FAKRO elektrische dakramen Z-Wave

   

Elektrische dakramen standaard uitgerust met nieuwe beveiligingstechniek

De herfst is in volle gang en de winter is in aantocht. De dagen worden korter en de nachten langer. Voor inbrekers is dit dé tijd van het jaar. De meeste inbraken vinden namelijk plaats in de herfst- en wintermaanden, wanneer het vroeg donker is. Houd inbrekers buiten met de elektrische dakramen van FAKRO.

 

Inbraakbeveiliging standaard ingebouwd

FAKRO elektrisch dakraam FTP Z-Wave

Acht van de tien inbraken vinden plaats via gevel- of dakramen. FAKRO biedt niet alleen innovatieve oplossingen voor maximaal comfort en een gezond binnenklimaat, maar draagt ook bij aan het verhogen van de veiligheid en het buitenhouden van inbrekers. FAKRO heeft hiervoor het "topSafe-systeem" ontwikkeld, een inbraakwerend systeem dat is ingebouwd in de constructie van vrijwel alle FAKRO dakramen. Daarnaast zijn sinds de zomer van 2019 de elektrische dakramen van FAKRO standaard uitgerust met ingebouwde magnetische contacten, ook wel "reed contacts", die het alarmsysteem kunnen activeren als het raam onbedoeld wordt geopend.

 

Steeds meer inbraken mislukken als gevolg van veiligheidsmaatregelen

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal woninginbraken in Nederland afneemt. Dat komt onder andere doordat er meer aan inbraakpreventie wordt gedaan. Het toepassen van veiligheidsmaatregelen op ramen en deuren heeft een positief effect.

 

Kleine technologie, groot effect

"Reed contacts" zijn magnetische contacten die, in combinatie met alarmsystemen, optimale inbraakbeveiliging bieden. Het zijn passieve sensoren die geen eigen stroomvoorziening nodig hebben, maar signalen verzenden via externe veranderingen. De contacten bestaan uit twee componenten: de schakeldraden en de magneet. Als het raam gesloten is, raken de twee draden elkaar als gevolg van de magneet. Als het raam wordt geopend, kunnen de schakeldraden niet langer in contact blijven. Het alarmsysteem detecteert dit en wordt vervolgens geactiveerd.

 

Om bij te dragen aan het verhogen van de veiligheid, heeft FAKRO ervoor gekozen om de elektrische dakramen standaard en zonder extra kosten te voorzien van magnetische contacten. Deze magnetische contacten zijn verborgen in de afdekkap van de motor en zijn op het eerste gezicht niet zichtbaar.

FAKRO elektrisch dakraam Z-Wave magnetische contacten