FAKRO dakramen in nieuwbouwwoningen Apeldoorn

FAKRO dakramen in zeer energiezuinige woningen

Begin april zijn in de Apeldoornse wijk Zuidbroek 68 zéér energiezuinige woningen officieel opgeleverd. Woningcorporatie ‘Ons Huis’ en bouwer-ontwikkelaar Van Wijnen hebben de handen ineen geslagen voor dit bijzondere project dat nu al voldoet aan de BENG-eisen (bijna energieneutraal gebouwd) die gelden vanaf 2020.
 

FAKRO tuimeldakramen

Apeldoorn nieuwbouwproject | BENG-woningen met FAKRO tuimeldakramenWaar voorheen woningen vaak alleen op papier bijdroegen aan de vermindering van CO₂-uitstoot, zorgt een verandering in de wetgeving op het gebied van energieprestaties er nu voor dat het in de praktijk ook echt zo is. Ondanks dat pas vanaf 1 januari 2020 alle vergunningsaanvragen voor nieuwbouw moeten voldoen aan de BENG-eisen, bouwen Ons Huis en Van Wijnen het liefst nu al zo energiezuinig mogelijk. Voor de bouw van het energiezuinige project in de Apeldoornse wijk Zuidbroek is gekozen voor FAKRO tuimeldakramen. Er is voor dit project niet gekozen voor de tuimeldakramen voor passiefhuis maar voor normale tuimeldakramen. Het was niet nodig om tuimeldakramen voor passiefhuis toe te passen, omdat er al voldoende maatregelen waren genomen om te voldoen aan de BENG-eisen. De belangrijkste functie van de dakramen bij deze woningen is dus daglichttoetreding. 
 

Energiezuinig dakraam van FAKRO

FAKRO tuimeldakraam voor passiefhuis | energiezuinig wonenAlles wordt steeds energiezuiniger en er zijn steeds meer regels voor energiezuinig bouwen. Denk bijvoorbeeld aan zuinige ketels of de isolatie van een huis, maar er zijn veel meer maatregelen nodig om een huis energieneutraal te maken. Eén van deze maatregelen heeft betrekking op de dakramen in een woning. FAKRO heeft hier speciale dakramen voor ontwikkeld, het tuimeldakraam voor passiefhuis. Het tuimeldakraam voor passiefhuis zorgt ervoor dat de woning beter geïsoleerd is en het minimaliseert de kans op koudebruggen. Daarnaast hebben de dakramen een bredere en langere raamvleugel dan standaard dakramen. Deze dakramen zijn uitermate geschikt voor energie-efficiënt bouwen en passiefhuis bouw.