De jeugd heeft de toekomst in de bouw | FAKRO trainingen

De jeugd heeft de toekomst!

De jeugd heeft de toekomst, zeker in de bouw! Met een dreigend tekort aan vakmannen in de bouw is FAKRO verheugd dat er nog zulke enthousiaste vakmannen in opleiding rondlopen. Mede daarom is FAKRO de samenwerking aangegaan met het ROC Nijmegen. 
 

Samenwerking

De samenwerking tussen de twee partijen is tot stand gekomen door Roland Coenen, docent op het ROC die uit Groesbeek komt, dus zodoende bekend is met FAKRO. Door het idee om de studenten kennis te laten maken met het inbouwen van dakramen is de eerste training tot stand gekomen. Inmiddels zijn er vier trainingen geweest, twee vorig jaar en twee in het begin van dit jaar. De studenten hebben met een aanstekelijk enthousiasme en zichtbaar plezier deelgenomen aan deze trainingen.

Bent u als school ook geïnteresseerd in een soort gelijke samenwerking? Neem dan contact op met trainingscentrum@fakronederland.nl.  

Praktijktrainingen

ROC Nijmegen op training bij FAKRODat de praktijktrainingen een succes zijn, is duidelijk. Daarom is er in overleg besloten om de trainingen uit te breiden. In de toekomst worden er ook trainingen georganiseerd waar de nadruk wat meer op de theorie komt te liggen. Deze trainingen worden gegeven aan de studenten die in de toekomst verder willen doorgroeien naar bijvoorbeeld een functie als uitvoerder.

Open dag ROC Nijmegen

Naast de trainingen heeft FAKRO ook deelgenomen aan de open dag op het ROC Nijmegen. Tijdens deze open dag hebben Rob Weijers (vertegenwoordiger FAKRO) en Pascal Nillessen (trainingscoördinator FAKRO) een demo 'dakraam inbouwen' gegeven. Hiermee benadrukt FAKRO hoe belangrijk het is om de jeugd te stimuleren om weer de bouw in te gaan, zeker met het dreigende tekort aan vakmannen in deze sector.