FAKRO Smart Home met FIBARO

FAKRO smartHome met FIBARO

Tijdens de BouwBeurs 2019 heeft FAKRO een complete smarthome oplossing laten zien, waarbij elektrische dakramen, platdakramen en zonwering via een app op een tablet aangestuurd konden worden. FAKRO is hiermee de samenwerking aangegaan met FIBARO.
 

Verschillende scenario's en de FIBARO app

Om een duidelijk beeld te geven van wat er mogelijk is met de producten van FAKRO zijn er tijdens de beurs verschillende scenario’s gecreëerd: veel zonlicht en warmte, regenbui en gezonde binnenlucht. Met behulp van de bijgevoegde FIBARO buttons was het namelijk met één klik op de knop mogelijk om drie specifieke omstandigheden na te bootsen.

Veel zonlicht en warmteFAKRO smartHome
In dit scenario wordt een teveel aan zonlicht nagebootst, waardoor de FAKRO Solar screens automatisch naar beneden gaan. Is de binnentemperatuur te hoog, dan opent het dakraam om frisse lucht binnen te laten komen.

Regenbui
In dit scenario wordt een regenbui nagebootst, wat ervoor zorgt dat de regensensor een signaal afgeeft om het dakraam automatisch dicht te laten gaan en de zonwerende screens omhoog.

Gezonde binnenlucht
In dit scenario wordt een situatie voor gezonde binnenlucht nagebootst, waarbij sensoren in de woning de luchtkwaliteit meten. Zijn er ongezonde waardes, dan gaat er een dakraam open om verse lucht binnen te laten.

Naast de verschillende scenario’s was er ook de mogelijkheid om de producten met de FIBARO app te besturen. Met deze app is het mogelijk om elektrische producten te configureren en aan te sturen via een tablet, smartphone of computer. Nieuwsgierig geworden? Probeer het zelf in onze showroom in Groesbeek.
 

Smarthome pakketten

FAKRO heeft twee pakketten om met FAKRO Z-Wave producten, zoals bijvoorbeeld een elektrisch dakraam, een smarthome te creëren. Dit zijn de pakketten: Basis en Basis+.

FAKRO smartHome - basispakket voor elektrisch dakraam

Basis

In het basispakket vindt u de volgende producten:

 • FIBARO Home Center Lite
  Hiermee stuurt u een dakraam aan via een app, zoals bijvoorbeeld op een door uzelf bepaald tijdstip of u via een regensensor.
 • FIBARO app
  U kunt deze downloaden op een smartphone of tablet.

 

 

 

 

 

FAKRO smartHome - basis pluspakket voor elektrisch dakraam

Basis+

In het basis+pakket vindt u de volgende producten:

 • FIBARO Home Center Lite
  Hiermee stuurt u een dakraam aan via een app, zoals bijvoorbeeld op een door uzelf bepaald tijdstip of u via een regensensor.
 • FIBARO app
  U kunt deze downloaden op een smartphone of tablet.
 • Wallplug (2x)
  Bijvoorbeeld voor het aansluiten van een schemerlamp.
 • Bewegingssensor
 • FIBARO button
  Met één druk op deze knop zet u alle apparaten aan of uit.

Uitbreiden is op elk moment mogelijk
Een groot voordeel van het systeem is dat uitbreiding en integratie met andere producten/systemen op elk moment mogelijk is. Door middel van de open infrastructuur kan het FIBARO systeem in de toekomst namelijk modulair worden uitgebreid met sensoren, actoren en andere slimme apparaten van derden zoals Google Home, Philips Hue en Sonos. Hierdoor kan het systeem meegroeien met de individuele behoeften en wensen van de gebruikers.
 

Volledige installatie

De samenwerking tussen FAKRO en FIBARO gaat verder dan alleen het combineren van producten en samenstellen van pakketten. Er kan door consumenten namelijk ook gekozen worden voor volledige installatie van de FAKRO en FIBARO producten. Door de speciale training ‘Slimme dakramen - smarthome’ zijn er door het hele land FAKRO Specialisten die getraind zijn om de ‘slimme dakramen’ te plaatsen en aan te sluiten. Naast deze groep is er ook een landelijk netwerk van FIBARO specialisten die ervoor kunnen zorgen dat het huis volledig wordt ingericht als smarthome.
 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van FAKRO smartHome? Klik op de knop hieronder.