FAKRO\'s Mooiste 2020

FAKRO's Mooiste 2020 afgelast

De vierde editie van de Omloop der Zevenheuvelen is afgelast als gevolg van het coronavirus. Eerder werd het WK Wielrennen voor studenten, dat in het wedstrijdprogramma van ‘De Omloop’ was opgenomen, al verplaatst naar 2021. De organiserende stichting, in samenwerking met FAKRO Nederland, heeft nu besloten de overgebleven wedstrijd voor recreanten en FAKRO’s Mooiste Toertocht eveneens geen doorgang te laten vinden in 2020. 

Het besluit is genomen omdat alle evenementen tot 1 september worden afgelast. De Omloop der Zevenheuvelen zou plaatsvinden op zondag 14 juni. Er wordt niet gezocht naar een alternatieve datum in 2020, vanwege de toch al grote druk op de lokale en nationale evenementenkalender. We richten ons nu op een volwaardige editie in 2021.
 

Duidelijkheid voor betrokken partijen

Door de huidige overheidsmaatregelen heeft de organisatie, in overleg met alle betrokken partijen, besloten om het evenement in het geheel af te lasten. “Natuurlijk balen we als organisatie van de afgelasting, maar we kunnen het gelukkig ook heel goed relativeren. Mensen zijn helemaal niet bezig met inschrijven voor evenementen of zichzelf aanmelden als vrijwilliger. Het evenement promoten voelt nu misplaatst. Er zijn belangrijkere zaken gaande in de samenleving en wij dragen graag bij aan het duidelijke signaal dat mensen zich momenteel druk moeten maken om elkaars gezondheid, in plaats van uit te kijken naar het eerstvolgende evenement.”

Deelnemers die zich voor de editie van 2020 hebben ingeschreven, krijgen hun geld terug, voor zover daar nog geen kosten mee gemaakt zijn. Ze kunnen er ook voor kiezen hun inschrijving om te zetten naar 2021. De Omloop der Zevenheuvelen neemt hiervoor persoonlijk contact op met de ingeschreven deelnemers.

Een datum voor de Omloop der Zevenheuvelen 2021 wordt in samenwerking met het World University Cycling Championship op een later moment vastgesteld en bekend gemaakt.