DXW walkable platdakraam wint nog een architecten award

DXW walkable platdakraam wint nog een architecten award

FAKRO heeft tijdens de Heinze Architects’ Darling Awards 2017, gehouden in Celle, Nedersaksen, een award gewonnen voor het DXW DW6 walkable platdakraam. Het gaat om de bronzen Architects’ Darling Award in de categorie ‘Beste productinnovatie in de categorie Building-shell’.  
 

De Architects’ Darling Awards werden voor het eerst toegekend in 2011 ter ere van het 50-jarig bestaan van Heinze Gmbh, organisator van de competitie. Sindsdien hebben vertegenwoordigers van de 20 grootste Duitse designstudio’s de mogelijkheid om hun favoriete producten in een bepaalde categorie te kiezen. Naast de innovatie zelf, wordt er tijdens de competitie ook gekeken naar de bruikbaarheid en de voordelen van het product.
 

De award winnaar van FAKRO

Het DXW walkable platdakraam zorgt er met de versterkte constructie, antislipcoating en het extern gelamineerde glas voor dat het raam veilig te belopen is. Dit is van groot belang als het platdakraam gelijkvloers met een dakterras of daktuin komt te liggen. Zo steekt het raam dus niet uit, zorgt het voor extra ruimte op het dak en zorgt het voor een overvloed aan natuurlijk licht onder het platte dak. Daarnaast is dit platdakraam zo ontworpen dat er zo min mogelijk warmteverlies vanuit de binnenruimte is. Het isolatiemateriaal in de profielen zorgt ervoor dat er hoge thermische isolatiewaarden behaald worden.
 

Selectieprocedure

Over het algemeen selecteren ongeveer 2000 architecten en planners hun favoriete producten uit 200 merken in 24 productcategorieën. Bovendien beoordeelde 40 experts 160 innovaties op het gebied van presentatie (Media Jury) en producten (Innovatie Jury) om vervolgens 11 onderscheidingen uit te reiken. Dit is het grootste aantal deelnemers sinds het begin van de Architects’ Darling Awards.  
 

De jaarlijkse prijsuitreiking vond voor de zevende keer plaats in Celle, Nedersaksen. Er waren meer dan 400 prominente vertegenwoordigers uit de bouwsector aanwezig. Kijk hier voor een impressie van de uitreiking.