FAKRO international design competition - architecten ontwerpwedstrijd 2017

  

Achtste editie internationale FAKRO ontwerpwedstrijd voor architecten

FAKRO internationale ontwerpwedstrijd FUSION - architecten 2017Vanaf 16 oktober 2017 krijgen architecten over de hele wereld de kans om deel te nemen aan de achtste editie van de internationale FAKRO ontwerpwedstrijd:

FUSION before & after 

Ook Nederlandse architecten zijn van harte welkom om deel te nemen. FAKRO vraagt om een bestaande, donkere ruimte onder het dak te kiezen en deze te transformeren naar een functioneel, licht en open interieur. Een vereiste hierbij is om diverse FAKRO daglicht-producten toe te passen en te laten zien wat (extra) licht met deze vergeten ruimte doet. 

De winnaar van de internationale FAKRO ontwerpwedstrijd wordt op 16 maart 2018 bekend gemaakt.

 

Van vergeten ruimte naar een functioneel, licht interieur

FAKRO FUSION before and after - International Design CompetitionNet als voorgaande jaren organiseert FAKRO ook dit jaar de internationale architecten ontwerpwedstrijd. Zoals hierboven al staat vermeld, is de opdracht gericht op het transformeren van een donkere, vergeten ruimte onder het dak met toepassing van FAKRO daglichtproducten. 

Donkere ruimten onder het dak worden nog wel eens vergeten en niet gebruikt. Dat vindt de dakramenfabrikant natuurlijk zonde. Licht moet weer een rol gaan spelen. Door verschillende elementen in een ruimte met elkaar te fuseren, kunnen deelnemende architecten een nieuw en functioneel interieur onder het dak creëren. Hierin spelen licht en schaduw een belangrijke rol. 
 

Hoe werkt het?

De ontwerpwedstrijd gaat 10 oktober 2017 van start en duurt tot 20 februari 2018. In deze periode hebben deelnemende architecten de tijd om een ontwerp aan te leveren voor het transformeren van een vergeten, donkere ruimte naar een open, licht en functioneel interieur onder het dak. Een belangrijke vereiste is dat er in het dak van de gekozen ruimte FAKRO daglichtproducten toegepast worden. Op het moment dat de ontwerpwedstrijd sluit, worden alle ingezonden ontwerpen beoordeeld door een vakkundige jury. Alle deelnemers maken kans op de drie prijzen van € 5000,-, € 3000,- en € 2000,-. De winnaars worden op 15 maart 2018 bekend gemaakt. 
 

Vorige edities

De ontwerpwedstrijd voor architecten startte in 2009 met een eerste editie onder de naam ‘New vision of the loft’. In de volgende jaren veranderde deze naam naar 'Space for new visions' en deze achtste editie draagt de naam 'Fusion'. FAKRO werkt al jaren samen met architecten en begrijpt goed wat hun behoeften zijn. Ze zijn een belangrijke partner geworden voor de fabrikant, onder andere omdat ze met hun gebouwontwerpen de fabrikant inspireren tot het creëren van nieuwe innovatieve daglichtoplossingen. Om deze samenwerking te versterken ontstond het idee om een ontwerpwedstrijd te organiseren. Dit bood architecten de mogelijkheid om nog meer uitgedaagd te worden inspirerende gebouwen te ontwerpen en/of te transformeren en hiermee zelfs kans te maken op een mooie prijs. Dit bleek succesvol, want bij elke nieuwe editie ontvingen ze meer inzendingen uit meer verschillende landen. Daarom wordt de ontwerpwedstrijd ook dit jaar weer gehouden.
 

Projectfoto's winnaars 2016