FAKRO's Mooiste - toertocht van Omloop der Zevenheuvelen

Wielerevenement: Omloop der Zevenheuvelen en FAKRO slaan de handen ineen

FAKRO's Mooiste toertocht - ondertekenen contract met Omloop der ZevenheuvelenFAKRO gaat de samenwerking aan met Omloop der Zevenheuvelen, een wielerevenement dat Berg en Dal op de wielerkaart van Nederland gaat zetten. De stichting achter Omloop der Zevenheuvelen organiseerde in 2017 de eerste editie van het wielerevenement. Ook FAKRO organiseerde een eigen tocht. Het bleek voor beiden een succes, daarom gaat er een gezamelijke editie plaatsvinden op zondag 8 juli 2018. FAKRO verbindt zich als hoofdsponsor aan de toertocht van dit evenement.​

FAKRO's Mooiste Toertocht

Samen met enkele wedstrijdcategorieën vormt de toertocht de kern van de Omloop der Zevenheuvelen op zondag 8 juli 2018. Tijdens de eerste editie van het evenement in 2017 werd met zo'n 250 deelnemers al een mooie start gemaakt, maar in 2018 wil de organisatie de toertocht grootser opzetten. Onder de naam FAKRO’s Mooiste, de naam die FAKRO als hoofdsponsor aan de toertocht heeft mogen geven, zal de toertocht ook dit jaar weer met verschillende routes de mooiste uitzichten van de omgeving tonen aan de deelnemers.
 

'Zorgeloos organiseren dankzij samenwerking'

Organisator Joost van Wijngaarden is blij met de samenwerking: "Dankzij de financiële ondersteuning van FAKRO Nederland worden wij als organisatie in staat gesteld zorgeloos onze toertocht naar een hoger plan te tillen. "Ten opzichte van vorig jaar zal de startlocatie worden gewijzigd, zullen de vernieuwde routes nog strakker worden voorzien van pijlen en krijgt de toertocht een eigen finishstraat. "Dankzij deze eigen finishstraat krijgt elke toertochtdeelnemer een warm onthaal in ons Village Départ, vlakbij de finish van de wedstrijden, zodat deelnemers na het volbrengen van hun toertocht ook nog een mooie koers voorgeschoteld krijgen." De organisatie streeft naar 500-1000 deelnemers aan de toertocht.
 

Samen de prachtige regio op de kaart zetten

De ambities van FAKRO en de Omloop der Zevenheuvelen sluiten naadloos op elkaar aan. "Zo is de samenwerking ook ontstaan", aldus Van Wijngaarden, "net als FAKRO willen wij Nederland laten zien hoe mooi onze regio is middels een pracht wielerevent. Zij stellen daar de financiële middelen voor beschikbaar en wij de organisatorische mankracht en expertise: een ideale combinatie". Theo Peters, directeur FAKRO Nederland, voegt hieraan toe: “Daarnaast vinden wij het als bedrijf belangrijk om een evenement neer te zetten dat bijdraagt aan sportief genieten in een mooie buitenomgeving.”

Het is dan ook niet het eerste wielerevenement waar FAKRO zich voor inzet. In 2016 heeft FAKRO namelijk FAKRO's Gruwelijkste georganiseerd. Door de uiterst positieve ervaring en de wens om weer een toertocht te organiseren, is iedereen binnen het bedrijf verheugd dat dit weer gaat gebeuren. 

Inschrijving

Inschrijvingen voor het evenement openen begin maart 2018 via www.omloopderzevenheuvelen.nl Houd deze en onze website dus goed in de gaten.