Op vakantie? Ga veilig van huis met het dakraam en tips van FAKRO

FAKRO topSafe-systeem bewijst zich in praktijk

Deze huiseigenaren hadden gelukkig gekozen voor een FAKRO tuimeldakraam met het unieke inbraakwerende topSafe-systeem, dat door FAKRO zelf is ontwikkeld, én het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hierdoor lukte het niet om het raam open te breken. Met een FAKRO tuimeldakraam met Politiekeurmerk Veilig Wonen voelt u zich dus extra veilig onder uw eigen dak. Dit speciale systeem maakt inbraak via het dakraam vrijwel onmogelijk.

FAKRO topSafe-systeem bewijst zich in praktijk

 

Het anti-inbraak dakraam van FAKRO

Inbrekers worden steeds creatiever. Ze hebben allerlei manieren om uw huis binnen te komen. Een dakraam is een van de mogelijke plaatsen waar ze uw huis binnen kunnen dringen. Vooral als het dakraam op een plek zit waar een inbreker makkelijk bij kan komen, bijvoorbeeld op de eerste verdieping of een aanbouw. Het tuimeldakraam met Politiekeurmerk Veilig Wonen bevat maar liefst drie elementen om dit tegen te gaan: een beveiligingssysteem tegen demontage van het glas, een afsluitbare klink en het anti-inbraaksysteem topSafe. Het topSafe-systeem, dat door FAKRO zelf is ontwikkeld, zorgt bijvoorbeeld voor extra versterking in de scharnieren en de sluiting. Hierdoor wordt het voor inbrekers een stuk lastiger om het kozijn open te breken of het dakraam in te trappen waardoor deze openschiet.

FAKRO dakraam met anti-inbraaksysteem topSafe

 

Politiekeurmerk Veilig Wonen

HFAKRO dakraam met Politiekeurmerk Veilig Wonenet Politiekeurmerk Veilig Wonen is er voor producten en huizen die voldoen aan de eisen die de politie hieraan stelt. FAKRO is de eerste dakraamleverancier in Nederland die een dakraam met Politiekeurmerk op de markt heeft gebracht. Toepassing van alleen dit dakraam is een van de manieren om de gehele woning te laten voldoen aan de eisen van het keurmerk. Om als woningeigenaar of (ver)huurder in aanmerking te komen voor het PKVW-certificaat Beveiligde Woning is het noodzakelijk dat de gehele woning aan bepaalde eisen voldoet. Het gaat om de volgende eisen:

 • Plaatsen van gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare (dak)ramen, deuren en platdakproducten.
 • Ophangen van verlichting bij de buitendeuren.
 • Zorgen voor goed zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
 • Plaatsen van rookmelders op de juiste plek van elke verdieping.

Meer informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u op www.politiekeurmerk.nl
 

Wat kunt u zelf doen?

FAKRO dakraam met anti-inbraaksysteem topSafe en Politiekeurmerk Veilig WonenEr is online veel informatie te vinden over het verkleinen van de kans op woninginbraak bij u thuis. Zo biedt het centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid een aantal gratis instrumenten die u voorzien van informatie, praktische tips en advies op maat. U kunt een digitale training volgen, een ‘hoe veilig is mijn huis’ scan doen of een Veilig Wonen Scan laten doen door een onafhankelijk adviseur. Om u vast op weg te helpen, hebben wij alvast een aantal tips voor u:

 • Plaats automatische verlichting rondom uw huis.
 • Ga niet tussen de inbreker en zijn uitweg staan, maar bel de politie en let op details.
 • Onderhoud goed contact met de buurt, maak gebruik van een buurtpreventiegroep via WhatsApp. 
 • Kijk uit met wat u op Social Media plaatst, inbrekers lezen ook hier mee. 
 • Zet uw trap en gft-bak vast. Inbrekers gebruiken deze graag als opstap om binnen te komen.
 • Berg uw waardevolle spullen op en zorg ervoor dat deze niet in het zicht liggen.
 • Bekijk uw huis door de ogen van een inbreker en ontdek de zwakke plekken. 

 

 

 

Bronnen:
www.politiekeurmerkveiligwonen.nl
www.inshared.nl/nieuws-en-leuks/hoe-boeven-denken
www.woonveiliger.nl/
www.nemef.nl/nl/site/nemefnl/beveiligingstips/inbraak/