Terugblik FAKRO's Gruwelijkste

FAKRO's gruwelijkste - een gruwelijk succes!

Wat een opkomst en wat een opbrengst! Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste editie van FAKRO's Gruwelijkste. Een grote groep enthousiaste wielrenners meldde zich zaterdagochtend 9 juli aan de start in het Sportpark Zuid in Groesbeek. De startbewijzen werden opgehaald, de daginschrijvers verzekerden hun plekje aan de start en het laatste kopje koffie werd genuttigd. Met een stralende zon al hoog aan de hemel, beloofde het een gruwelijk mooie tocht te worden. 

De tocht

Beklimming Oude Holleweg - FAKRO's GruwelijksteDe omgeving rondom Groesbeek staat bekend om zijn heuvels: gruwelijk mooi, maar ook gruwelijk pittig. Er stond de wielrenners dan ook een aantal stevige beklimmingen te wachten. Na de start, om 8.00 uur op het sportpark, vertrokken de fietsers zuidwaarts richting Limburg. Hier doorkruisten zij de prachtige, heuvelachtige omgeving van Limburg-Noord. De 125 km rijders splitsten zich af naar Duitsland, door de bossen en omgeving van Kleve. De 80 km rijders reden verder richting Nijmegen. De tocht voerde de renners door de sterk heuvelachtige omgeving van Berg en Dal, een geliefde plek onder wielrenners. Bij de beruchte Oude Holleweg (Ubbergen) deed FAKRO's Gruwelijkste zijn naam nog even extra eer aan. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,4% moest menig renner hier een tandje terugschakelen om deze beklimming met succes te behalen. Gelukkig kon men bovenaan meteen bijkomen bij het rustpunt Sint Maartenskliniek. Voor Stichting ROAd4energy is dit ziekenhuis een erg bijzondere plek. Hier werd Robbe vijf jaar eerder behandeld in zijn strijd tegen de ziekte van Leigh. Een mooi moment om hier even bij stil te staan. Rond 13.00 uur druppelden de eerste deelnemers weer binnen op het sportpark. Daar stond een goodiebag en een warme pastamaaltijd klaar voor de asfaltbikkels, om ze te belonen voor hun gruwelijk gave prestatie. 

 

Opbrengst FAKRO's Gruwelijkste - Theo en FrankGruwelijk mooie opbrengst

Samen met alle fietsers, vrijwilligers en de organisatie is het gruwelijke bedrag opgehaald van ruim €13.465. Wauw! De opbrengst gaat volledig naar Stichting ROAd4energy voor het onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Met de Lustrum Editie van de immens populaire mountainbiketocht Groesbeeks Gruwelijkste in het vooruitzicht, heeft de Stichting in haar relatief korte bestaan al een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan dit medicijnonderzoek. De opbrengst van FAKRO's Gruwelijkste brengt dit medicijn dan ook weer een stap dichterbij. 

 


FAKRO Nederland is gruwelijk trots en dankt alle deelnemers, donateurs, vrijwilligers en ROAd4energy voor dit geweldige resultaat!

 hier alle foto's van FAKRO's Gruwelijkste 2016 (.zip-bestand).