4-pans dakraam FAKRO - handige onderbediening

Nieuw 4-pans dakraam: klein, maar groots in zijn soort

4-pans dakraam FAKROFAKRO ontwikkelde een moderne en complete oplossing voor het 4-pans dakraam in de afmeting 50 x 62 cm*. Dit unieke dakraam heeft een uitstekende isolatiewaarde van U=1,4W/m²K, waarmee het voldoet aan het huidige Bouwbesluit en het toe te passen is in renovatie en nieuwbouw.

Wat het 4-pans dakraam verder uniek maakt is dat het uit te breiden is met binnen- en buitenzonwering, het raam 180° kan kantelen en het voorzien is van een geïntegreerd gootstuk.

* Buitenwerkse maat van het dakraam. Het gootstuk wordt hierin niet meegeteld.

 

Uniek in zijn soort

Een goede isolatie van het dak is essentieel voor het terugdringen van het energieverbruik in een woning. Het FAKRO
4-pansdakraam sluit aan bij deze gedachte door de toepassing van HR++ beglazing en een unieke isolatiewaarde van U=1,4W/m²K. Ook is het mogelijk om de ruimte onder het raam te beschermen tegen zonlicht en het volledig te verduisteren. Hiervoor heeft FAKRO een verduisterend rolgordijn voor binnen en een screen voor gebruik buiten ontwikkeld.

 

Lange levensduur

Het is belangrijk dat een dakraam zo lang mogelijk meegaat. Het grenenhouten kozijn van het 4-pans dakraam is daarom vacuüm geïmpregneerd en voorzien van twee acryl laklagen. Deze witte toplaag geeft een frisse en moderne uitstraling voor het interieur in het huis. Aan de buitenzijde van het dakraam zijn duurzame materialen gebruikt: aluminium voor de profielen en gootstukken en lood voor de onder slabbe.

 

Bediening van het dakraam

Het 4-pans dakraam heeft ondanks zijn grootte een makkelijke handgreep aan de onderzijde van het dakraam. Bij hoger geplaatste dakramen is het zo nog steeds eenvoudig om het dakraam te openen en het is op twee kierstanden vast te zetten. Doordat de raamvleugel 180° kan kantelen, is het mogelijk om het glas aan de buitenkant te reinigen. Wel zo prettig.

 

Foto's

 

Meer informatie