FAKRO\'s DXW platdakraam wint Archiproducts Design Award 2016

FAKRO DXW platdakraam wint Archiproducts Design Award 2016

FAKRO DXW platdakraam wint Archiproducts Design Award 2016FAKRO heeft tijdens de Archiproducts Design Awards (ADA) een award gewonnen voor het DXW walkable platdakraam, in de categorie 'Building Shell'. De prijs werd tijdens de eerste editie van deze Design Awards uitgereikt door Archiproducts, een van de meest belangrijke internationale web portalen binnen de architectonische sector. 

 

Deelname

Ongeveer 250 bedrijven uit 15 verschillende landen hebben in totaal 490 producten ingediend voor deelname aan deze awards. Zo ook FAKRO. De producten die zij inzonden zijn het DEF platdakraam en het DXW walkable platdakraam, vanwege hun moderne design en functionaliteit. Het DXW walkable platdakraam was ingedeeld in de categorie 'Building Shell' (gebouwschil) en won daarin de 'Best of Category' prijs. De winnaars werden bepaald door een internationale jury, bestaande uit 25 leden van de meest invloedrijke architecten studio’s uit de hele wereld. Met elk hun eigen persoonlijke visie op design en architectuur werkten zij samen om tot een keuze te komen via een gedeeld stemplatform.

 

DXW walkable platdakraam

ADA selecteerde het DXW walkable platdakraam voor deelname aan de awards vanwege de innovatie en de combinatie van modern design met de laatste techniek. Door de versterkte constructie, antislipcoating en het extern gelamineerde glas kan er veilig over het dakraam gelopen worden. Het is naadloos te verwerken in dakterrassen waar zich nog een leefruimte onder bevindt. Een innovatieve, moderne oplossing voor het uitbreiden en verlichten van de (extra) woonruimte.

 

Archiproducts Design Awards

Dit is de eerste editie van de Archiproducts Design Awards, de internationale design competitie georganiseerd door Archiproducts zelf. Hun doel is om erkenning en waardering te krijgen voor exceptioneel design van producten die veel gebruikt worden in de architectuur. Dit verdeelden zij daarom in de volgende categorieën: meubels, badkamer, keuken, buitenleven, kantoor, licht, wellness, aankleding, afwerking, gebouwschil, bouw en techniek. Binnen elke categorie kregen vijf producten de award ‘Best of Category’, waaronder FAKRO voor het DXW platdakraam (zie afbeelding).

 

FAKRO DXW platdakraam wint Archiproducts Design Award 2016