FAKRO trainingscentrum - 5-jarig bestand

   

FAKRO trainingscentrum viert 5-jarig bestaan

23-03-2017

FAKRO trainingscentrum

Vijf jaar geleden opende FAKRO het trainingscentrum; een plek voor verwerkers en verkopers van dakramen en aanverwante producten. Op 23 maart 2012 vond de eerste FAKRO Basiskennis training plaats. Het was destijds een klein groepje vakmannen. Tijdens de training maakten ze kennis met het bedrijf en de producten. Nu vijf jaar later bestaat de Basiskennis training nog steeds, het vormt de start van een bijzondere samenwerking. Het trainingsaanbod is inmiddels flink gegroeid en ook dat kleine groepje deelnemers is niet meer zo klein. Ruim 800 bouwprofessionals hebben een training bij FAKRO gevolgd.

Het begin

Voor FAKRO was het starten van een trainingsprogramma destijds een logische keuze. Theo Peters: “Als producent ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van je product. Dit proces eindigt niet op het moment dat het product de fabriek uitrolt. Het traject van advies en montage is ook cruciaal. Aan ons als leverancier de taak om te zorgen dat deze partijen de juiste kennis tot hun beschikking hebben om hun vak nog beter uit te voeren." En dat is precies wat het trainingscentrum doet. Het biedt ruimte aan professionals om alle facetten van het product te leren kennen. Door de informele setting is er ruimte voor vragen en kunnen onderlinge vraagstukken met vakgenoten besproken worden. Dit zorgt voor een bijzondere dynamiek. 

FAKRO trainingFAKRO Specialisten

Een belangrijk onderdeel van het trainingstraject zijn de FAKRO Specialisten. Dit zijn vakmannen die deel hebben genomen aan verschillende trainingen en hebben laten zien dat ze hun ambacht serieus nemen. FAKRO promoot deze Specialisten actief. Op de FAKRO montagedienst kan men bijvoorbeeld een offerte opvragen bij een van deze vakmannen. Voor FAKRO is het ook erg leuk om te zien dat veel van deze Specialisten deelnemers zijn van het eerste uur. Het succes van het trainingsprogramma is dan ook mede te danken aan deze enthousiaste groep.

De toekomstvisie

Het trainingsprogramma blijft zeker een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Er wordt gekeken naar naar nieuwe manieren om het programma te ontwikkelen. In de basis wordt er niet gesleuteld, iedere deelnemer begint bij een Basiskennis training. Maar het vervolgprogramma wordt wel verdiept. Men kan zich kwalificeren voor het Specialisten programma of deelnemen aan algemene producttrainingen.

Lees meer over het FAKRO trainingsprogramma >>