Uitbreiding magazijn | FAKRO

Meer voorraad, korte levertijd voor klanten

Meer voorraad, korte levertijd voor klantenIn juli heeft FAKRO Nederland haar opslagcapaciteit in Groesbeek uitgebreid met 500 m2. De steeds sterkere vraag naar FAKRO producten en het doel om meer voorraad te hebben, heeft geleid tot een vergroting van het magazijn. 
 

Verkorte levertijd

De uitbreiding van de huidige opslag past in onze strategie om nog meer service richting klanten te verlenen, zoals een korte levertijd van producten. Het was een logische stap. “Door een grotere opslag zijn wij in staat om een grotere voorraad aan te houden van de producten met een hoge doorloopsnelheid. Zo kunnen wij onze nieuwe producten direct aan onze klanten aanbieden met een korte levertijd”, aldus Theo Peters, directeur FAKRO Nederland. “We verkopen liever geen ‘nee’.” De nieuwe opslag is sinds begin juli in gebruik genomen.
 

Voordeel voor de klant

De grotere opslagcapaciteit biedt ook voordeel voor de klanten van onze klant. We weten uit ervaring dat de vraag van de eindconsument naar een product vaak heel divers is. Onze klant kan hier met zijn eigen voorraad niet altijd rekening mee houden. We kunnen niet verwachten dat ze zelf alle soorten dakramen op voorraad hebben liggen. En dat hoeft dus ook niet, want dat doen wij voor ze. Bestelt onze klant voor 12.00 uur direct een voorradig product bij ons, dan leveren wij het de volgende dag. En door deze uitbreiding van ons magazijn doen wij dat met nog meer verschillende producten. Een stukje extra service”, zegt Theo.
 

Productinnovatie

Het doel van FAKRO is om producten te leveren van hoogwaardige kwaliteit en snel in te spelen op veranderingen in de markt. Dit zorgt er al jaren voor dat FAKRO een toonaangevende leverancier is op de dakramenmarkt. Zo introduceerde de fabrikant onlangs nog een nieuw type dakkapel, die in vergelijking tot een traditionele dakkapel, aan de bovenzijde ook is voorzien van glas. Dit levert extra veel lichtinval op. “Wij proberen aan nagenoeg elke vraag van de markt te kunnen voldoen. Of het nu een blank houten dakraam is met dubbelglas of een sterk energiebesparend dakraam met een speciale aansluiting voor op een zonne-energiedak. Wij maken comfort in daglicht bereikbaar.”