Platdakraam wint Reddot design award 2016

FAKRO wint Red Dot Design Award 2016
2016-04-01

FAKRO heeft de prestigieuze Red Dot Design Award 2016 gewonnen voor het platdakraam DEF DU6. De Red Dot Design Award is een internationale prijs voor design die sinds 1955 jaarlijks uitgereikt wordt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen. De award wordt door veel experts ervaren als een van de meest prestigieuze prijzen op het gebied van industrieel design.
 

Red Dot Design Awards 2016reddot design award

Deze editie kent een ongekend aantal ingezonden ontwerpen (5214) uit 57 landen. De winnende ontwerpen zijn gekozen door een jury van 41 leden (zelfstandige ontwerpers, vooraanstaande professoren en journalisten) in de categorieën: product design, designbureaus en design concepten.  Sinds 1955 kunnen ontwerpers en producenten zich aanmelden voor deze prijzen en de winnaars worden gepresenteerd tijdens een jaarlijkse ceremonie. De winnende producten zijn te zien in het Red Dot Design Museum op het terrein van het historische Zollverein Koolmijn Industrieel Complex in Essen.
 

And the winner is...Platdakraam DEF winnaar Reddot

Het winnende FAKRO platdakraam (DEF - elektrische bediening) bevat innovatieve technische oplossingen die gecombineerd zijn met een modern design. Door het minimalistische en strakke ontwerp valt het dakraam op binnen het totale assortiment van FAKRO dakramen. Veel natuurlijk licht, een hoge thermisch isolerende werking, de vooruitstrevende automatische bediening en een geavanceerd design; dit product verandert simpelweg het interieur onder het platte dak.

 

Trots

De award wordt gezien als de Oscars onder de design awards. FAKRO is daarom erg trots op het ontvangen van deze award. Het bewijst voor het bedrijf uit Nowy Sacz, Polen dat niet alleen het behalen van de hoogste kwaliteit voor producten gewaardeerd wordt, maar ook het esthetisch aspect van haar producten. FAKRO is altijd bezig om baanbrekende producten en oplossingen op het gebied van daglicht te ontwikkelen die gericht zijn op het verbeteren van de functionaliteit en kwaliteit van de leefomgeving. Meer dan 100 engineers werken op de R&D-afdeling en hebben al meer dan 140 patentaanvragen gedaan. Wat is het mooi om een prestigieuze Red Dot Design Award te winnen, een beloning voor de investering die gedaan is in innovatie en design. 

Wij zijn trots om dit nieuws met iedereen te delen en geloven dat deze award onze theorie bevestigt: de hoogste kwaliteit gecombineerd met een schitterend design brengt het verwachte succes”, vertelt Slawomir Gawlik, FAKRO Group Marketing Director.