dit jaar: ROAd4energy. ROAd4energy is een stichting die zich inzet voor het inzamelen van financiële middelen ter bestrijding van energiestofwisselingziekte. Naast de deelnemers zullen ook de sponsoren en organisatoren hun steentje bijdragen aan de opbrengst voor ROAd4energy.

Inschrijven

De inschrijving voor de editie van 2020 is geopend!

Inschrijven als team
De toertocht is nog leuker wanneer u samen met vrienden of collega’s rijdt, dus schrijf u in als team.